npdwpb

Windows Phone 8.1: Wi-Fi Ağına Bağlanma

Evde, iş yerinde veya dışarıda dolaşırken, büyük olasılıkla Windows Phone'unuzun bağlanabileceği Wi-Fi ağları bulursunuz. Wi-Fi ağına bağlandığınızda, hücresel veri bağlantısından tasarruf edebilir ve web'e göz atma, e-posta gönderme, uygulama ve oyun indirme, çevrimiçi müzik dinleme, video izleme gibi daha birçok şey yapabilirsiniz. Birçok durumda, hücresel veri bağlantısıyla elde edebileceğinizden daha hızlı bir bağlantınız olur ve hatta pil gücünden biraz tasarruf edersiniz.

Telefonunuzun ilk ayarlanmasından başlayarak, Wi-Fi bağlantısı kurmanın birçok yolu vardır. Wi-Fi Sense kullanmayı seçerseniz, sizi tanıdığı açık Wi-Fi ağlarına veya kişilerinizin sizinle paylaştığı ağlara bağlayabilir. Bağlantı kurmak için kendiniz uğraşmak zorunda kalmadan İnternet bağlantınız olur.

Her zaman hangi Wi-Fi ağına bağlanmak istediğinizi seçebilirsiniz. Kendi kendinize şöyle bağlanabilirsiniz:


  1. Uygulama Listesi'nde Ayarlar > Wi-Fi öğesine dokunun.
  2. Wi-Fi ağları  seçeneğinin Açık olmasına dikkat edin.

    Wi-Fi açık olduğunda, telefonunuz alandaki kullanılabilir Wi-Fi ağlarını arar. Ağ bulunursa, adını ve açık mı yoksa güvenli bir ağ mı olduğunu listede görürsünüz.

  3. Bağlanmak istediğiniz ağa dokunun.
  4. Güvenli bir ağa bağlanıyorsanız ve kullanıcı adı ile parolayı girmeniz istenirse, bu bilgileri girin.
  5. (isteğe bağlı) Wi-Fi Sense kullanıyorsanız ve ağ erişimini kişilerinizle paylaşmak istiyorsanız, Ağı Kişilerimle Paylaş onay kutusunu seçin. Bu ağı paylaşmak istemiyorsanız, onay kutusunu temizleyin.

    Kişilerinizle paylaşmayı seçerseniz, onlar ağ parolanızı görmez.

  6. Bağlanmak için Tamam'a dokunun.


Windows 8.1 çalıştıran bir bilgisayarınız veya tabletiniz mi var? Windows Phone 8.1'inizde Ayarlar > Ayarlarımı Senkronize Et öğesine gidin ve Parolalar  seçeneğini açın. Bundan sonra, ağ parolanızı yalnızca bir kez girmeniz gerekecektir; diğer cihazlarınız, kapsama alanında olduğunda ağa otomatik olarak bağlanır. Bunun nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi için bkz. Windows Phone ayarlarımı senkronize etme.

Wi-Fi etkin noktalarını bulma

Dışarıdaysanız ve Wi-Fi etkin noktalarını arıyorsanız, Ayarlar > Wi-Fi'a gidip Yakın Wi-Fi noktaları'na dokunabilirsiniz. Haritalar açılır ve size yakınlardaki Wi-Fi noktaları gösterilir.

Bağlandığınızda Wi-Fi bağlantı verilerinin otomatik olarak Microsoft'a gönderilmesini tercih ederek Windows Phone'u olan diğer kişilerin yakınlardaki Wi-Fi noktalarını bulmalarına yardımcı olabilirsiniz. Buna katıldığınızda, telefonunuz bağlantıyla ilgili bilgileri Microsoft'a gönderir. Katılmak ve bu bağlantı bilgilerini göndermek istemiyorsanız, Ayarlar > Wi-Fi > Yönet'e gidin ve Yakın Wi-Fi noktalarının bulunmasına yardımcı olmak için Wi-Fi bağlantıları hakkında bilgi gönder onay kutusunu temizleyin.

İlgili konular


©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Hepsi 8541205687986802441

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item