npdwpb

Windows Phone 8.1: Cortana ve Sık Kullanılan Yerler

Cortana'ya sık kullanılan yerler eklediğinizde ve trafiği ilgi alanlarınızdan biri olarak eklediğinizde, Cortana ilgili yere zamanında ulaşmak için ne zaman ayrılmanız gerektiğini size bildirebilir. Cortana ayrıca evinizin veya iş yerinizin nerede olabileceğini algılayabilir, ancak sık kullanılanlara eklemeden önce size mutlaka sorar.



Ayrıca Haritalar'a sık kullanılan yerleri ekleyebilirsiniz ve bu sık kullanılanlar Microsoft hesabınızla oturum açtığınızda Microsoft aygıtlarınız arasında eşitlenir. Haritalar'a gidin ve Diğer   > Sık Kullanılan Yerler öğesine dokunun.

Cortana ile sık kullanılan bir yer eklemek için

  1. Ara  düğmesine basarak Cortana'ya gidin ve ardından Cortana Not Defteri  > Yerler öğesine dokunun.
  2. Ekle'ye  dokunun.
  3. Bir arama terimi, yer adı veya adres girip Enter  öğesine basın. Birden fazla seçenek varsa aklınızdaki seçeneğe dokunun.
  4. İsterseniz konum için "spor salonu" veya "sinema" gibi bir takma ad girin ve ardından Kaydet  öğesine dokunun. Aramalarda veya konum anımsatıcıları ayarlamak için bu takma adları kullanabilirsiniz.


  • Cortana yalnızca Windows Phone 8.1 yüklü telefonlarda ve bazı ülkelerde/bölgelerde kullanılabilir.(Şimdilik sadece ABD bölgesinde)
  • Cortana kullanılabilir değilse veya kullanmak istemiyorsanız Telefonunuzdaki konuşma işlevselliğini kullanmaya devam edebilirsiniz.

İlgili konular


©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Mağaza ve Uygulamalar 5459771875719251277

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item