npdwpb

Cortana: Ayarlar

Dijital bir kişisel asistanınızın olmasının bir avantajı, ayarlarını ve çalışma şeklini değiştirmek isterseniz bunu kişisel olarak algılamaz ve size tavır yapmaz :D  Cortana'nın ayarlarına iki yolla ulaşabilirsiniz:

  • Ara  düğmesine basarak Cortana'ya gidin ve ardından Cortana Not Defteri  > Ayarlar öğesine dokunun.
  • Uygulama Listesi'nde Ayarlar > Uygulamalar > Cortana öğesine dokunun.

Cortana'nın ayarlarında aşağıdakileri yapabilirsiniz.

Ana düğmeyi çevirme

Cortana'yı dilediğiniz zaman kapatıp tekrar açabilirsiniz. Kapatılması, bulutunuzdan veya Cortana Not Defteri'nden hiçbir şeyi silmez; böylece Cortana'yı tekrar açarsanız daha önce yaptığınız her şeye erişmeye devam edebilirsiniz.

Cortana'yı kapatmak için Cortana Not Defteri  > Ayarlar öğesini açın, Cortana'yı kapatın  ve ardından telefonunuzu yeniden başlatın.

Cortana'yı kapattıktan sonra buluta depolanmış verileri silebilir ve yönetebilirsiniz:

  • Cortana Not Defteri'ndeki anımsatıcılar, ilgi alanları, sık kullanılan yerler, takma adlar ve benzeri dahil her şeyi kaldırmak için Cortana Not Defteri  > Ayarlar öğesini açın ve ardından Telefon Verilerini Sil öğesine dokunun.
  • Buluta depolanan öğeleri bulmak ve oradaki tercihlerinizi yönetmek için Bulut Verilerini Yönet öğesine dokunun.


Uçuş arama

İsterseniz, Cortana bir uçuş ya da paket hakkında e-posta almanız durumunda sizi bilgilendirebilir ve bu bilgileri ilgi alanlarınıza otomatik olarak ekleyebilir. Uçuşlar için, uçağın rötar yapıp yapmadığını bildiren uyarılar gönderebilir ve Cortana'ya gittiğinizde uçuşun ilerlemesini ve diğer bilgileri görürsünüz.

Cortana'nın uçuşları otomatik olarak algılamasını tercih etmiyorsanız Telefonunuzdaki e-postalarda uçuşlar gibi izleme bilgilerini algıla onay kutusunun işaretini kaldırın.

Adınızı değiştirme

Cortana, telaffuz edebildiği sürece sizi istediğiniz gibi çağırır. Ayarları yaparken Cortana'ya sizi nasıl çağıracağını söylemediyseniz Cortana Not Defteri  > Ayarlar menüsünü açın ve Cortana beni adımla çağırsın öğesini seçin. Ardından Adımı Ayarla öğesine dokunarak sizi hangi adla çağıracağını söyleyin. Nasıl telaffuz edeceğini önceden dinleyebilir ve ilk olarak doğru şekilde anlamazsa düzeltebilirsiniz.

Yeni bir ad kullanmak veya adınızı telaffuz etme şeklini ayarlamak isterseniz Cortana Not Defteri  > Ayarlar menüsünü açın ve ardından Adımı Değiştir öğesine dokunun.

Facebook oturumunu açma veya kapatma

Cortana, Facebook oturumunu açtığınızda size daha kişiselleştirilmiş öneriler verebilir. Oturum açtıktan sonra Bing aramalarınızı daha ilgili hale getirir: bir taşla iki kuş.

Facebook oturumunu açmak için Cortana Not Defteri  > Ayarlar menüsünü açın ve ardından Facebook Oturumunu Aç öğesine dokunun. Oturumu kapatmak için aynı yere gidin, ancak bu kez Facebook Oturumunu Kapat öğesine dokunun.

Diğer ayarlarınızı denetleme

Cortana'nın ayarlarından Pil Tasarrufu, Konuşma ve Arama ayarlarını da değiştirebilir ve tam da istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.


  • Cortana yalnızca Windows Phone 8.1 yüklü telefonlarda ve bazı ülkelerde/bölgelerde kullanılabilir.(Şimdilik sadece ABD bölgesinde)
  • Cortana kullanılabilir değilse veya kullanmak istemiyorsanız Telefonunuzdaki konuşma işlevselliğini kullanmaya devam edebilirsiniz.

İlgili konular


©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Mağaza ve Uygulamalar 5827395688550171847

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item