npdwpb

Windows Phone 8.1: Veri Dolaşımı Nedir?

Veri dolaşımı, telefonunuzun veri göndermek ve almak için cep telefonu operatörünüze ait olmayan bir hücresel şebeke kullandığı anlamına gelir. Cep telefonu operatörünüz veri dolaşımı için ek ücret alabilir ve bu hizmet geçerli telefon tarifeniz ile kullanılmalıdır.

Varsayılan olarak, telefonunuz Dolaşımı kapat seçeneğine ayarlıdır, ancak bu dolaşım ayarını istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

Veri dolaşımı ayarınızı değiştirmek için


  1. Uygulama Listesi'nde Ayarlar > Hücresel+SIM'e dokunun.
  2. Veri dolaşım seçenekleri'ne dokunun ve aşağıdakilerden birini seçin:

    • Dolaşımı Kapat – Dolaşım alanında olduğunuzda, hücresel veri bağlantınız kapatılır.
    • Dolaşımı Aç – Dolaşım alanında olduğunuzda, telefonunuz hücresel veri bağlantısını kullanmaya devam eder. (Cep telefonu operatörünüz dolaşımda olduğunuzda fazladan ücret alabilir.)


  • Veri dolaşımı seçenekleri ve diğer ilgili şebeke ayarları hakkında daha fazla bilgi edinmek için bkz. Şebeke ve SIM ayarları.
  • Veri dolaşımı için gösteriler seçenekler cep telefonu operatörüne göre farklılık gösterebilir. Örneğin, Veri Dolaşım Seçenekleri için Dolaşımı Kapat'a ek olarak, Yerel ve Yerel+Uluslararası'nı da görebilirsiniz. Yerel'i seçerseniz, telefonunuz yerel dolaşımdayken hücresel verileri kullanabilirsiniz. Yerel+Uluslararası'nı seçerseniz, yurt içinde veya dışında dolaşımda olduğunuzda hücresel veri bağlantısını kullanabilirsiniz.

©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Hepsi 5073695929236470207

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item