npdwpb

Windows Phone 8.1: Konum Servisleri Hakkında

Windows Phone'un konum servislerini açtığınızda, uygulamalarınız konum bilginizi kullanarak size daha zengin bir deneyim sağlayabilir ve hatta bulunduğunuz yere bağlı olan görevleri tamamlamanıza yardımcı olabilir. Örneğin, arkadaşınızın adresine göre hangi noktada olduğunuzdan emin olamıyorsanız, Haritalar size geçerli konumunuzu gösterebilir. İsterseniz, eve vardığınızda size çiçekleri sulamanız anımsatılabilir. Her uygulamaya, uygulamayı yüklerken veya ilk kez kullanırken konum bilginizi kullanma izni verebilirsiniz.

Konum servislerini açmak veya kapatmak için

  1. Uygulama Listesi'nde, Ayarlar > Konum'a dokunun.
  2. Konum Servisleri'ni  açın veya kapatın.


Telefonunuzda Wi-Fi özelliğinin etkinleştirilmesi, telefonunuzun özellikle de iç mekanlarda olduğunuzda konumunuzu daha hızlı, daha az güç harcayarak ve daha kesin biçimde bulabilmek için bu erişim noktasından gelen bilgileri kullanmasını sağlar. Hücresel veri veya Wi-Fi bağlantısı olmadan, konum servislerinin telefonunuzu bulması daha uzun sürebilir veya hiç çalışmayabilir.

Konum simgesini açmak için

Konum simgesine Konum simgesi bakarak bir uygulamanın ne zaman telefonunuzun konum bilgisine eriştiğini görebilirsiniz. Bu simgenin açık olduğundan emin olmak için:

  1. Uygulama Listesi'nde, Ayarlar > Konum'a dokunun.
  2. Simgeyi Göster onay kutusunu seçin.


Konum simgesini göstermeme seçimi, konum servislerinin kapatılmasına neden olmaz. Yalnızca telefonunuzun durum çubuğundaki karmaşıklığı azaltmak için simgeyi gizler.

Bölge sınırı nedir?

Windows Phone 8.1, eviniz, iş yeriniz veya ilgilendiğiniz diğer konumlar gibi yerlerin çevresindeki sanal sınırlar olan bölge sınırları için destek getirir. Bölge sınırları uygulamalara, telefonunuz bu sınırlara girer veya çıkarken sizin için bir deneyimi tetiklemelerini bildirir. Bu özellik anımsatıcı görüntüleme, Canlı Kutucuklar'ınızı güncelleme veya bulunduğunuz konumu bir aile üyesine gönderme gibi konum tabanlı görevleri gerçekleştirirken yararlı olur. Telefonunuz sizin için önemli olan bölge sınırlarını izler ve uygun olduğunda uygulamalara bildirir.

Bölge sınırı izlemesini denetlemek için

Bir veya birden çok uygulamada bölge sınırları ve tetiklenen deneyimler ayarlandıysa ve söz konusu uygulamaların arka planda çalışmasına izin verdiyseniz, telefonunuz bu bölge sınırlarını izler ve siz bölgelere girdiğinizde veya çıktığınızda uygulamaları uyarır. Şu anda telefonunuzun herhangi bir bölge sınırını izleyip izlemediğini görmek için Konum ayarlarına bakabilirsiniz.

  1. Uygulama Listesi'nde, Ayarlar > Konum'a dokunun.
  2. Bölge sınırları şu anda izleniyorsa, Bölge Sınırı İzleme'nin altındaki Geçerli Durum'da Bölge sınırları izleniyor ifadesi gösterilir. Bölge sınırları şu anda izlenmiyorsa, Bölge sınırları izlenmiyor ifadesi gösterilir.


  • Durum çubuğunda Konum simgesini göstermeyi seçmiş olsanız bile, özel olarak bölge sınırları için bir simge görmezsiniz.
  • Bir uygulamanın çalışır durumda değilken bölge sınırı bilgilerini almasını önlemek için, o uygulamanın arka planda çalışmasını durdurabilirsiniz.

©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Mağaza ve Uygulamalar 5611049190297879208

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item