npdwpb

Windows Phone 8.1: Eski Telefondan Kişileri Alma


Eski bir telefonda depolanan kişileriniz varsa, çoğu durumda bunları yeni Windows Phone'unuza aktarabilirsiniz. Bunu nasıl yaptığınız telefonunuzun türüne bağlıdır.

Eski telefonunuzdaki kişiler SIM kartta depolanıyorsa, kişilerinizi içeri aktarmak için yeni telefonunuza bu SIM kartı takmanız yeterli olacaktır.  Bir SIM kart aşağıdaki gibi görünür:

SIM kart

Çoğu telefonda pil kapağını telefonun arkasından çıkararak SIM kartı bulabilirsiniz. Bazılarında da telefonun üst veya yan kenarından açılan küçük bir SIM tepsisi vardır. SIM kartınızı bulamıyorsanız cep telefonu operatörünüze veya telefon üreticinize danışın.

Bazı telefonlar standart boyutlu SIM kart kullanır, bazıları da daha küçük olan "mikroSIM" kullanır. Farklı türleri kullanan telefonlar arasında geçiş yapacaksanız, kişilerinizi aktarma seçenekleri hakkında cep telefonu operatörünüze başvurun.


Cep telefonu operatörlerinin bayilerinde bu işe özel cihazlar vardır. Kişileriniz ister telefonun hafızasında olsun ister SIM kartta olsun isterse de her ikisinde karışık olarak depolanmış olsun bu cihazlarla kişilerinizi kolayca aktarabilirsiniz.

mikroSIM


Eğer SIM kartınız standart boyuttaysa ve yeni telefonunuz mikroSIM kullanıyorsa cep telefonu bayileri genelde eski kartınızı özel bir makine ile keserek boyutlarını küçültme yoluna gidiyorlar. Bunun sebebi ekonomik çünkü eğer orijinal mikroSIM isterseniz ücret ödemeniz gerekiyor. Ancak bu tip kesilmiş SIM kartlar başta telefonla konuşmada ses kalitesinin düşmesi olmak üzere bazı yan etkilere sebep olabiliyor. Eğer bu tip bir sorun ile karşılaşırsanız cep telefonu opretaötünüzden orijinal mikroSIM talep edin.

Kişileri bir SIM karttan içeri aktardığınızda, otomatik olarak telefonunuzdaki Microsoft hesabınıza aktarılırlar. SIM karttan silinmezler. Henüz Microsoft hesabı ayarlamadıysanız, kişileriniz telefonun hafızasına kaydedilir. Microsoft hesabını daha sonra ayarlarsanız, telefonunuzdaki kişiler otomatik olarak buraya aktarılır.

Kişileri SIM karttan içeri aktarmak için


  1. Kişilerinizin bulunduğu SIM kartı yeni Windows Phone telefonunuza takın.
  2. Başlangıç ekranında Başlat simgesi, Kişiler'e dokunun.
  3. Daha fazlası'na  dokunun ve ardından Ayarlar'a dokunun.
  4. SIM'den Aktar seçeneğine dokunun. -Birden fazla SIM kartınız varsa- Kişileri Şuradan Aktar: altında istediğinizi seçin.
  5. Kişileri Kaydetme Yeri altında, kişileri depolamak istediğiniz hesabı seçin ve İleri'ye dokunun.
  6. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • SIM kartınızdaki kişilerin tümünü içeri aktarmak için İçeri aktar'a dokunun.
    • İçeri aktarılacak kişileri tek tek seçmek istiyorsanız Temizle'ye dokunun, içeri aktarmak istediğiniz kişileri seçin ve ardından İçeri aktar'a dokunun.


Kişileri bilgisayarınız veya çevrimiçi bir hesap gibi diğer yerlerden aktarmak hakkında bilgi edinmek için bkz. Kişileri yeni telefonuma aktarma.

İlgili konular



©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Kişiler 7699909281420282982

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item