npdwpb

Windows Phone 8.1: Ailem'i Ayarlama


Ailem, çocuğunuzun Windows Phone'unda uygulama ve oyun indirme işlemlerini açmak ve yönetmek için bir yol sağlar. Çocuğunuzun Microsoft hesabını ve bir veya birden çok ebeveyn hesabını içeren bir "aile" ayarladığınızda, hangi tür uygulama indirme işlemlerine izin vereceğinizi (ücretsiz, ücretli, her ikisi, hiçbiri) seçebilirsiniz. Ayrıca, çocuğunuzun yükleyebileceği oyunlar için derecelendirme düzeyini de ayarlayabilirsiniz.

Ailem, çocuklarınızın bilgisayarlarını ve çevrimiçi etkinliklerini izlemenize yardımcı olmak için tasarlanan Microsoft Aile Koruması hizmetiyle birlikte çalışır. Çocuğunuz bilgisayar veya Xbox kullanıyorsa, ebeveyn denetimlerini kullanmak için zaten bir aile ayarlamış olabilirsiniz. Ailenizi ister windowsphone.com'da, ister başka bir hizmette ayarlamış olun, Aile Koruması web sitesinde ailenizi görebilir ve yönetebilirsiniz.

Aile yönetimi söz konusu olduğunda yetişkinlerin ve çocukların farklı hakları vardır. Yetişkin üyelerden herhangi biri yeni üyeler ekleyebilir ve çocukların indirme ayarlarını yönetebilir, ancak yetişkinler diğer yetişkinlerin hesap ayarlarını değiştiremez. Çocuklar Ailem'de oturum açabilir ancak orada hiçbir değişiklik yapamazlar.

Ailem'i ilk kez ayarlarken, bir ebeveynin veya velinin Microsoft hesabının e-posta adresi ve parolasıyla oturum açmanız gerekir. Söz konusu kişi ailenin birincil ebeveyni olur ve aileyi Aile Koruması'ndan yalnızca o kaldırabilir. Ailenin birincil ebeveynini bir kez ayarladıktan sonra değiştiremezsiniz.

Ebeveyn hesabıyla Ailem'i ayarladıktan sonra, burada çocuğunuzun kendi telefonunda oturum açarken kullandığı Microsoft hesabıyla oturum açmanız gerekir. Bu, çocuğunuzun Windows Phone Mağazası'ndan uygulama ve oyunları indirebilmesine olanak tanır. Çocuğunuzun Xbox oyunlarını da indirebilmesini istiyorsanız, Xbox web sitesine gitmeniz ve Xbox Kullanım Koşulları'nı çocuğunuz adına kabul etmeniz gerekir.

Sorunlarla mı karşılaşıyorsunuz? Genel kurulum sorularının yanıtları için bkz. Ailem SSS.


Çocuğun uygulamaları ve oyunları indirebilmesini sağlamak üzere Ailem'i ayarlamak için


  1. Bilgisayarınızda, Windows Phone web sitesindeki Ailem'e gidin.
  2. Ebeveynin Microsoft hesabını kullanarak oturum açın. Ebeveynin Windows Phone'a sahip olmaması sorun olmaz. Yine de Ailem'i ayarlayabilirsiniz. Ebeveynin Microsoft hesabı yoksa bir Microsoft hesabı oluşturabilirsiniz.
  3. Ailem ayarlama sayfasında, Başlarken'i tıklatın. (Ailem'e daha önce bir çocuk eklediyseniz veya başka bir Microsoft hizmetini kullanarak bir aile ayarladıysanız Başlarken'i görmeyebilirsiniz. Bu durumda yalnızca Çocuk Ekle'yi tıklatmanız yeterlidir)
  4. Çocuğu Ailem'e eklemek için Git'i tıklatın. Oturum açma sayfasında, çocuğun kendi telefonunda oturum açarken kullandığı Microsoft hesabını girin. Çocuk artık Windows Phone Mağazası'ndan uygulamaları indirebilir.
  5. Ailem'e bir ebeveyn daha eklemek için, Ailem giriş sayfasında Ebeveyn Ekleyin'i tıklatın. Ebeveynler çocukların ayarlarını birlikte yönetebilir ancak birbirlerinin ayarlarını değiştiremez. Ailem'den ebeveyn veya çocuk çıkarmak için, Microsoft Aile Koruması web sitesine gidin.
  6. Çocuğun Xbox oyunlarını indirmesini sağlamak için Xbox.com adresine gidin, çocuğun hesabıyla oturum açın ve Xbox Kullanım Koşulları'nı kabul etmek için yönergeleri izleyin. Çocuğun hesabında henüz bir Xbox profili yoksa, bir profil oluşturmanız gerekebilir.


  • Çocuğunuz için Xbox Kullanım Koşulları'nı önceden kabul ettiyseniz, yenide kabul etmeniz gerekmez ve Xbox.com'da bu işlemin yönergelerini görmezsiniz.
  • Xbox.com, bazı ülkelerde/bölgelerde çocuk hesaplarıyla oturum açmaya izin vermez.
  • Çocuğunuz için önceden bir Xbox profili ayarladıysanız, bu profille ilişkilendirilmiş ebeveyn hesabı windowsphone.com'da Ailem'i ayarlarken kullandığınız hesaptan farklı olabilir. Bu durumda, Xbox.com'da Xbox Kullanım Koşulları'nı kabul ederken o hesabı kullanmanız gerekir.

Çocuk için uygulama indirme ayarlarını değiştirme

Çocuğun Windows Phone Mağazası'ndan uygulama ve oyun indirip indiremeyeceğini ve çocuğun hangi oyun derecelendirmelerini görüntüleyip indirebileceğini ayarlayabilirsiniz.

  1. Bilgisayarınızda, Windows Phone web sitesindeki Ailem'e gidin ve ebeveyn hesabı olarak ayarladığınız Microsoft hesabıyla oturum açın.
  2. Ailem giriş sayfasında, çocuğun adının yanında, Ayarları Değiştir'i tıklatın ve aşağıdakilerden birini yapın:

    • Çocuğun uygulama ve oyun satın almasına izin vermek için, Uygulama+Oyun İndirmeleri altında, Ücretsiz ve Ücretliye İzin Ver'i seçin.
    • Çocuğun yalnızca ücretsiz uygulama ve oyunları indirmesine izin vermek için, Uygulama+Oyun İndirmeleri altında, Yalnızca Ücretsize İzin Ver'i seçin. Böylece çocuğun ücretsiz uygulamalardan bile uygulama içi satın alma işlemleri yapması engellenir.
    • Çocuğun uygulama veya oyun indirmesini engellemek için, Uygulama+Oyun İndirmeleri altında İzin Verme'yi seçin.
    • Çocuğun yaşına göre göz atabileceği ya da indirebileceği en yüksek oyun derecesini ayarlamak için, Oyun Derecelendirme Filtresi'ni açın. Microsoft Aile Koruması web sitesine gidip derecelendirmeyi değiştirmek için, Derecelendirmeyi Değiştir'i tıklatın.
    • Çocuğunuzun derecelendirilmemiş oyunlara göz atması ve indirmesine izin vermek için, Derecelendirilmemiş Oyunlara İzin Ver'in yanındaki onay kutusunu işaretleyin. (Derecelendirilmemiş bazı oyunlarda çocuğunuz için uygun olmayan içerik bulunabilir.)


  • Birçok oyun, içeriğinin çeşitli yaş gruplarına uygunluğu temelinde derecelendirilir, ancak uygulamalar böyle değildir.
  • Oyun Derecelendirme Filtresi kapatıldığında, oyun derecelendirme ayarları gizlenir. Bunların gösterilmesi için bu seçeneği açın.

İlgili konular



©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Mağaza ve Uygulamalar 6991193182818135553

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item