npdwpb

Windows Phone 8.1: Cortana'yı Kullanmaya Başlangıç

Cortana, Windows Phone'da her türlü görevde size yardımcı olmaya ve ilginizi çeken konularda sizi bilgilendirmeye hazır olan kişisel asistanınızdır.

Cortana'nın sunduğu tüm güzelliklere ulaşabilmeniz için açık olduğundan emin olmanız ve onu nerede bulacağınızı bilmeniz gerekir. İsterseniz sizi biraz daha yakından tanımasına da yardımcı olabilirsiniz.

Windows Phone'da Cortana karşılaması

Cortana açık mı?

Ara  düğmesine basıp Cortana'yı görürseniz zaten açıktır (büyük olasılıkla telefonunuzu ayarladığınız için) ve başlamaya hazırsınızdır.

Ara  düğmesine basıp günün Bing görüntüsünü görürseniz Uygulama Listesi'ne gidip Ayarlar > Uygulamalar > Cortana öğesine dokunun. Ardından Cortana'yı açın 


  • Cortana yalnızca Windows Phone 8.1 yüklü telefonlarda ve bazı ülkelerde/bölgelerde kullanılabilir.(Şimdilik sadece ABD bölgesinde)
  • Cortana kullanılabilir değilse veya kullanmak istemiyorsanız Telefonunuzdaki konuşma işlevselliğini kullanmaya devam edebilirsiniz.

Cortana nerede?

Cortana'ya üç yolla ulaşabilirsiniz:

  • Ara  düğmesine basın; Cortana'nın sizi karşıladığını göreceksiniz. İlgi alanlarınızı görmek için yukarı çekin veya mikrofona dokunarak yapması gerekeni söyleyin.
  • Başlangıç ekranındaki Cortana Kutucuğuna dokunun; bunun yapılması sizi Cortana'da hazır olarak bulunan ilgi alanlarına doğrudan götürür.
  • Ara  düğmesine basılı tutun; Cortana telefonunuzda (kilitli olsa bile) ne yaptığınıza bakılmaksızın dinlemeye başlar.

Telefon kilitliyken Cortana'yı açma seçeneğini kapatabilirsiniz. Uygulama Listesi'nden Ayarlar > Konuşma öğesine dokunun ve Kilitliyken konuşmaya izin ver onay kutusunu işaretleyin.

Kendinizi Cortana'ya tanıtma

Cortana'yı ilk kez ayarlarken Başlangıç ekranındaki Kutucuğa dokunabilir veya Arama düğmesine basabilirsiniz. Birkaç soru sorumak isteyecektir; böylece sizin için önemli olanları ve hangi bilgileri dikkatinize sunacağını anlayabilir. Ayrıca sizi hangi adla çağırması gerektiğini ona söyleyebilir ve doğru şekilde telaffuz ettiğinden emin olabilirsiniz.

Yanıt vermemeyi tercih ederseniz atlamanızda hiçbir sorun yoktur. Cortana'ya başlarken yalnızca bilmesini istediğiniz şeyleri söyleyebilirsiniz.

  • Cortana'nın sizi çağırdığı adı dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Cortana > Cortana Not Defteri  > Ayarlar öğesine gidin ve Adımı Değiştir'e dokunun.
  • Cortana kullanılamıyorsa veya kullanmak istemiyorsanız Windows Phone'daki Konuşma işlevini kullanabilirsiniz.

İlgili konular


©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Mağaza ve Uygulamalar 3410500638514839018

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item