npdwpb

Windows Phone 8.1: Takvimleri Kullanma

Windows Phone etkinliklerinizi izlemenizi, toplantı zamanlamanızı ve hatta telefonunuzdaki uygulamalardan etkinlikleri görmenizi basitleştirir.

Takvim etkinliklerini kullanma

Takvim etkinliği oluşturmak, takvimdeki bir zaman aralığını kapatmak kadar basit bir işlemdir. Aceleniz varsa ayrıntıları daha sonra da ekleyebilirsiniz. Telefonunuza eklediğiniz bir etkinlik, bu etkinliği oluşturan hesapla otomatik olarak eşitlendiği için söz konusu takvimi gördüğünüz her yerde bu randevuyu da görürsünüz.

Yeni takvim etkinliği oluşturmak için


  1. Başlangıç ekranında  Takvim > Yeni  seçeneğine dokunun.
  2. Konu kutusuna dokunun ve etkinliğiniz için bir ad yazarak kutuyu doldurun. Etkinliğinizin gerçekleşeceği yer hakkında bilgi girmek için Konum'a dokunabilirsiniz, ancak bu isteğe bağlıdır. (Takvim, oluşturduğunuz bir etkinlik için konum girdiğinizde yerler de önerebilir. Bu konuya daha sonra ayrıntılı bir şekilde bakacağız.)
  3. Tarihi ayarlamak için Tarih'e dokunun. Bir saat girmek için Saat'e dokunabilirsiniz ancak bu isteğe bağlıdır. (Saat girmezseniz, etkinliğiniz kaydettikten sonra tam gün etkinlik olarak görünür.)
  4. Daha Fazla Ayrıntı'ya dokunun. Etkinliği eklemek istediğiniz takvimi seçmek için Takvim'e dokunun. Bu, daha sonra değiştiremeyeceğiniz tek ayrıntıdır. Daha Fazla Ayrıntı'ya dokunduğunuzda yapabileceğiniz diğer işlemlerden bazıları şunlardır:

    • Bunu tekrarlanan bir etkinlik yapmak için Sıklık'a dokunun.
    • Diğer kişileri davet etmek için Kişi Ekle'ye dokunun (yalnızca telefonunuzdaki kişiler arasında yer alan kişileri ekleyebilirsiniz).
    • Diğer kişilerin görüntüleme izinleri olan paylaşılan bir takviminiz varsa (örneğin iş takviminiz), etkinliğinizin ayrıntılarını gizli tutmak için Gizli onay kutusunu işaretleyebilirsiniz.

  5. Etkinliği takviminize kaydetmek ve davet ettiğiniz kişilere toplantı isteği göndermek için Kaydet'e  dokunun.

Takvim etkinliğini değiştirmek veya silmek için


  1. Başlangıç ekranında  Takvim'e dokunun.
  2. Değiştirmek veya silmek istediğiniz etkinliğe dokunun ve aşağıdakilerden birini yapın:

    • Düzenle'ye  dokunun, etkinlik ayrıntılarında istediğiniz değişikliği yapın ve sonra Kaydet'e  dokunun
    • Sil'e  dokunun ve sonra Sil'e yeniden dokunun.


  • Etkinliğin depolandığı hesabı (Outlook gibi) değiştiremezsiniz. Bunu yapmak için etkinliği silmeniz ve doğru takvimde oluşturmanız gerekir. 
  • Takviminizden iptal edilen bir toplantıyı kaldırmak için e-posta hesabınızda iptal edilen toplantıyı içeren e-postayı açın, Diğer'e  ve ardından Takvimden Kaldır'a dokunun.
  • Facebook etkinliklerini takviminizde görmek için telefonunuzda Facebook uygulaması yüklü olmalıdır.

Toplantı isteğini yanıtlamak için


  1. Başlangıç ekranında  Takvim'e dokunun.
  2. Etkinliğe dokunun ve aşağıdakilerden birini yapın:

  • Toplantı düzenleyicisini gideceğiniz konusunda bilgilendirmek için, Kabul Et  veya Reddet  seçeneğine dokunun. Yanıtınızla birlikte bir yorum göndermek istiyorsanız Yanıtla'ya dokunun ve göndermek istediğiniz e-posta hesabına dokunun. Notunuzu girin ve Gönder'e  dokunun.
  • Yeni bir zaman önermek için Yanıtla  > Yeni Zaman Öner'e dokunun.
  • Toplantı isteğini belirsiz bir şekilde kabul etmek için Diğer  > Belirsiz'e dokunun.
  • Toplantının ayrıntılarını değiştirmek için, Diğer  > Düzenle'ye dokunun.


Geç kalıyorsanız toplantıyı açıp Geç  seçeneğine dokunarak katılan diğer kişilere hızlı bir şekilde e-posta gönderebilirsiniz.

Hava durumu bilgilerini görüntülemek için

Takviminiz, bölgenizdeki hava durumunu göstermek için konum bilginizi kullanabilir. Microsoft'un Takvim için konum bilginizi kullanmasına izin verdiyseniz, sizin için Konum servislerini zaten açmış oluruz ve hava durumu bilgileri takviminizde otomatik olarak gösterilir. Diğer uygulamalar için Konum servislerini kapatmadan takviminizde hava durumunu kapatmak ya da hava durumunu kendiniz açıp kapatmak için, Takvim > Daha Fazlası  > Ayarlar'a gidin. Tercihler altında, Hava durumunu ve önerilen yerleri göstermek için konumumu kullan onay kutusunu seçin veya temizleyin.

Konum servislerini açmak için, Ayarlar > Konum'a gidin ve Konum servisleri'ni açın 

İlgili konular



©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Hepsi 116921731834694652

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item