npdwpb

Windows Phone 8.1: Cortana ve Yakın Çevrem

Cortana sizin için sessiz saatleri açtığında hiçbir çağrı veya kısa mesajın sizi rahatsız etmemesini sağlar. Ancak sessiz saatlerde bile haber almak isteyebileceğiniz bazı kişiler olabilir. Yakın çevrenize kişiler eklemeniz, Cortana'ya hangi kişilere izin verileceğini ve hangilerinin biraz bekletilebileceğini söyler.

İsterseniz bu kişilere takma adlar vererek Cortana'nın aramak istediğiniz kişiyi söylediğinizde kimi kastettiğinizi her zaman bilmesini sağlar (Anne, Baba gibi). Cortana için sessiz saatlerde izlenecek bazı kurallar belirleyebilirsiniz. Tüm bunlar hakkında bilgi almak için bkz. Sessiz saatler ve Cortana.

Yakın çevrenize kişi eklemek için

  1. Ara  düğmesine basarak Cortana'ya gidin ve ardından Cortana Not Defteri  > Yakın Çevre öğesine dokunun.
  2. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • Ekle  öğesine dokunun, ardından eklemek istediğiniz kişiyi bulun.
    • Önerilen kişiler listesinden birisine dokunarak ekleyin.

  3. İsterseniz kişiyi eklerken bir (veya iki ya da üç) takma ad verebilirsiniz. Takma ad vermek istemezseniz bu kutuları boş bırakıp Kaydet öğesine dokunun.


  • Cortana yalnızca Windows Phone 8.1 yüklü telefonlarda ve bazı ülkelerde/bölgelerde kullanılabilir.(Şimdilik sadece ABD bölgesinde)
  • Cortana kullanılabilir değilse veya kullanmak istemiyorsanız Telefonunuzdaki konuşma işlevselliğini kullanmaya devam edebilirsiniz.

İlgili konular

©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Mağaza ve Uygulamalar 8122643834805964868

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item