npdwpb

Windows Phone 8.1: Internet Bağlantı Türleri

Wi-Fi, Hücresel Veri Bağlantısı, Dolaşım gibi terimler size hiçbir anlam ifade etmiyor mu?

O zaman devam edin, altta telefonunuzdaki farklı bağlantı türlerine yönelik terimlerin hızlı bir listesini bulabilirsiniz.

Veri bağlantısı 

 Web'e göz atma, e-posta kullanma, anlık ileti kullanarak sohbet etme, uygulama kullanma gibi Internet bağlantısı ve daha fazlasını gerektiren işlemleri yaparken telefonunuzun kullandığı bağlantı. İki tür veri bağlantısı vardır: hücresel veri bağlantısı ve Wi-Fi bağlantısı.

Hücresel veri bağlantısı 

Telefonunuzun cep telefonu operatörünüzün şebeke ağını kullanarak havadan veri alıp göndermek için kullandığı bağlantı. Bu bağlantı üzerinden kullandığınız veri için ödeyeceğiniz ücret, cep telefonu operatörünüzle yaptığınız hizmet sözleşmesinin bir parçası olan veri planınız tarafından belirlenir.

Wi-Fi bağlantısı

Telefonunuzun mevcut olduğunda bağlanabileceğiniz bir Wi-Fi ağı üzerinden veri gönderip almak için kullandığı bağlantı. Bazı Wi-Fi ağları bağlanmak için parola gerektirebilir. Wi-Fi ağına bağlanmak, hücresel veri kullanımınızı azaltmaya ve şebeke kullanımıyla karşılaştırıldığında pilinizin biraz daha uzun süre dayanmasına yardımcı olabilir. Windows Phone 8.1'inizdeki Wi-Fi Sense, sizi çevrenizdeki Wi-Fi ağlarına bağlayabilir.

  • Açık ağlar güvenli değildir. Örneğin, herkes bağlanabilir ve büyük olasılıkla sizin yaptıklarınızı görebilir. Çevrimiçi ortamda kişisel veya hassas bilgiler gerektiren işlemler yaparken dikkatli olun veya bu işlemleri yapmak için bildiğiniz, güvenli bir ağa bağlanana kadar bekleyin.
  • Wi-Fi Sense yalnızca Windows Phone 8.1'de kullanılabilir. 
  • Wi-Fi Sense bazı ülkelerde ve bölgelerde kullanılamaz. (Türkiye'de Kullanılabilir)

Hücresel ağ  

Telefonunuzun veri, telefon aramaları ve kısa mesaj için kullandığı ağdır. Bu ağ, cep telefonu operatörü tarafından üretilir.

Dolaşım

Telefonunuzun cep telefonu operatörünüzün sahip olmadığı şebeke ağlarına yaptığı bağlantı. Telefon planınıza bağlı olarak, dolaşım için daha fazla ücret ödeyebilirsiniz.

Sanal özel ağ (VPN) 

VPN hakkında detaylı bilgiler için;


İlgili konular



©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Hepsi 7213859733312000411

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item