npdwpb

Internet ve Bağlantı: Nasıl ve Ne Zaman?


Telefonunuzun İnternet'e ve diğer cihazlara bağlanmak için kullanabildiği farklı bağlantı türleri vardır. Bulunduğunuz yere ve yapmak istediklerinize bağlı olarak, her türün kendi avantajları vardır.




Hızlı işlem merkezini görüntülemek için aşağı çekin

Wi-Fi, Bluetooth ve uçuş modu gibi bazı bağlantı ayarlarını yönetmenin en hızlı yolu, bunları hızlı işlem merkezine eklemektir. Bunu yaptıktan sonra, yalnızca bir çekme veya dokunmayla bağlantılarınızı görebilir ve değiştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Telefonumda hızlı işlemleri kullanma. Tüm bağlantıların ayarlarını bulmak ve yapılandırmak için, Uygulama Listesi'nde Ayarlar'a dokunun.

Hücresel bağlantı

Siz telefon görüşmeleri yaparken, telefonunuz hücresel bağlantı kullanır. Ayrıca, siz birine mesaj gönderdiğinizde de bu bağlantıyı kullanır. Hücresel bağlantı için telefonunuzun kullandığı ayarlar Ayarlar > Şebeke + SIM altında bulunur ve cep telefonu operatörüne göre farklılık gösterebilir. Daha fazla bilgi için bkz. Şebeke ve SIM ayarları.

Veri bağlantısı

Web'e göz atma, e-posta gönderme veya İnternet'e bağlanan uygulamaları kullanma gibi işlemler yaptığınızda, telefonunuz verileri gönderip almak için bir Wi-Fi veya hücresel veri bağlantısı kullanabilir. Telefonunuz aynı anda her ikisine de bağlandığında, önce Wi-Fi bağlantısını kullanmayı dener.

  • Wi-Fi bağlantısı

Evde veya iş yerinde kablosuz ağınız varsa ya da dizüstü bilgisayarınızla bir kafeteryada çevrimiçi olursanız, Wi-Fi kullanırsınız. Benzer biçimde, Windows Phone'unuzla da Wi-Fi ağına bağlanabilirsiniz. Wi-Fi bağlantıları hücresel veri kullanımınızı azaltmaya yardımcı olabilir ve sınırsız mobil İnternet bağlantınız yoksa bu işinize yarar.

Telefonunuzun Wi-Fi ayarı varsayılan olarak açıktır. Wi-Fi ağına bağlanmak için, Ayarlar > Wi-Fi öğesine gidin ve bağlanmak istediğiniz ağa dokunun. Herhangi bir ağ görmüyorsanız Yakın Wi-Fi Noktaları'na dokunarak Haritalar'ı açın ve yakındaki Wi-Fi ağlarını görün. Daha fazla bilgi için bkz. Wi-Fi ağına bağlanma.

Birçok Wi-Fi ağı güvenlidir ve bunlara bağlanmak için parola girmeniz gerekir. Telefonunuz parola gerektirmeyen açık ağlara ve şu güvenlik protokollerinden birini kullanan güvenli ağlara bağlanabilir: WPA2, WPA, WEP, sertifikalar, 802.1X ve EAP-SIM/AKA/AKA'.

Ayrıca Wi-Fi Sense ile, telefonunuzun sizin için Wi-Fi ağlarına otomatik olarak bağlanmasını da sağlayabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Bağlanmak için Wi-Fi Sense kullanma.

  • Hücresel veri bağlantısı

Hücresel veri bağlantınızın ücreti, cep telefonu operatörünüzün veri tarifesine bağlıdır. Belirli bir sınırın üstünde veya dolaşım sırasında (yani telefonunuz kendi cep telefonu operatörünüzün şebekesi dışındaki bir şebekeye bağlandığında) veri kullanımı için fazladan ücret ödemeniz gerekebilir. Ek dolaşım ücretlerinden kaçınmanıza yardımcı olmak için, telefonunuz varsayılan olarak dolaşım sırasında hücresel veri bağlantısını kapatacak şekilde ayarlanmıştır. Daha fazla bilgi için bkz. Veri dolaşımı nedir?

Şebeke seçenekleriniz telefonunuzun modeline ve yerel ayarınıza da bağlıdır. Çoğunlukla farklı yerel ayarların hücresel altyapısı da farklıdır. Genel olarak, şebeke bağlantısı alabildiğiniz hemen her yerde veri bağlantınız da olabilir (veri bağlantısının sağlanması koşuluyla). Bu, dışarıda dolaşırken en yakın restoranları, mağazaları veya sinemaları bulmak için web'de arama yapmak istediğinizde işinizi çok kolaylaştırır.

Telefonunuzun hücresel veri bağlantısı ayarları, Ayarlar > Şebeke + SIM altında bulunur ve cep telefonu operatörüne göre farklılık gösterebilir. Bu ayarlar hücresel bağlantınızı denetlemenize ve yolculukta bağlantıda kalmanıza yardımcı olabilir. Daha fazla bilgi için bkz. Şebeke ve SIM ayarları.

Yolculuktan söz etmişken, uçaktaysanız ve şebeke bağlantısını ve diğer bağlantılarınızı kapatmanız gerekiyorsa, uçuş modunu kullanabilirsiniz. Uçuş modunun açılması tüm bağlantıları kapatır. (Uçakta izin verildiğinde Wi-Fi, FM radyo, Bluetooth ve NFC paylaşımını ayrı ayrı yeniden açabilirsiniz.) Uçuş modunu açmak için, Ayarlar > Uçuş Modu'na gidin.

Bluetooth bağlantısı

Bluetooth'u Internet'e bağlanmak için kullanamasanız da, telefonunuzu tutmadan görüşme yapmanızı sağlayan araç kitleri veya kulaklık gibi bir Bluetooth aksesuarıyla telefonunuzu eşleştirmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca telefonunuzu Bluetooth özelliği olan diğer telefonlar ve aygıtlarla da eşleştirebilir, böylelikle Bluetooth üzerinden dosya paylaşabilirsiniz. Windows Phone'unuzda varsayılan olarak Bluetooth kapalıdır.

NFC bağlantısı

Telefonunuzun NFC (Yakın Alan İletişimi) özelliği varsa, her iki cihaza da birlikte dokunarak telefonunuzu NFC özellikli başka bir cihazla eşleştirebilirsiniz. Telefon eşleştirildikten sonra, fotoğrafları, web sitesi bağlantılarını, kişileri ve daha birçok öğeyi paylaşabilirsiniz. NFC'yi açmak için, Ayarlar Ayarlar simgesi > NFC'de Dokundur ve Paylaş  seçeneğini açın.

©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Hepsi 1307779886450538005

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item