npdwpb

Windows Phone 8.1: Telefon Ayarlarını Diğer Cihazlarla (PC-Tablet vb.) Senkronize Etme

Windows Phone ayarlarınızı Windows 8 veya üstünü çalıştıran diğer bilgisayarlarınız ve tabletlerinizle senkronize ettiğinizde, artık Wi-Fi parolalarını yeniden girmeniz, uygulama içi içeriğinizi yeniden satın almanız ve sevdiğiniz web sitelerini bulmaya çalışmanız gerekmez. Ayrıca, kendinizi sevdiğiniz renklerle çevreleyebilirsiniz çünkü senkronize edilmiş olan cihazların tümü seçtiğiniz temayı paylaşır.



Ayarların senkronizasyonunu açma

Windows Phone'unuzu ilk kez ayarladığınızda ve Microsoft hesabınızla oturum açtığınızda, ayarların senkronizasyonu varsayılan olarak açıktır (Tema senkronizasyonu dışında). İstediğiniz zaman nelerin senkronize edileceğini seçebilirsiniz.

  1. Uygulama Listesi'nde Ayarlar  > Ayarlarımı Senkronize Et'e dokunun.
  2. Bu telefonla diğer Windows cihazlarınız arasında senkronize edilmesini istediğiniz ayarlar için senkronizasyonu açın 



Bilgisayarlarınızı ve tabletlerinizi de ayarları senkronize edecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Ardından, senkronize edilmiş herhangi bir cihazda senkronize edilmiş bir ayarı değiştirdiğinizde, bu en son değişiklik söz konusu ayarın senkronize edildiği tüm cihazlarınıza (telefonunuz da dahil) uygulanır.

Ayarlarınızın senkronizasyonu, telefonunuzun ayarlarını yedeklemekten farklı bir işlemdir. Örneğin, telefonunuzda yedeklemeyi etkinleştirdiyseniz ve Tema senkronizasyonunu kapattıysanız, telefonunuzun Tema ayarları yine yedeklenir ve yine bunları geri yükleyebilirsiniz.

Senkronize edilmiş ayarlarınız OneDrive'da (eski adı SkyDrive) depolanır ve istediğiniz zaman bunları temizleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek için bkz. Kişisel ayarlarınızı buluttan silme.

Şimdi bu ayarların ne anlama geldiğini görelim;

[next]Tema senkronizasyonu

Her şeyin birbiriyle uyumlu olmasını seviyor musunuz? Windows Phone'unuz için seçtiğiniz tema rengiyle arka planın senkronize edilen diğer Windows cihazlarınıza (ve diğer telefonlarınıza) uygulanması için Tema senkronizasyonunu açın.

Uygulama ayarları senkronizasyonu

Uygulama Ayarları senkronizasyonunu açarak, oyundaki ilerleme durumunuzu, yüksek puanlarınızı ve alışverişlerinizi (katılımcı uygulamalar için) bir sonraki yeni telefonunuz, dizüstü bilgisayarınız veya tabletiniz için kaydedin. Başka avantajları da var: dergi uygulamalarında veya e-okuyucu uygulamalarında yerinizi kaybetmezsiniz ve senkronize edilmiş diğer cihazlarda satın alınan oyun içi ücretli içeriğe erişebilirsiniz.

Internet Explorer senkronizasyonu

Bilgisayarınızdan telefonunuza geçtiğinizde Internet tercihlerinizi kaybetmeniz gerekmez. Yazdığınız URL'leri, sık kullanılanları, geçmişi ve diğer sekmeleri gittiğiniz her yere yanınızda götürmek için Internet Explorer senkronizasyonunu açın.

Parola senkronizasyonu

Parolalar senkronize edildiğinde, arkadaşınızın 24 karakterlik Wi-Fi parolasını tek bir kez yazmanız yeterli olur. İster bilgisayarda, ister telefonda veya tablette olun, her cihazda parolayı girmek zorunda kalmadan aynı Wi-Fi ağlarına hızla bağlanın. Katılımcı uygulamalar ve web sitelerinin parolalarını Internet Explorer'da kaydettiyseniz, bunlar da sizinle birlikte gelir. Parolaların senkronizasyonu, Windows Phone 8.1 çalıştıran yeni telefonlarda varsayılan olarak açıktır.

  • Bilgilerinizin güvenliğini korumak için, parolaların senkronizasyonunda iki aşamalı bir doğrulama işlemi gereklidir. Telefonunuzu ilk kez ayarlarken iki aşamalı doğrulamayı yapmazsanız, parolaların senkronizasyonunu açtığınızda bu doğrulamayı yapmanız istenir.
  • Parolaların senkronizasyonunu açtığınızda, parolanız güvenli bir bağlantı üzerinden gönderilir ve Microsoft sunucusunda şifreli bir dosyada depolanır.
  • Windows Phone dışındaki cihazlardan eklenen Wi-Fi bağlantıları, telefonunuz bu ağlara ilk kez bağlanana kadar eşitlenmiş ağlar listesinde gösterilmeyebilir. Telefonunuz bu ağlara yine otomatik olarak bağlanır ve ondan sonra bu ağları Bilinen Ağlar (Ayarlar > Wi-Fi > Yönet'e dokunun) altında görürsünüz.
  • Parolaların senkronizasyonu yalnızca bağlanmak için parola girdiğiniz güvenli Wi-Fi ağlarında çalışır. 802.1X kimlik doğrulamasını kullanan kurumsal ağlarda veya parolayla güvenliği sağlanmayan açık ağlarda çalışmaz.

Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır
Merhaba

Okumaya devam...

Hepsi 7848404807138933393

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item