npdwpb

Windows Phone 8.1: Cortana ve İlgi Alanlarım

İlgi alanları Cortana'nın sizin için ilgi çekici şeylerden haberdar olmanızı sağlamasının bir yoludur. İlgi alanlarınıza her türlü şeyi ekleyebilirsiniz. Aşağıda başlamanıza yardımcı olacak birkaç fikir bulabilirsiniz:

  • Hava Durumu Cortana şu an bulunduğunuz yerdeki hava durumundan haberdar olmanızı sağlayabilir veya uzaklarda bir yerin hava durumunu takip edebilirsiniz.
  • Spor Cortana yalnızca en son skorları değil, aynı zamanda skor ve maç programlarını canlı olarak bildirebilir.
  • Haber başlıkları – Bir konu seçin (iş dünyası, eğlence, sağlık, politika, spor, teknoloji, Türkiye veya dünya) ve Cortana o konuda en son haberleri size getirsin.
  • Seyahat – Yakın zamanda uçakla yolculuk etmeyi düşünüyorsanız Gezi planlayıcı ilgi alanını ekleyebilirsiniz. Cortana e-postanızdaki tüm uçuş güzergahlarına dikkat eder ve yolculuğunuzdan beş saat önce size bir özet verir: uçuşunuzun durumu, havaalanı yolundaki trafik koşulları ve varacağınız şehirdeki hava durumu.
  • TrafikCortana normal rotalarınızdaki trafiğin nasıl göründüğünü size bildirir ve gideceğiniz yere varabilmek için erken çıkmanız gerekip gerekmediği konusunda önceden uyarı verir.
  • Günlük görünümCortana hava durumu, trafik ve en son haberlerle birlikte güne hızlı bir bakış sağlar.
  • Finans Cortana'ya hangi borsaları veya piyasaları izlediğinizi söyleyin, o da en son bilgileri almanızı sağlasın.

İlgi alanlarım nerede?

Bir ilgi alanı eklemenizden sonra Cortana size yenilikleri gösterebilir. Cortana'ya gidin ve yukarı çekerek Cortana'nın sizin için hazırladığı en son güncelleştirmeleri görün. Ayrıca Başlangıç'a sabitlediğiniz tüm ilgi alanları için Live Tile'da hızlı haberler veya güncellemeler görürsünüz. Cortana Live Tile'ınızı sabitlediyseniz gün boyunca çeşitli ilgi alanları görürsünüz.

Ayrıca Cortana Not Defteri'ne eklediğiniz tüm ilgi alanlarını görebilirsiniz; daha fazlasını eklemek için kolay bir yerdir.

Cortana Not Defterine ilgi alanları eklemek için

  1. Ara  düğmesine basarak Cortana'ya gidin ve ardından Cortana Not Defteri > İlgi Alanları öğesine dokunun.
  2. Ekle öğesine ve ardından keşfetmek istediğiniz kategoriye dokunun.
  3. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • Dikkatinizi çeken bir konu görürseniz ilgi alanlarınıza eklemek için dokunun.
    • Bir öneri görmüyorsanız Arama kutusuna aradığınız şeyi yazın. Örneğin, Cortana için Haberlere bir ilgi alanı eklemek istiyorsanız Cortana yazın ve ardından alttaki ilgi alanına dokunarak ekleyin.

Bildirimleri açmak veya kapatmak için:

Bazı ilgi alanları Cortana'ya güncel veya önemli bir şey meydana geldiğinde sizi bilgilendirme seçeneği de sunar. Uçuşunuzun rötar yapıp yapmadığını, takımınızın ne zaman gol attığını, flaş haber olup olmadığını, trafiğe göre ne zaman çıkmak gerektiğini ve daha fazlasını söyleyebilir.

  1. Ara  düğmesine basarak Cortana'ya gidin ve ardından Cortana Not Defteri > İlgi Alanları öğesine dokunun.
  2. Bir ilgi alanına dokunun.
  3. Almak istediğiniz tüm uyarılar için Bana Bildir... onay kutusunu işaretleyin veya durdurmak istediğiniz uyarılar için işareti kaldırın ve ardından Kaydet   öğesine dokunun.

Başlangıç ekranına bir ilgi alanı sabitlemek için

  1. Ara  düğmesine basarak Cortana'ya gidin ve ardından Cortana Not Defteri > İlgi Alanları öğesine dokunun.
  2. Bir ilgi alanına dokunun. Sabitlenebiliyorsa bir Raptiye  görürsünüz.


  • Cortana yalnızca Windows Phone 8.1 yüklü telefonlarda ve bazı ülkelerde/bölgelerde kullanılabilir.(Şimdilik sadece ABD bölgesinde)
  • Cortana kullanılabilir değilse veya kullanmak istemiyorsanız Telefonunuzdaki konuşma işlevselliğini kullanmaya devam edebilirsiniz.

İlgili konular


©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Mağaza ve Uygulamalar 7301790061282301467

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item