npdwpb

Windows Phone 8.1: Güncelleme için Boş Depolama Alanı Oluşturma


Windows Phone'unuzda bir yazılım güncellemesini yüklemek için yeterli depolama alanı yoksa, biraz yer açmanız gerekir. Bilgisayarınız varsa, bunu yapmanın en kolay yolu Dosya Gezgini'ni (Windows 8 öncesi Windows sürümlerinde Windows Gezgini olarak adlandırılır) kullanmaktır. Mac'iniz varsa, Mac için Windows Phone uygulamasını kullanabilirsiniz.

Dosya Gezgini'nde Windows Phone dosya yapısı

İlk yapmanız gereken, telefonunuzda fazla yer kaplayabilecek öğeleri bulmaktır. Bunu yapmak için Uygulama Listesi' altındaki Akıllı Depolama öğesine gidin ve ardından Telefon öğesine dokunun. Depolama alanının nasıl denetleneceği ve farklı kategorilerin anlamları hakkında daha fazla bilgi edinmek için, bkz. Telefonumdaki depolama alanı.

Çoğunlukla, fotoğraf ve video gibi bazı dosyaları telefonunuzda saklamanıza gerek olmayabilir. OneDrive, içeriğinizin çoğuna Internet üzerinden hızla erişebileceğiniz bulut depolama alanı sağlar.

Telefonunuzda bir süredir kullanmadığınız bazı uygulamalar varsa, telefonunuzdaki alanı boşaltmak için bunların bir kısmını silebilirsiniz. Fikrinizi değiştirirseniz, daha sonra dilediğiniz zaman bunları yeniden yükleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Uygulamaları silme veya yeniden yükleme.


Telefonunuzdan herhangi bir şey silmeden önce saklamak istediğiniz dosyaları bilgisayarınızda veya OneDrive'da yedeklemeyi unutmayın.

Windows Phone 8.1 güncelleştirmesine yer açmak için

Windows Phone 8.1 güncelleştirmesi yapmayı denerken bazı kullanıcılar Güncelleştirme tamamlanamadı veya Telefonunuz güncelleştirilemedi gibi bir iletiyle karşılaşabilir. Böyle bir durumda güncelleştirmeyi tekrar denemeden önce telefonunuzda yer açmanız gerekebilir.

  1. Telefonunuzda ne kadar boş alan olduğunu görmek için Ayarlar > Telefon depolama alanı öğesine gidin. Güncelleştirme için yeterli alan açmak üzere bazı uygulamaları, oyunları veya diğer dosyaları silin. Silebileceklerinizle ilgili daha fazla bilgi için bkz. Telefonumdaki depolama alanı.
  2. Telefonunuzu güncelleştirmeyi tekrar deneyin. Güncelleştirme indirilip yüklenirse sorun yok.

    Güncelleştirme hala başarılı olmadıysa ve mümkün olan tüm öğeleri sildiyseniz, yeterli alan açmak için telefonunuzu sıfırlamanız gerekebilir. Nasıl yapılacağını öğrenmek için sonraki adıma geçin.

  3. Sıfırlama işlemi telefonunuzdaki her şeyi sildiği için sıfırlamadan önce öğelerinizi yedeklediğinizden emin olun.
  4. Telefonunuzu sıfırlamak için Ayarlar > Hakkında öğesine gidin. (Bir Nokia telefonunuz varsa bunun yerine Nokia Care uygulamasını kullanarak bu işlemi yapabilirsiniz.)

    Telefonu sıfırlar ve ardından telefon kurulumu sırasında bir yedeği geri yüklerseniz, aynı depolama alanı sorunlarıyla yeniden karşılaşabilir ve telefonunuzu yine güncelleyemeyebilirsiniz. Bu sorundan kaçınmak için şunları yapın:

    • Sıfırladıktan sonra, telefon kurulum sürecinde sahip olduğunuz Microsoft hesabı ile oturum açmayın. (Daha sonra bununla oturum açabilirsiniz.)
    • Kurulum tamamlandıktan sonra telefonunuzu tekrar güncelleştirmeyi deneyin.
    • Güncelleme tamamlandıktan sonra bir yedeklemeyi yine de geri yüklemek istiyorsanız telefonunuzu yeniden sıfırlayın.
    • İkinci sıfırlamadan sonra telefon kurulumu sırasında Microsoft hesabınızla oturum açın ve yedeği geri yükleyin.

Dosya Gezgini veya Windows Gezgini'ni kullanarak dosyaları taşımak ya da silmek için


  1. Telefonunuzu bilgisayarınıza takın ve Dosya Gezgini'ni açın. (Windows 8 öncesi Windows sürümlerinde Windows Gezgini olarak adlandırılır.
  2. Dosya Gezgini veya Windows Gezgini'nde, Bilgisayar altında (Windows 8.1'de Bu Bilgisayar), telefonunuzun adını tıklatın. Telefonunuzda aşağıdaki klasörleri görürsünüz:

    • Belgeler
    • İndirmeler
    • Müzik
    • Resimler
    • Zil Sesleri
    • Videolar

  3. Taşımak veya silmek istediğiniz içeriğin bulunduğu klasörü açın ve ardından aşağıdakilerden birini yapın:

    • Taşımak istediğiniz dosyayı sağ tıklatın, Kopyala'yı tıklatın, bilgisayarınızdaki bir konumu sağ tıklatın ve ardından Yapıştır'ı tıklatın.
    • Silmek istediğiniz dosyayı sağ tıklatın ve sonra Sil'i tıklatın.

Akıllı Veri'yi kullanarak uygulamaları ve oyunları kaldırma veya bunları bir SD karta taşıma

Telefonunuzda yer açmak için uygulama ve oyunları kaldırabilir veya bir SD karta (takılı bir kart varsa) taşıyabilirsiniz.

  1. Uygulama Listesi' altında Akıllı Depolama öğesine gidin.
  2. Telefon > Uygulamalar+oyun öğesine gidin.
  3. Bir uygulama veya oyun dosyasına dokunun ve ardından Kaldır veya SD'ye Taşı seçeneğine dokunun.


  • Aynı anda birden fazla uygulama veya oyun kaldırmak ya da taşımak için Uygulamalar+oyunlar listesinde Seç  öğesini seçerek birden fazla uygulama veya oyun belirleyin.
  • Bazı uygulamalar ve oyunlar kaldırılamaz veya bir SD karta taşınamaz.

İlgili konular




©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Temel Görevler ve Başlangıç 5013117467690592772

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item