npdwpb

Windows Phone 8.1: Wi-Fi Sense (Akıllı Veri) Nedir?


Wi-Fi Sense (Akıllı Veri), sizi yakınlardaki Wi-Fi ağlarına otomatik olarak bağlayarak, gerçekten gerekli olduğunda kullanabilmeniz için hücresel veri bağlantınızdan tasarruf etmenize yardımcı olur ve size daha fazla Internet bağlantısı seçeneği sağlar. Wi-Fi Sense, Wi-Fi kullanarak Internet'e bağlanmanızı sağlamak için birçok işlem yapabildiğinden, sizin bunları kendi başınıza yapmanız gerekmez. Bu işlemler şunlardır:

  • Sizi kitle kaynak kullanımı yoluyla tanıdığı açık Wİ-Fi ağlarına otomatik olarak bağlama.
  • Sizin adınıza Wi-Fi ağının kullanım koşullarını kabul etme ve isteyen ağlara sizin yerinize ek bilgileri sağlama.
  • Kişilerinizle, birbirinizin Wi-Fi ağı parolalarını görmeden karşılıklı Internet erişimi vermek ve almak için, parola korumalı Wi-Fi ağı erişimi alışverişinde bulunmanızı sağlama.


Bunların tümünü veya bir bölümünü yapmasını ya da hiçbirini yapmamasını sağlayabilirsiniz. Tamamen sizin kararınıza bağlıdır.


Wi-Fi Sense'in nasıl kullanıldığını öğrenip kullanmaya başlamak için, okumaya devam edin. Başlamadan önce daha ayrıntılı bilgi edinmek için mutlaka göz atın, Wi-Fi Sense (Akıllı Veri) Hakkında Sık Sorulan Sorular konusunu gözden geçirin.

  • Wi-Fi Sense yalnızca Windows Phone 8.1'de kullanılabilir. 
  • Wi-Fi Sense bazı ülkelerde ve bölgelerde kullanılamaz. (Türkiye'de kullanılabilir)
  • Wi-Fi Sense konum bilgilerinizi kullanır. Ayarlar > Konum alanında Konum servisleri kapatılmışsa, Wi-Fi Sense'i kullanamazsınız. Konum ayarları hakkında daha fazla bilgi için bkz. Konum
  • Açık bir Wi-Fi ağının bağlanmak için parola gerektirmemesi, o ağın güvenli olmadığı anlamına gelir. Çevrimiçi ortamda kişisel veya hassas bilgiler gerektiren işlemler yaparken dikkatli olun veya bu işlemleri yapmak için bildiğiniz, güvenli bir ağa bağlanana kadar bekleyin. Güvenlik ve açık ağa bağlanırken dikkate alınması gereken noktalar hakkında daha fazla bilgi için, Wi-Fi Sense (Akıllı Veri) Hakkında Sık Sorulan Sorular konusunu gözden geçirin.

Wi-Fi etkin noktalarına otomatik olarak bağlanma

Wi-Fi Sense, diğer Windows Phone kullanıcılarının bağlanarak kitle kaynak kullanımı sağladığı açık Wi-Fi ağlarına sizi otomatik olarak bağlayabilir. Bunlar normalde, dışarıda dolaşırken gördüğünüz açık Wi-Fi etkin noktalarıdır. Kitle kaynak kullanımıyla belirlenen bu etkin noktalardan herhangi bir kapsama alanında olduğunda, Wi-Fi Sense Internet erişimi sağlamak için sizi bu etkin noktaya otomatik olarak bağlayabilir. Telefonunuzu ilk kez ayarlarken, Wi-Fi Sense'in bunu yapmasını isteyip istemediğinizi belirleyebilir ve istediğiniz zaman bu ayarı değiştirebilirsiniz.

Wi-Fi Sense'in açık Wi-Fi etkin noktalarını nasıl bulduğu, bunlardan birine bağlandığınızda hangi bilgilerin gönderildiği ve açık bir Wi-Fi etkin noktasına bağlanırken nelerin dikkate alınması gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için, Wi-Fi Sense (Akıllı Veri) Hakkında Sık Sorulan Sorular konusunu gözden geçirin.

Açık Wi-Fi etkin noktalarına otomatik olarak bağlanmak için


  1. Uygulama Listesi'nde, Ayarlar > Wi-Fi > Wi-Fi Sense'e gidin.
  2. Wi-Fi Etkin Noktalarına Bağlan  seçeneğini açın.

Wi-Fi Sense'in tanıdığı, açık bir Wi-Fi etkin noktası kapsama alanına girdiğinden, telefonunuz otomatik olarak buna bağlanır ve size Internet erişimi sağlar.

Wi-Fi Sense'in kullanım koşullarını kabul etmesini ve gerektiğinde ek bilgiler vermesini sağlama

Bazı Wi-Fi etkin noktalarına bağlanabilmeniz için önce web tarayıcısında kullanım koşullarını kabul etmeniz, ek bilgi sağlamanız veya her ikisini birden yapmanız istenir. Hızla bağlantı kurabilmeniz için Wi-Fi Sense bu işlemleri sizin adınıza yapabilir. Hangi bilgilerin sağlanacağını veya sağlanmayacağını belirleyebilir ve istediğiniz zaman ayarları değiştirebilirsiniz.

  1. Uygulama Listesi'nde, Ayarlar > Wi-Fi > Wi-Fi Sense'e gidin. Wi-Fi Sense'in sizin adınıza ağın kullanım koşullarını kabul etmesini istiyorsanız, Gerektiğinde benim için kullanım koşullarını kabul et onay kutusunu seçin.

    Wi-Fi Sense'in sizin adınıza kullanım koşullarını kabul etmesini veya ek bilgi sağlamasını istemiyorsanız, onay kutusunu temizleyin. İsterseniz yine de açık ağa bağlanabilirsiniz, ancak önce web tarayıcınıza gitmeniz, kendiniz kullanım koşullarını kabul etmeniz ve ek bilgileri sağlamanız gerekir.

  2. Gerektiğinde ad, e-posta veya telefon numarası sağla onay kutusunu seçin veya temizleyin.

    Seçilirse, bağlantı için bir ağ belirttiğiniz bilgileri istediğinde Wi-Fi Sense bu bilgileri sağlar. (Cep telefonu operatörünün bu bilgileri kullanımı kendi gizlilik uygulamalarına tabidir.) Bilgileri Düzenle'ye dokunarak ve oradaki bilgileri düzenleyerek sağlanacak veya sağlanmayacak bilgileri seçebilirsiniz.

    Onay kutusunu temizlerseniz, telefonunuz ek bilgi gerektiren etkin noktalara otomatik olarak bağlanmaz. Yine de bağlantı kurabilirsiniz, ancak web tarayıcınıza gitmeniz ve orada bilgileri elle girmeniz gerekir.

  3. Bilgi isteyen ağlara sağlanacak olan bilgileri düzenlemek için, sağlamak istediğiniz veya istemediğiniz bilgilere bağlı olarak Bilgileri Düzenle'nin altında Telefon Numarası, Ad ve E-posta Adresi onay kutularını seçin veya temizleyin.
  4. Wi-Fi Sense'in sağladığı bilgileri değiştirmek için, isterseniz ilgili kutuya dokunun ve yeni bir telefon numarası, ad veya e-posta adresi yazın, sonra da Tamam'a dokunun.

Kişilerle Wi-Fi ağ erişimi alışverişinde bulunma

Parola korumalı Wi-Fi ağlarına erişimi paylaşabilir, birbirinizin Wi-Fi ağ parolalarını görmeden Facebook arkadaşlarınıza, Outlook.com kişilerinize veya Skype kişilerinize Internet erişimi verebilirsiniz. Bundan sonra, Windows Phone'larında Wi-Fi Sense kullanan kişileriniz ve arkadaşlarınız paylaştığınız Wi-Fi ağına otomatik olarak bağlanır. Aynı şekilde, sizin telefonunuzda da onların paylaştığı Wi-Fi ağlarına otomatik olarak bağlanır ve Internet'e erişmeniz sağlanır.

Bunun öncesinde bilmeniz gereken diğer önemli noktalardan bazıları, ilk kez bir Wi-Fi ağına bağlanırken bunu paylaşmak isteyip istemediğinizi sizin seçtiğiniz ve hem sizin hem de kişilerinizin karşılıklı olarak yalnızca Internet erişimi verdiğinizdir. Bunun nasıl çalıştığı ve neyin paylaşıldığı hakkında daha ayrıntılı bilgi için; Wi-Fi Sense (Akıllı Veri) Hakkında Sık Sorulan Sorular konusunu gözden geçirin.

Wi-Fi ağ erişimini kişilerinizle paylaşmak için


  1. Uygulama Listesi'nde, Ayarlar > Wi-Fi > Wi-Fi Sense'e gidin ve Seçtiğim Wi-Fi Ağlarını Paylaş  seçeneğini açın.

    Bu açıldığında, siz de kişilerinizin Internet erişimi vermek için Wi-Fi Sense kullanarak sizinle paylaştıkları parola korumalı Wi-Fi ağlarına bağlanırsınız.

  2. Ağları hangi kişi gruplarıyla paylaşmak istediğine bağlı olarak Outlook.com kişileri, Skype kişileri ve Facebook arkadaşları onay kutularından birini veya birden fazlasını seçin.
  3. Daha sonra parola korumalı bir Wi-Fi ağına bağlanırken, o ağı paylaşmak isterseniz Ağı Kişilerimle Paylaş onay kutusunu seçin.

Ağı paylaşmanızla kişilerinizin o ağa bağlanabilmesi arasında birkaç gün geçebilir.


  • Outlook.com kişileriyle Wi-Fi ağ erişimi alışverişinde bulunmanız için, onların sizin adres defterinde ve sizin de onlarınkinde bulunmanız gerekir.
  • Ağı paylaştıktan sonra fikir mi değiştirdiniz? İstediğiniz zaman Ayarlar > Wi-Fi > Yönet'e gidebilir, erişim paylaşımını durdurmak istediğiniz ağa dokunup bekleyebilir ve sonra da Paylaşma'ya dokunabilirsiniz. Paylaşım durdurulması bir gün kadar sürebilir. Daha ayrıntılı bilgi için bkz.  Wi-Fi Sense (Akıllı Veri) Hakkında Sık Sorulan Sorular

İlgili konular



Okumaya devam...

Hepsi 6633881364877947827

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item