npdwpb

Windows Phone 8.1; Kilitli Telefonla Yapılabilecekler

Windows Phone'unuzda bir parola kilidi ayarlamanız, arkadaşlarınızı, aile üyelerinizi ve iş arkadaşlarınızı uygunsuz zamanlarda yanlışlıkla arama derdinden kurtulmanıza yardımcı olabilir. Bkz. Telefonunuzu Parola ile Koruma

Ancak telefonunuzun kilitli olması kullanılamaz durumda olduğu anlamına gelmez. Bu durumda da yapabileceği birçok şey vardır...




Acil durum aramaları

Telefonunuzda parola kilidi ayarlanmış olsa bile acil durum araması yapabilirsiniz. Kilit ekranında, tuş takımını görene kadar yukarı çekin, Acil Durum'a dokunun ve acil numarasını tuşlayın.

Zil

Telefonunuzun (sinemada ya da toplantıdayken) çalmasını istemiyorsanız, Açma/Kapatma düğmesine basarak telefonunuzu uyandırabilirsiniz. Ardından ses çubuğunu görüntülemek için Ses Düzeyi düğmelerinde yukarı veya aşağı basın.

Ses çubuğunda aşağıdakilerden birini yapabilirsiniz:

  • Sesi Kapat düğmesini basılı tutarak (sol üst köşedeki sayılar 00'a ulaşana veya telefonunuz Titreşim seçeneğine geçene kadar) zil sesini kapatın.
  • Ok'a  dokunarak ses çubuğunu genişletin, ardından Zil Sesi + Bildirimler altındaki,
    ve öğesine ve Medya + Uygulamalar altındaki veya öğesine dokunarak telefonunuzu susturun ya da sesini açın.
  • Ok'a  dokunarak ses çubuğunu genişletin, ardından Zil Sesi + Bildirimler ve/veya Medya + Uygulamalar altındaki kayan çubuğu kullanarak sesi azaltın ya da arttırın.
  • Gelen aramayı sessize almak ve ekranı kapatmak için Açma/Kapatma düğmesine basın.

[next]

Hızlı işlem merkezi

Windows Phone 8.1'de, telefonunuzun ekranın en üstten çekip hızlı işlem merkezini görüntüleyerek bazı ayarlara ve bildirimlere erişebilirsiniz. Hızlı işlem merkezinde Wi-Fi özelliğinin yanı sıra Bluetooth'u, Uçak modunu ve daha birçok seçeneğini açıp kapatabilirsiniz. Telefonunuz kilitli olduğunda bildirimlerin işlem merkezinde gösterilmesi için Ayarlar  > Bildirimler + İşlemler öğesine gidin Telefonum kilitliyken bildirimleri işlem merkezinde göster onay kutusunu seçin. Orada, hızlı işlemlerinizi ve hızlı işlem merkezinde gösterilmesini istediğiniz diğer bildirimleri seçebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. Bildirimler ve hızlı işlemler


Kamera

Telefonunuzu kamera düğmesine basıldığında uyku modundan çıkacak şekilde yapılandırırsanız, fotoğraf ya da video çekimi için telefonunuzun kilidi açmanız gerekmez. Uygulama listesinde Fotoğraflar > Diğer > Ayarlar öğesine dokunun ve Telefonu uyandırmak için kamera düğmesini basılı tut onay kutusunun işaretli olduğundan emin olun.
[next]

Müzik yayını

Melodileri ve pod yayınlarını dinlemek için telefonunuzun kilidini açmanız gerekmez. Açma/kapatma düğmesine basıp, dinlediğiniz öğeyi doğrudan kilit ekranından geri sarabilir, ileri sarabilir, duraklatabilir ya da yürütebilirsiniz.


Telefon aramaları

Bir telefon araması gelirse, gelen numarayı görüp yanıtlamak isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz. (Tanıdığınız biriyse ve kişi listenizde varsa, adını ve resmini de görürsünüz.)

  • Aramayı yanıtlamak istiyorsanız, yukarı çekin ve Cevapla'ya dokunun.
  • Aramayı şu anda yanıtlamak istemiyorsanız, yukarıya çekip Yoksay'a dokunarak aramayı telesekretere gönderin.
[next]

Tarih, saat ve randevular

Kilit ekranında her zaman tarihi ve saati denetleyebilirsiniz. Takviminizi detaylı durum bildirimi olarak kullanırken bir sonraki randevunuzu bir bakışta görebilirsiniz. Değiştirmek için, Ayarlar > Kilit Ekranı seçeneğine gidip Detaylı durumu görüntülenecek uygulamayı seçin altında Takvim'i seçin. Daha fazla bilgi edinmek için bkz. Kilit ekranımı kişiselleştirme ve E-posta hesabı ekleme ve silme

  • Randevunuz için bir anımsatıcı ayarladıysanız, kilit ekranının en üstünde görünür. Telefonunuzun kilidini açmak istiyorsanız, öncelikle anımsatıcıyı kapatmanız gerekir.
  • Bir bildirim alıyorsanız, telefonun kilidini açmadan önce buna dokunabilirsiniz, böylece telefonun kilidini açtıktan sonra otomatik olarak bildirime gidersiniz.


Meşgul olduğunuzda

Bir süreliğine arama yapmadıysanız ya da telefonunuzu denetlemediyseniz, neler olup bittiğini görmek için kilit ekranınızın en altındaki hızlı durum bildirimlerine bir göz atın. Bunlar size son denetlemenizden beri kaç yeni kısa mesaj, cevapsız arama, e-posta, sesli mesaj vb. geldiğini gösterir.

Ayrıca, takvim etkinliği, e-posta, kısa mesaj, yanıtsız arama veya başka bir uygulama bildiriminin özeti ile detaylı bir durum bildirimi görüntüleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek için, bkz. Kilit ekranımı kişiselleştirme





Yazının hazırlanmasında (Başta microsoft.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Temel Görevler ve Başlangıç 7518971508751459574

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item