npdwpb

Windows Phone 8.1: Mac ile Eşitleme


Mac için Windows Phone uygulaması , Mac'inizdeki sevdiğiniz müzikleri, fotoğrafları, videoları, filmleri, TV programlarını ve pod yayınlarını Windows Phone'unuz ile eşitlemek için ihtiyacınız olan araçtır. Ayrıca telefonunuzdan Mac'inize de dosya kopyalayabilir ya da zil sesi olarak kullanmak üzere telefonunuza şarkı ekleyebilirsiniz.

Mac için Windows Phone uygulamasını Mac App Store'da bulabilirsiniz.

Müzik, resim, video ve pod yayınlarını eşitlemek için


  1. Telefonunuzla gelen USB kablosunu kullanarak Windows Phone'unuzu Mac'inize bağlayın. Mac için Windows Phone uygulaması otomatik olarak gösterilir.

  2. iPhoto kitaplığınızdan veya Aperture kitaplığınızdan resim eşitlemeyi seçebilirsiniz. Resim eşitlemesine video da eklemek istiyorsanız, Videoları ekle onay kutusunu da işaretleyin.
  3. Windows Phone uygulamasının Kenar Çubuğunda, eşitlemek istediğiniz içerik türünü tıklatın (Müzik, Fotoğraflar ve Videolar, Filmler ve TV Programları ya da Pod Yayınları) ve eşitlediğiniz içeriğin onay kutusunu işaretleyin.
  4. Eşitlemek istediğiniz dosyaları seçin ve Eşitle'yi tıklatın.

  • iTunes kitaplıklarınızdaki (korumalı MPEG-4 dosyaları gibi) korumalı ortam dosyaları eşitlenemez.
  • Eşitlemek yerine telefonunuza elle dosya eklemek için, dosyayı Finder'dan Kenar Çubuğu'ndaki telefon simgesine sürükleyin ve oraya bırakın.
  • Windows Phone uygulaması bağladığınızda telefonunuzu tanımazsa, çıkartıp yeniden bağlamayı deneyin. Yine çalışmazsa, telefonunuzdaki Güç düğmesini basılı tutun ve telefonu kapatmak için aşağıya doğru çekin, daha sonra yeniden açın. Bu sorunu düzeltmeli.

Telefonunuza zil sesi ekleme

Mac için Windows Phone uygulaması, telefonunuzda zil sesi olarak kullanabileceğiniz müzik dosyalarını tanımlar. Telefonunuzdayken bu dosyalarla nasıl çalışmanız gerektiğini öğrenmek için bkz. Zil sesleri, sesler ve ses düzeyi

  1. Telefonunuzla gelen USB kablosunu kullanarak Windows Phone'unuzu Mac'inize bağlayın. Mac için Windows Phone uygulaması otomatik olarak gösterilir.
  2. Windows Phone uygulamasının Kenar Çubuğunda Zil Sesleri'ni tıklatın.
  3. Eklemek istediğiniz dosyaları seçin ve Telefona Gönder'i tıklatın.

Telefonunuzdan Mac'inize dosya kopyalama

Mac'inize kopyalamak (ya da aktarmak) üzere telefonunuzdan ayrı ayrı dosyalar seçebilirsiniz. Örneğin, telefonunuzla bir resim veya video çektiyseniz, bu öğeyi doğrudan Mac'inizdeki iPhoto veya Aperture'a aktarabilirsiniz.

  1. Telefonunuzla gelen USB kablosunu kullanarak Windows Phone'unuzu Mac'inize bağlayın. Mac için Windows Phone uygulaması otomatik olarak gösterilir.
  2. Windows Phone uygulamasının Kenar Çubuğunda Aygıtlara Gözat'ı tıklatın ve ardından kopyalamak istediğiniz dosyaları seçin. (Birden çok dosya seçmek için klavyede Shift veya Command tuşuna basabilirsiniz.)
  3. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • Dosyaları Mac'inizdeki karşılık gelen bir kitaplığa kopyalamak için Seçili Öğeleri İçe Aktar'ı tıklatın.
    • Dosyaları sürükleyip Masaüstünüze ya da belirli bir klasöre bırakın.

Telefonunuzu birden fazla Mac ile eşitleme

Windows Phone'unuzu birden çok bilgisayarla eşitlemeniz mümkün. Birden çok PC ve Mac'ten ortam dosyaları eşitleyebilirsiniz, ancak ortam dosyalarınızı yalnızca dosyaların oluşturulduğu bilgisayarda yönetebilirsiniz.

  1. Windows Phone'unuzla gelen USB kablosunu kullanarak, telefonunuzu önceden eşitlediğinizden farklı bir Mac'e bağlayın.
  2. Eşitlemeyi Etkinleştir'i tıklatın ve ortam dosyalarını eşitlemek için yukarıdaki yönergeleri izleyin.

Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Senkronizasyon 73354391655440047

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item