npdwpb

Windows Phone 8.1: Kişiler oluşturma ve düzenleme

Windows Phone'unuzda hesaplar ayarladığınızda (Google veya Outlook gibi), söz konusu hesaplardaki tüm kişiler veya arkadaşlar Kişiler Hub'ınızda kişi olarak gösterilir. Yeni kişiler oluşturabilir, var olanları düzenleyebilir ya da artık gereksiz bulduklarınızı silebilirsiniz.






Windows Phone'da yeni kişi oluşturmak için


1- Başlangıç ekranında  Kişiler'e  dokunun.

2- Kişiler'e doğru çekin ve sonra Yeni'ye  dokunun.



3- Telefonunuzda birden çok hesap varsa, kişiyi bunlardan hangisine kaydedeceğinizi seçme şansınız olur. Aşağıdakilerden birini yapın:

  • İlk kez bir kişi oluşturuyorsanız, kullanmak istediğiniz hesaba dokunun. Bu sizin, bundan sonra yeni kişilerinizin kaydedileceği varsayılan hesabınız olur.
  • Bu oluşturduğunuz ilk kişi değilse, varsayılan hesabınızı değiştirebilir ve kişiyi farklı bir hesaba kaydedebilirsiniz. Kayıt Yeri'ne dokunmanız ve istediğiniz hesabı seçmeniz yeterli olur. Yeniden değiştirene kadar bu sizin yeni varsayılan hesabınız olur.


[next]
4- Yalnızca temel bilgilerle, hızla bir kişi oluşturmak için, aşağıdakilerden birini veya birkaçını yapın:

  • Ad kutusuna dokunun ve kişinizin adını ve soyadını yazın; isterseniz yalnızca adını yazabilir ve daha sonra istediğiniz zaman soyadını ekleyebilirsiniz.
  • Cep Telefonu kutusuna dokunun ve telefon numarasını yazın.
  • Kişisel E-posta kutusuna dokunun ve e-posta adresini yazın.

Bu ayrıntılardan herhangi birini daha sonra, kişiyi düzenleyerek de ekleyebilirsiniz.

5- Daha fazla ayrıntı eklemek istiyorsanız aşağıdakilerden herhangi birini yapın:

  • Şirket, ikinci ad, takma ad, unvan, soyadı (henüz yazmadıysanız) veya diğer bilgilerini eklemek için, Ad kutusunda artı işaretine  dokunun. İstediğiniz bilgileri ekleyin ve Tamam'a  dokunun.
  • Başka bir telefon numarası eklemek için, Telefon'a dokunun, eklemek istediğiniz numara türüne dokunun ve numarayı yazın. Başka numaralar eklemek için, Telefon'a yeniden dokunun ve adımları tekrarlayın.
  • Başka bir e-posta adresi eklemek için, E-posta'ya dokunun, eklemek istediğiniz e-posta türüne dokunun ve adresi yazın. Başka e-posta adresleri de eklemek için, E-posta'ya yeniden dokunun ve adımları tekrarlayın.
  • Bu kişi sizi aradığında duymak istediğiniz zil sesini veya SMS tonunu değiştirmek için, Zil Sesi'ne veya SMS Tonu'na dokunun. Sesin önizlemesini dinlemek için Çal'a dokunun ve sesi bu kişiyle ilişkilendirmek için sesin adına dokunun.
  • Posta adresi, doğum günü, eş gibi diğer bilgileri eklemek için, Diğer'e dokunun.
  • Kişiye profil resmi eklemek için, Fotoğraf Ekle'ye dokunun.


6- Kaydet  öğesine dokunun.

Telefon numarası olmayan bir kişi eklerseniz, kişi listenizde bu kişi filtrelenebilir. Onu, arama yaparak yine bulabilirsiniz. Hangi kişilerin filtreleneceğini değiştirmek için, kişi listenizin üst kısmındaki Gösterilen'e dokunmanız yeterli olur.



Yazının hazırlanmasında (Başta microsoft.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Temel Görevler ve Başlangıç 3503129185124490900

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item