npdwpb

Windows Phone 8.1: Hızlı İşlemler

Hızlı işlemlerle, uçuş modunu açma, telefonunuzun pil ömrünü uzatma, Wi-Fi bağlantınızın durumunu denetleme gibi daha birçok işlemi yalnızca hızlı bir çekme ve dokunma hareketiyle yapabilirsiniz. Hızlı işlemler en sık kullandığınız ayarları ve uygulamaları öne ve ortaya yerleştirir ve bunlara telefonunuzun hemen her yerinden, hatta kilit ekranınızın üzerinden bile erişilebilir.

Hızlı işlemleri kullanmak için


  1. Telefonunuzun hemen her yerinden, ekranın üst kısmını aşağı doğru çekin ve sonra bir hızlı işlemi dokunarak açın veya kapatın.
  2. Hızlı işlemleriniz istediğiniz gibi ayarlandıktan sonra hızlı işlem merkezini kapatmak için, ekranın alt kısmından yukarı doğru çekin veya Başlat'a  veya Geri'ye  basın.



  • Hızlı işlem merkezini açarken, telefonunuzun ekranının başladığı yerin biraz üstünden aşağı doğru çekmeyi deneyin. Hızlı işlemlerin görüntülenmesi için, hızlı işlem merkezini ekranınızın yarısına kadar çekmeniz yeterli olur. Ekranın altına kadar çekerseniz, bildirimleriniz de gösterilir.


  • Wi-Fi bağlantısının kapatılması, Parlaklığın Düşük düzeye ayarlanması ve diğer hızlı işlem ayarları telefonunuzda pil ömründen tasarruf sağlayabilir.
  • Bluetooth, Döndürme, Kilit, Parlaklık ve Kamera gibi bazı hızlı işlemleri kullanmak için telefonunuzun kilidini açmanız gerekmez.
  • Bazı hızlı işlemler, kapatıp açmaktan fazlasını yapar. Kamera hızlı işlemine dokunarak kamerayı çalıştırın veya Parlaklık hızlı işlemine dokunarak, her dokunuşta Otomatik, Düşük, Orta ve Yüksek ayarları arasında geçiş yapın.


Hızlı işlemin rengi telefonunuzun tema rengiyle eşleşiyorsa, o işlem açıktır. Hızlı işlem koyu griyse, kapalıdır.

Hızlı işlemlerinizi değiştirmek için

Hızlı işlem merkezine eklenmesini istediğiniz hızlı işlemleri değiştirebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Bildirimler ve hızlı işlemler.

  1. Uygulama Listesi'nde Ayarlar > Bildirimler + Eylemler'e dokunun.
  2. Hızlı İşlemlerinizi Seçin alanında hızlı işlem yuvalarına dokunun. (Soldaki resim)
  3. Listeden bir ayara veya işleme dokunarak bunu hızlı işlemlerinize ekleyin. (Sağdaki resim)


Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Hepsi 4798907455035932342

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item