npdwpb

Windows Phone 8.1: Bildirimler ve Hızlı İşlemler

Oluşturulan tüm bildirimler eşit değildir, işte bu nedenle Windows Phone 8.1 en önemli bildirimlerinize ve ayarlarınıza hızlı ve kolay erişim sağlar. Ekranın üstünden aşağı doğru çekerek hızlı işlem merkezini görüntüleyin; burada, hızlı işlemlere (döndürme kilidi ve uçuş modu gibi) erişebilir ve en son kısa mesajlarınızı, e-postalarınızı, güncellemelerinizi ve daha birçok öğeyi görebilirsiniz.

Tek tek uygulama bildirimi seslerine ve hızlı işlemlerinizin sırasına kadar, hızlı işlem merkezinde gösterilen her şey sizin denetiminizdedir.

Bildirimler

Bildirim ayarlarınızın çoğunu, Uygulama Listesi'ne gidip Ayarlar > Bildirimler + Eylemler'e dokunarak bulabilirsiniz. Oradan, hızlı işlem merkezinde hangi bildirimlerin gösterileceğini ve tek tek bildirimlerin başlık, ses, titreşim içerip içermeyeceğini denetleyebilir veya hiçbir şey içermeyeceğini belirtebilirsiniz. Bildirimleri açma ve ayarlama hakkında daha fazla bilgi için bkz. Bildirim ayarlarını değiştirme.

Diğer bildirimler, örneğin kilit ekranınızdaki ayrıntılı ve hızlı durumlar, Ayarlar > Kilit Ekranı'nda değiştirilebilir. Daha fazla bilgi için bkz. Kilit ekranımı kişiselleştirme.

Başlıklar

Hemen bilgi almak istediğiniz bildirimler için, Ayarlar > Bildirimler + Eylemler'de bildirim başlıklarını açın. Başlıklar hızlı işlem merkezinin dışında, ekranınızın en üstünde gösterilir. Bir başlığa dokunursanız, doğrudan bildirimi gönderen uygulamaya gidersiniz.

Hızlı işlemler

En sık kullandığınız ayarlara erişmek için çok uzağa gitmenize gerek yok. Bluetooth ve Wi-Fi gibi önemli ayarları, anında açık kapatabilmek için hızlı işlemlerinize ekleyin. Hızlı işlemlere hemen her zaman, telefon ekranınızın üst kısmından ekranın ortasına kadar çekerek erişilebilir (kilit ekranınızın üzerinde bile). Hızlı işlemleri açma ve ayarlama hakkında daha fazla bilgi için bkz. Telefonumda hızlı işlemleri kullanma.

En çok istediğiniz ayarlara hızla erişmek için, hızlı işlem merkezinde gösterilen hızlı işlemleri değiştirebilir ve yeniden sıralayabilirsiniz. Hızlı işlemlerinizi değiştirmek ve yeniden sıralamak için Bkz. Bildirim Merkezi ve Hızlı İşlemler

Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Hepsi 2419057603803942035

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item