npdwpb

Windows Phone 8.1: Şekille yazma (Word Flow) ve Yazma Kısayolları

Şekille yazma, telefonunuzda normal yazma işlemine hızlı ve hatasız yazım için bir alternatif sağlar. Parmağınızı Sözcük Akışı klavyesinin üzerinde hafifçe kaydırın ve sözcükler şekillensin; tek elle bile yazabilirsiniz.


Windows Phone 8.1'iniz varsa, zaten şekille yazma özelliğiniz de vardır. Kısa mesaj veya e-posta yazmaya başlayın, ama sözcükleri şekillendirmek için parmağınızı klavyedeki harflerin üzerinde kaydırın. İzlediğiniz yolu göstermek için parmağınızın renkli bir çizginin takip ettiğini görürsünüz. Bitirdiğinizde parmağınızı kaldırın; sözcük gösterilir. Yeni bir sözcüğü şekillendirmeye başladığınızda, sözcükler arasına otomatik olarak boşluk eklenir.

Windows Phone bu özellik ile bir dünya rekoruna imza attı. Daha önce 160 karakteri en hızlı yazma rekoru 18.53 sn. iken şekille yazma özelliği kullanılarak bu rekor 18.44 sn. olarak geiştirildi ve Guinness rekorlar kitabına girdi.



Sözcük Akışı metin önerilerini kullanma


Yazmaya başladığınızda, Sözcük Akışı yazdığınız harflere bağlı olarak sözcükler önerir. İletinize eklemek için öneriye dokunabilir ya da istediğiniz öneriyi görene kadar yazmaya devam edebilirsiniz.



Önerilen sözcük kalınsa, telefonunuzun yazılan sözcüğü değiştirmek için otomatik olarak bunu kullanacaktır. Önerilen sözcük kalın değilse, yazdığınızla değiştirmek için bu sözcüğe dokunabilirsiniz. Diğer önerilen sözcükleri görmek için üzerinden çekin.

Bir sözcüğü yanlış yazdığınızı daha sonra fark ederseniz, geç kalmış sayılmazsınız. Sözcüğe dokunun ve telefonunuz sizin için bazı öneriler getirsin.


Hızlıca nokta ekleme

Nokta ve boşluk eklemek ve bir sonraki cümlenin ilk harfini büyük yapmak için iki kere Boşluk'a dokunun.

Yazının hazırlanmasında (Başta microsoft.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Hepsi 3242404708470933647

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item