npdwpb

Windows Phone 8.1: Yeni Zil Sesleri Ekleme

Windows Phone aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli zil sesleriyle gelir. Ayrıca, her tür zil sesi uygulamasını (Windows Phone Insider uygulaması gibi) telefonunuzdaki Windows Phone Mağazası'ndan ya da bilgisayarınızı kullanarak web'den indirebilirsiniz. İsterseniz kendi ses dosyalarınızı da kullanabilirsiniz.

Size kısa mesajla gönderilen bir zil sesini eklemek için zil sesi dosyasına dokunarak bekleyin ve ardından Zil Sesi Olarak Kaydet'e dokunun. İstiyorsanız zil sesini yeniden adlandırın ve Bitti  seçeneğine dokunun.

Bilgisayardan kendi dosyalarınızı ekleme

Ses dosyalarını PC'nizden veya Mac'inizden telefonunuza almanın birkaç yolu vardır:

  • Bir Windows Phone uygulaması kullanma. Windows 7 veya Windows 8 bilgisayarınızdan ya da Mac'inizden zil seslerini almak için Windows Phone uygulamalarından birini kullanın. Bilgisayarınızla çalışan bir Windows Phone uygulamasını bulmak için blz. Bilgisayar (PC veya Mac) ile Eşitleme
  • Bilgisayarınızı kullanma. Bilgisayarınızdan telefonunuza dosya almak için aşağıdaki adımları izleyin.


Bilgisayarınızda zil sesi olarak kullanmak istediğiniz bir ses dosyası mı var? Ses dosyasını telefonunuzda çalabiliyorsanız, dosya dijital hak yönetimi (DRM) ile korunmuyorsa ve boyutu 30 MB'tan küçükse bu dosyayı telefonunuzda zil sesi olarak kullanabilirsiniz.

Windows Vista, Windows 7 veya Windows 8 yüklü bir bilgisayar kullanarak zil sesi eklemek için


  1. Telefonunuzu (Birlikte gelen USB kablosuyla) PC'nize bağlayın ve aşağıdakilerden birini yapın:

    • Windows Vista veya Windows 7 yüklü bir bilgisayarda Başlat'ı ve ardından Bilgisayar'ı tıklatın.
    • Windows 8 yüklü bir bilgisayarda Masaüstü'nü, görev çubuğunda Dosya Gezgini'ni ve ardından Bilgisayar'ı tıklatın.
    • Windows 8.1 yüklü bir bilgisayarda, Masaüstü'nü, görev çubuğunda Dosya Gezgini'ni ve Bu PC'yi tıklatın.

  2. Taşınabilir Aygıtlar (Windows 8.1'deki aygıtlar ve sürücüler) altında telefonunuzu çift tıklatın, Telefon klasörünü çift tıklatın ve ardından Zil sesleri klasörünü çift tıklatın.
  3. PC'nizde bir ses dosyası bulun (örneğin, müzik dosyaları genelde Müzik klasöründedir ve sanatçı ile albüme göre düzenlenmiştir) ve dosyayı Zil Sesleri klasörüne sürükleyin.

  4. Zil sesi eklemek veya yeniden adlandırmak için dosyayı bilgisayarınızdan telefonunuza taşımanız gerekir. Dosyayı zaten telefonunuzda yer alan bir klasörden taşıyarak zil sesi ekleyemez veya var olan zil sesini yeniden adlandıramazsınız.
  5. Telefonunuzda Ayarlar > Zil Sesleri + Sesler'e gidin ve kullanılabilir zil seslerinizin listesini görmek için Zil Sesi'ne dokunun. Yeni zil sesiniz listedeki Özel seçeneğinin altında görünür.


  6. Aldığınız farklı uyarıların seslerini özelleştirebilirsiniz. Bir kişiye özel bir zil sesi seçmeyi veya özel bir uyarı sesi ayarlamayı öğrenmek için bkz. Zil sesleri, sesler ve ses düzeyi.

©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Hepsi 3686172856662188088

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item