npdwpb

Windows Phone 8.1: Alarm Ayarlama

Çalar saatler artık geçmişte kaldı. Windows Phone'unuz yalnızca birkaç dokunuşla ayarlayabileceğiniz özelleştirilebilir alarmlarla arkanızda. Alarmlarla uyanmaktan daha fazlasını yapabilirsiniz; ilaç saatini hatırlamak, çayın demlenme vaktini kaçırmamak veya çocuğunuzun televizyon başında geçirdiği zamanı sınırlamak gibi ihtiyaçlarınız için benzersiz adlar verdiğiniz alarmlar ayarlayın.

Windows Phone'da alarm ayarlama

Alarm eklemek için


  1. Uygulama Listesi'nde Alarmlar'a dokunun.
  2. Ekle'ye  dokunun, Saat'e dokunun ve sonra da belirlemek istediğiniz ayara (saat, dakika veya 12 saat düzenini kullanıyorsanız AM/PM) dokunun. Alarmı özelleştirmek istiyorsanız aşağıdakilerden birini yapın:

    • Tekrarlanacağı Günler'e dokunun, alarmın çalınmasını istediğiniz her gün için onay kutusunu seçin ve sonra da Tamam'a  dokunun.
    • Ses'e dokunun ve kullanılabilir alam, uyarı ve zil sesleri listesinden bir öğe seçin. Sesi seçmeden önce önizlemesini dinlemek için, Çal'a  dokunun.
    • Ad'a dokunun ve alarma vermek istediğiniz adı yazın , ardından Kaydet'e  dokunun.

  3. Eklemiş olduğunuz tüm alarmları Tümü altında görebilirsiniz.
    Ayarlamak istediğiniz her alarmı açın 



Alarmın çalabilmesi için telefonunuzun açık olması gerekir

  • Telefonunuzda sınırsız sayıda alarm ayarlayabilirsiniz; bu sayede, ancak beş alarmla uyanabilen bir uykucu olmanız veya haftanın her bir günü için ayrı alarm ayarlamak istemeniz telefonunuzun bu ihtiyacınızı karşılayabilmesine engel olmaz.
  • Alarmlar esnektir ve bir gün birkaç dakika daha uyumayı ve sonraki gün alarmı eski haline getirmeyi istemeniz durumunda dilediğiniz zaman düzenlenebilir. Alarmlar'da, düzenlemek istediğiniz alarma dokunun ve değişiklik yapmayı bitirdiğinizde Kaydet'e dokunun.
  • Alarmınızı ayarlayıp ayarlamadığınızı anımsamıyor musunuz? Ayarlar'a gitmek zorunda kalmadan ayarlanmış bir alarm olup olmadığını görmenin birkaç kolay yolu vardır: Kilit ekranında, hemen saatin yanında bir alarm simgesi gösterilir ve Alarmlar Kutucuğunu, Başlangıç ekranına sabitlediyseniz, Kutucuğun sağ üst köşesinde Açık sözcüğü görüntülenir.


[next]Alarm ses düzeyi ve zil sesleri

Alarm ses düzeyi genel telefon ses düzeyinden ayrıdır ve değiştirilemez. Telefonunuz açık olduğu sürece, telefon ses düzeyini azaltsanız veya sessize alsanız bile alarmlarınız yüksek sesleriyle çalmaya devam eder. Bu yüzden sessizliğin gerektiği etkinliklerde alarmları kapatmayı unutmayın.

Telefonunuzun sesi ve ses düzeyi hakkında bilgi edinmek için bkz. Zil sesleri, sesler ve ses düzeyi. Alarm sesleri olarak kullanacağınız özel zil seslerini telefonunuza eklemek için bkz. Telefonuma zil sesi ekleme.

Alarmı ertelemek veya kapatmak için

Alarm çalarken ekranınızın en üst kısmında bir bildirim görünür. (Yazıdaki ilk resim) Alarmı ertelemek için Ertele'ye dokunun veya telefonunuzun Geri düğmesine basın. Alarmı sonlandırmak için Kapat'a dokunun.


Ertele'ye dokunduğunuzda alarm dokuz dakika ertelenir. Geri'ye bastığınızda iki dakika ertelenir.

Alarm silmek için

Bir süre ihtiyacınız olmayacaksa, alarmı her zaman kapatabilir ve kullanmamayı tercih edebilirsiniz. Bir daha kullanmayacağınızdan eminseniz alarmı silebilirsiniz.

  1. Uygulama Listesi'nde Alarmlar'a dokunun.
  2. Silmek istediğiniz alarma ve ardından Sil'e  dokunun.

İlgili konular



©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Hepsi 369503239825851259

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item