npdwpb

Windows Phone 8.1: İşyeri Hesabı Nedir?

Şirketler, kuruluşlar, üniversiteler veya başka işverenler Windows Phone'unuzda işinizi yapmanızı kolaylaştırabilecek uygulamalar ve bilgiler sağlayan bir iş yeri hesabı oluşturabilir. İş yeri hesabı, işle ilgili bilgilerin güvenliğini artırmaya yardımcı olmak için tasarlanmış değişiklikler de yapabilir.

İş yeri hesabının ayarlanması, telefonunuza aşağıdakilerden herhangi birinin yüklenmesini sağlayabilir:

  • Yeni güvenlik ilkeleri
  • Yeni uygulamalar
  • Yeni hub


Şirket ilkeleri

Çoğu iş yeri hesabı bir veya birden çok ilkeyle birlikte gelir; bu ilkeler, telefonunuzu ve telefonunuzdaki işle ilgili bilgileri korumaya yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Ayrıca ilkeler, Windows Phone'unuzun çalışmasını etkileyen özellikleri ekleyebilir veya kaldırabilir. Örneğin, şirketiniz şunları yapabilir:

  • Belirli bir uzunluk veya karmaşıklıktaki parolayı gerektirme (bu, var olan parolanızı değiştirmenizi gerektirebilir).
  • Varsa depolama kartınızı devre dışı bırakma.
  • Telefonunuzu uzaktan orijinal durumuna sıfırlama.
  • Internet Explorer gibi yerleşik uygulamaları devre dışı bırakma.
  • Telefonunuza yüklenmiş belirli uygulamaların açılmasını veya çalıştırılmasını engelleme.
  • Telefonunuzun Windows Phone Mağazası'ndaki bazı uygulamaları indirmesini engelleme.
  • İş yeri hesabını kaldırmanızı engelleme.

Bunlar yalnızca birkaç örnektir. İşvereninizin Windows Phone için iş yeri hesabı hakkındaki belirli ayrıntıları öğrenmek isterseniz, kuruluşunuzdaki destek görevlisine sorun veya kuruluşun destek web sitesini gözden geçirin.

Uygulamalar ve hub'lar

Şirketler, çalışanları için yalnızca telefonunuza iş yeri hesabı ekleyerek edinebileceğiniz kendi Windows Phone uygulamalarını geliştirebilir. Örneğin şirket; kampüs haritaları, maaş makbuzları veya tıbbi plan bilgileri için tüm yıl boyunca yararlı olacak uygulamalar oluşturabilir. Diğer uygulamalar şirket partisi veya hayırsever bağış kampanyası gibi tek seferlik etkinliklere yönelik olabilir.

Şirketinizin sağladığı uygulamalar varsa, iş yeri hesabını telefonunuza ekleme işlemini tamamlar tamamlamaz bu uygulamaları indirme seçeneğiniz olur. Uygulama size hesabınızı ayarladıktan sonra kullanıma sunulursa, şirketiniz uygulamayı nasıl edineceğinizi açıklayabilir.

Windows Phone'da İş Yeri hub

Şirketler; haberler, giderler, uygulamalar veya şirket mağazasına erişim gibi her türlü şirket bilgisini aynı yerde bir araya getiren bir iş yeri hub'ı da oluşturabilir.

İlgili konu



©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Hesaplar ve Ödemeler 1410486925899782789

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item