npdwpb

Windows Phone 8.1: Cortana ve Sessiz Saatler

Bazen rahatsız edilmek istemezsiniz. Tabii ki çok çok önemli olmadıkça. Bu yüzden Cortana yalnız kalmayı tercih ettiğinizde sessiz saatleri etkinleştirebilir. Etkinleştirildiğinde, aldığınız tüm telefon çağrıları doğrudan sesli mesaja gider ve tüm bildirimler sessiz olur (Cortana'ya yakın çevrenizdeki kişilerin bildirimlerini duymak istediğinizi söylemedikçe.)

Cortana Not Defteri'nde sessiz saatleri dilediğiniz zaman etkinleştirebilirsiniz; siz kapatana kadar açık kalır. Ayrıca Cortana'nın bu özelliği belirli saatlerde otomatik olarak etkinleştirmesini (örneğin akşam 11:00'dan sabah 06:00'a kadar) ya da takviminizde "meşgul" olarak işaretlenmiş bir toplantıdayken açmasını isteyebilirsiniz.


Yakın çevreniz için bir özel durum oluşturmaya ek olarak Cortana'nın "üç dakika içinde iki kez arayan birinin çağrılarına izin vermek" gibi başka özel durumlar oluşturmasını seçebilirsiniz. Daha fazla seçenek için Cortana Not Defteri'nde Sessiz Saatler'e gidin ve ardından Aramalar ve Kısa Mesajlar öğesine inin.

Sessiz saatleri hemen açmak için

  1. Ara  düğmesine basarak Cortana'ya gidin ve ardından Cortana Not Defteri  > Sessiz Saatler öğesine dokunun.
  2. Sessiz saatleri hemen açmak için Şimdi seçeneğini açık  duruma getirin. Siz kapatana kadar ya da ayarladığınız herhangi bir otomatik kural geçersiz kılana kadar açık kalır.


Cortana'nın sessiz saatleri belirli zamanlarda otomatik olarak açması için

  1. Ara  düğmesine basarak Cortana'ya gidin ve ardından Cortana Not Defteri  > Sessiz Saatler öğesine dokunun.
  2. Otomatik Kurallar seçeneğini açık  duruma getirin ve aşağıdakilerden herhangi birini yapın:

    • Şu Saatlerde Aç onay kutusunu işaretleyin ve ardından saat ve sıklığı belirtin.
    • Meşgul olarak işaretlenmiş bir takvim olayım olduğunda aç onay kutusunu işaretleyin ve ardından kuralın hangi takviminize uygulanacağını seçin.

Hangi çağrılara izin verileceğini belirlemek için

  1. Ara  düğmesine basarak Cortana'ya gidin ve ardından Cortana Not Defteri  > Sessiz Saatler öğesine dokunun.
  2. Aramalar altında aşağıdakilerden birini yapın:

    • Cortana'nın kısa süre içinde art arda sizi arayan kişiler için özel durum oluşturmasını istiyorsanız 3 Dakika İçinde 2 Kez Arayanlara İzin Ver onay kutusunu işaretleyin.
    • Sessiz saatler sırasında yakın çevrenizin sizi arayabilmesini istiyorsanız Yakın Çevreme İzin Ver onay kutusunu işaretleyin.

Hangi kısa mesajlara izin verileceğini belirlemek için

  1. Ara  düğmesine basarak Cortana'ya gidin ve ardından Cortana Not Defteri  > Sessiz Saatler öğesine dokunun.
  2. Kısa Mesajlar altında aşağıdakilerden birini seçin:

    • Sessiz saatler sırasında yakın çevrenizin size kısa mesaj gönderebilmesini istiyorsanız Yakın Çevreme İzin Ver öğesini seçin.
    • Cortana'nın yakın çevrenizdeki kişilere geçiş seçeneği sunmasını istiyorsanız Yakın çevreme sor: Geçilsin mi? öğesini seçin. Bu kişiler Cortana'dan "Merhaba, Nonpasaran meşgul ve şu anda yanıt veremeyebilir. Ancak acilse "Tık tık" mesajını gönderin; mesajınız iletilecektir. - Windows Phone otomatik yanıtı" şeklinde bir yanıt alacaktır
    • Sessiz saatler sırasında hiçbir kısa mesaja izin verilmesini istemiyorsanız Hiç Kimseye İzin Verme öğesini seçin.

Cortana'nın meşgul olduğunuzu söyleyen bir kısa mesaj göndermesi için

Cortana yakın çevrenizde olmayıp sessiz saatlerde size kısa mesaj gönderen kişilere bir kısa mesaj gönderebilir. Mesaj şu şekildedir: "Merhaba, Nonpasaran meşgul ve şu anda yanıt veremeyebilir. - Windows Phone otomatik yanıtı"
  1. Ara  düğmesine basarak Cortana'ya gidin ve ardından Cortana Not Defteri  > Sessiz Saatler öğesine dokunun.
  2. Kısa Mesajlar altında İzin verilmeyen kişilere şu anda meşgul olduğumu söyle onay kutusunu işaretleyin.


  • Cortana yalnızca Windows Phone 8.1 yüklü telefonlarda ve bazı ülkelerde/bölgelerde kullanılabilir.(Şimdilik sadece ABD bölgesinde)
  • Cortana kullanılabilir değilse veya kullanmak istemiyorsanız Telefonunuzdaki konuşma işlevselliğini kullanmaya devam edebilirsiniz.

İlgili konular


©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Mağaza ve Uygulamalar 7212315510032546306

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item