npdwpb

Windows Phone 8.1: Telefona SD Kart Ekleme

Windows Phone'unuzda bir microSD bellek kartı yuvası varsa daha fazla alan ekleyebilirsiniz. Telefonunuzda bir yuva olup olmadığını denetlemek için Uygulama Listesi'nde Akıllı Depolama öğesine dokunun. SD kart gösteriliyorsa, telefonunuzda bir yuva vardır. (Yuva telefonunuzun yan tarafında ya da arkasında pil kapağının altında olabilir.)


Bir microSD kart takılıysa, Akıllı Depolama kartta ne kadar depolama alanı olduğunu ve ne kadarının kullanıldığını gösterir. SD karttaki kullanılabilir alanı, yeni dosyalar depolamak veya telefonunuzda yer açmak üzere uygulamalarını taşımak için kullanabilirsiniz.

  • SD kartların üç farklı fiziksel boyutta geldiğini unutmayın. Windows Phone aygıtları en küçük boyuttaki microSD kartları kullanır.
  • Bazı telefonlarda önceden takılı olan ve çıkarılamayan dahili microSD kartları bulunur. Daha fazla bilgi için telefonunuzun kılavuzlarına ya da üreticinin web sitesine göz atın.
  • microSD kartınız çıkarılabiliyorsa onu kullanarak medya dosyalarınızı taşıyabilir veya paylaşabilirsiniz. Daha fazla bilgi için devam edin...

Yeni müziklerin, fotoğrafların, uygulamaların ve daha fazlasının nereye depolanacağını seçmek için


  1. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • Telefonunuzda microSD kart yuvası varsa bir kart takın. Yeni bir kart kullanacaksanız, yeni dosyaları karta depolamak için SD kart bulundu mesaj kutusunda Evet öğesine dokunun ve tercihlerinizi incelemek için Akıllı Depolama öğesine gidin. (Kart telefonunuzda yeniyse, ancak üzerinde başka bir Windows Phone aygıtından yüklenmiş uygulamalar varsa Sil öğesine dokunarak öncelikle diğer telefonun uygulamalarını silin.) Kart yeni değilse, Uygulama Listesi'nde Akıllı Depolama öğesine dokunun.
    • Telefonunuzda önceden takılmış yerleşik bir SD kart varsa, Uygulama Listesi' de Akıllı Depolama öğesine dokunun.

  2. Akıllı Depolama menüsünde yeni müzikleri, videoları, pod yayınlarını, fotoğrafları, uygulamaları ve indirilen öğeleri Telefonunuza veya SD karta depolamayı seçin.

  • SD kart depolama ayarlarınızı Akıllı Depolama menüsünden dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Depolama ayarları tek bir SD karta göre belirlenir; bu yüzden farklı bir SD kart takarsanız telefonunuz yeni ayarları seçmenizi isteyecektir.
  • SD karttaki resimleri veya kamera videolarını görüntülemek için Fotoğraflar uygulamasını kullanın. Müzik, Xbox Video'dan videolar veya pod yayınları yürütmek için Müzik, Video  veya Pod Yayınları uygulamalarını kullanın.
  • Depolama alanınızı hem telefonunuzdan hem de Windows Phone uygulamasından (PC veya Mac için) denetleyebilirsiniz. 

Uygulamaları SD kartınıza taşımak için


  1. Uygulama listesinde Akıllı Depolama  Telefon/Uygulamalar + oyunlar öğesine dokunun.
  2. Bir uygulamayı taşımak için uygulamaya dokunun ve ardından SD'ye Taşı öğesine dokunun. Birden fazlasını taşımak için Seç  öğesine dokunun, taşımak istediğiniz her uygulamanın yanındaki onay kutusunu işaretleyin ve ardından Taşı öğesine dokunun.
  3. Uygulamaları telefona geri taşımak için, Akıllı Depolama menüsünde SD kart /Uygulamalar + oyunlar öğesine gidin.

SD kartınızdaki dosyaları yönetmek için

Akıllı Depolama, SD kartınızda fotoğraflar, müzikler, videolar, pod yayınları ve daha birçok dosyayı bulup yönetmenize yardımcı olabilir.

  1. Uygulama Listesi'nde Akıllı Depolama/SD kart öğesine dokunun.
  2. Yönetmek istediğiniz dosya kategorisine dokunun ve ardından Yönet öğesine dokunun.

Dosyaları bilgisayarınızdan telefonunuza takılı SD karta kopyalamak için

SD kart telefonunuza takılıyken dosyaları bilgisayarınızla kart arasında taşıyabilirsiniz.

  1. USB kablosu kullanarak telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayın.
  2. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • Windows 7, Windows Vista veya Windows XP kullanıyorsanız, görev çubuğundan Windows Gezgini'ni açın.
    • Windows 8 kullanıyorsanız, masaüstü görünümüne gidin ve görev çubuğundan Dosya Gezgini'ni açın.

  3. Bilgisayar altında telefonunuzun adını ve sonra SD kart'ı tıklatın.
  4. Telefonunuz ve bilgisayarınız arasında dosya taşımak için, taşımak istediğiniz dosyaya sağ tıklatın ve Kopyala veya Kes öğesine dokunun.
  5. Dosyayı taşımak istediğiniz klasörü sağ tıklatıp Yapıştır'ı tıklatın.

SD kartı telefonunuzdan çıkarabiliyorsanız microSD kart yuvasına sahip bir USB bellek kartı okuyucu kullanarak da dosyaları kopyalayabilirsiniz. Kart okuyucunuz veya bilgisayarınız normal bir SD kart yuvasına sahipse bir microSD kart adaptörü kullanabilirsiniz. SD kartı telefonunuzdan aşağıdaki adımları izleyerek güvenli bir şekilde çıkardığınızdan emin olun.

SD kartı telefonunuzdan güvenle kaldırma

Kartı telefonunuzdan çıkarmadan önce telefonunuzda birkaç adımdan geçmeniz gerekir. Aksi takdirde kartın kendisi ve içindeki dosyalarla ilgili sorunlar oluşabilir.

  1. Uygulama Listesi'nde Akıllı Depolama öğesine dokunun.
  2. SD Kart öğesine dokunun, aşağı kaydırıp SD Kartı Çıkar öğesine ve ardından onaylamak için Evet'e dokunun.
  3. Kaldırmak güvenli mesaj kutusunda Tamam'a dokunun ve kartı telefonunuzdan çıkartın.

SD kartı güvenli bir şekilde çıkartmazsanız, kartı yeniden taktığınızda SD kart sorunu mesaj kutusunu görebilirsiniz. Bu durum oluşursa, sorunu düzeltmek için kartı bilgisayarınıza takmanız ve Disk Hata Denetimi Aracı'nı kullanmanız gerekir. Bkz. Disk Hata Denetimi (chkdsk) Nedir, Nasıl Çalışır?

SD kartı biçimlendirme

Üzerindeki tüm dosyaları silmek ve sıfırdan başlamak için telefonunuzda SD kartı biçimlendirebilirsiniz. UYARI: SD karttaki tüm kişisel dosyalarınız ve diğer tüm öğeler silinir.

  1. Uygulama Listesi'nde Akıllı Depolama öğesine dokunun.
  2. SD Kart'a dokunun, ardından aşağı çekip SD Kartı Biçimlendir'e dokunun.
  3. Onaylamak ve kartı biçimlendirmek için SD kart biçimlendirilsin mi? mesaj kutusunda Evet'e dokunun.

Okumaya devam...

Hepsi 4661910886074489232

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item