npdwpb

Windows Phone 8.1: NFC

NFC (Near Field Communication), iki aygıtın yakın mesafede birbirleriyle kablosuz olarak "konuşmasını" sağlayan bir teknoloji olan Yakın Alan İletişimi anlamına gelir. Yakın Alan İletişimi, yeni nesil bir kablosuz iletişim teknolojisidir. NFC teknolojisi temelde, NFC standartlarına uyumlu elektronik cihazlar arasında yakın mesafeli haberleşmeyi sağlar.



NFC tüm telefonlarda kullanılamaz. Yazılımsal değil donanımsal bir özellik olduğu için sonradan etkinleştirmeniz ya da eklemeniz mümkün değildir. Bu konuda açıklanan Ayarlar seçeneklerini görmüyorsanız, büyük olasılıkla telefonunuzun donanımının içinde NFC çipi yoktur.

Windows Phone'la NFC'yi şu şekillerde kullanabilirsiniz:


  • Fotoğraf ve daha fazlasını paylaşmak için dokundurun – Fotoğrafları, kişileri, web adreslerini ve diğer öğeleri hızla paylaşmak için telefonunuzu NFC özellikli başka bir telefona dokundurun. Nasıl yapıldığını öğrenmek için bkz. Fotoğraf, web sitesi ve daha fazlasını paylaşmak için dokunma.
  • Başka bir cihazla eşitlemek için dokundurun – Bluetooth iletişimi için telefonunuzu NCF özellikli bir aksesuara (bir çift hoparlör veya kulaklık gibi) dokundurarak, aksesuarı telefonunuzla eşitleyin.
  • Bilgi almak için etikete dokundurun – Bir web sitesini veya uygulamayı açmak için telefonunuzu NFC özellikli bir etikete (poster veya kartvizit gibi) dokundurun.
  • Ödemeler ve başka işlemler yapmak için dokundurun – Telefonunuz ve cep telefonu operatörünüz destekliyorsa, bu hizmeti veren mağazalarda ödeme yapmak üzere kredi veya banka kartları ayarlayabilirsiniz.

NFC'yi açmak için


  1. Uygulama Listesi'nde Ayarlar'a dokunun.
  2. NFC 'ye dokunun ve aşağıdakilerden birini yapın:

    • NFC paylaşımını ve eşitlemesini etkinleştirmek için Dokundur ve Paylaş'ı  açın.
    • Telefonunuz destekliyorsa, NFC işlemlerini etkinleştirmek için Ödemek için Dokun'u  açın.


İlgili konu



©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Hepsi 2420324607180466453

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item