npdwpb

Windows Phone 8.1: Gizlilik Ayarlarını ve Tarayıcı Ayarlarını Değiştirmek

Windows Phone için Internet Explorer 11, istediğiniz gözatma deneyimi için telefonunuzda gizlilik ayarlarını değiştirmeyi kolaylaştırdı.



Temel Internet Explorer ayarlarını değiştirmek için


  1. Internet Explorer'da Daha Fazlası  > Ayarlar'a dokunun.


  2. Aşağıdaki ayarlardan herhangi birini değiştirin:

    • Web Sitesi Tercihi altında, görmeyi tercih ettiğiniz web sitesinin sürümünü ayarlamak için Mobil Sürüm veya Masaüstü Sürümü'nü seçin.
    • Adres çubuğunun yaptığı işlemi ayarlamak için Adres Çubuğu Düğmesinin İşlevi altında, Sık Kullanılanlar'ı veya Sekmeler'i seçin. Belirlemediğiniz seçim Internet Explorer'da gezinirken Daha Fazlası  seçeneğinin altında görülecektir.
    • Akıllı Veri Tasarrufları altında Kapalı (Akıllı Veri, veri kurtarma önlemleri almaz), Standart (Akıllı Veri, görüntüleri biraz sıkıştırır), Yüksek (Akıllı Veri, resimleri büyük oranda sıkıştırır, bazı reklamları engeller ve web sayfalarının bir kısmını indirir) veya Otomatik (Akıllı Veri, veri sınırlarınıza göre en iyi ayarı otomatik olarak seçer) öğesini seçin. Data Sense'i açarsanız, bazı cep telefonu operatörlerinin veri sınırınıza yansıtmadan belirli web sitelerine göz atmanızı sağladığını ve bu avantajın bazı ağlarla sınırlı olabileceğini unutmayın. Diğer sitelere göz atarken Data Sense çoğunlukla veri tasarrufu yapmanızı sağlar. Data Sense hakkında daha fazla bilgi edinmek için bkz. Veri kullanımını yönetmek için Data Sense'i kullanma.
    • Tarayıcı geçmişini, tanımlama bilgilerini, kaydedilmiş parolaları ve geçici İnternet dosyalarını telefonunuzdan ve şu anda Internet Explorer ayarlarını eşitleyen tüm cihazlarınızdan silmek için, Geçmişi Sil'e dokunun.

Gelişmiş Internet Explorer ayarlarını değiştirmek için


  1. Internet Explorer'da Daha Fazlası  > Ayarlar'a dokunun.


  2. Aşağıdaki ayarlardan herhangi birini değiştirin:

    • Bir site konumunuzu istediğinde size bildirilmesi için Konumuma Erişime İzin Ver seçeneğini açın 
    • Siz adres çubuğuna yazarken Bing aramasının web siteleri önermesine izin vermek istiyorsanız, Ben yazdıkça Bing'den öneri al öğesini seçin; bu özellik çok zaman kazandırabilir.
    • Internet Explorer'ın açtığınız web sayfalarındaki resimleri otomatik olarak görüntülemesini istiyorsanız Resimleri otomatik olarak göster'i seçin. Bu ayarın kapatılması, telefonunuzun veri kullanımını azaltabilir. (Bu özellik tüm Windows Phone'larda sağlanmaz.)
    • Microsoft hizmetlerinin geliştirilmesine ve telefonunuzda deneyimlerinizin kişiselleştirilmesine yardımcı olmak istiyorsanız Hizmetleri geliştirmek ve (mümkün olduğunda) kişiselleştirmek için göz atma geçmişini gönder'i seçin 
    • Microsoft'a güvenilmez veya şüpheli olarak rapor edilen web siteleri hakkında uyarılmak istiyorsanız Güvenli olmayan web sitelerine karşı korunmak için SmartScreen Filtresi'ni kullan'ı seçin.
    • Göz atmanızın izlenmesini istemediğinizi web sitelerine bildirmek için Ziyaret edilen web sitelerine Do Not Track isteği gönder'i seçin. (Bu tercihi belirtmiş olsanız bile, web siteleri izlenme olarak değerlendirebileceğiniz etkinliklerde bulunabilirler. Bu, belirli web sitelerinin uygulamalarına bağlıdır.)
    • Okuma Görünümü Önizlemesi'nde, geçerli okuma görünümü ayarlarının bir web sitesine uygulandığında nasıl görüneceğine bakabilirsiniz. Metin boyutunu değiştirmek için Okuma Görünümü Yazı Tipi Boyutu kaydırıcısını kullanın. Okuma Görünümü Stili altında yoğun metin içeren web sayfaları için tercihlerinize bağlı olarak Parlak, Orta, Hafif veya Koyu seçeneğini belirleyin. (Bu özellik tüm Windows Phone'larda kullanılamaz.)
    • Web Sitesi Tanımlama Bilgileri altında Tümünü Kabul Et, Bazılarını Engelle veya Tümünü Engelle öğesini seçerek Internet Explorer'ın hangi tanımlama bilgilerini kabul edeceğini ayarlayın. Bazılarını Engelle, kısa bir gizlilik ilkesi olmayan üçüncü taraf tanımlama bilgilerini ve açık izniniz alınmadan sizinle bağlantı kurmak için kullanılabilecek bilgileri kaydeden üçüncü taraf tanımlama bilgilerini engeller. Ayrıca açık onayınız olmadan size ulaşmak için kullanılabilecek bilgileri kaydeden birinci taraf tanımlama bilgilerini kısıtlar.
    • Web Sitesi Parolaları altında Anımsa, Anımsama veya Her Seferinde Sor öğesini seçerek Internet Explorer'ın web sitelerine girdiğiniz parolaları nasıl işleyeceğini belirleyin. (Bu özellik tüm Windows Phone'larda kullanılamaz.)
    • Web Sitesi Dosya Depolaması altında Sitelerin telefonuma dosya depolamasına izin ver öğesini seçerek web sitelerinin devam eden e-postalar veya RSS akışları gibi öğeleri telefonunuzun depolama alanında depolamasına izin verin. Biraz depolama alanı açmanız gerekirse Depolama Alanını Yönet öğesine dokunun.


Internet Explorer'da web'te gezinmek için hücresel veri bağlantınız veya Wi-Fi bağlantınız olmalıdır. Daha fazla bilgi edinmek için bkz. Internet ve Bağlantı: Nasıl ve Ne Zaman? ve Wi-Fi ağına bağlanma.

©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Hepsi 4860043920109400531

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item