npdwpb

Windows Phone 8.1: Facebook Uygulaması


Windows Phone için Facebook uygulaması telefonunuza önem verdiğiniz kişileri ve kaçırmak istemediğiniz gönderileri ve etkinlikleri getirir. Burada, uygulamayı nasıl ayarlayıp kullanmaya başlayacağınız açıklanmaktadır.

Windows Phone 8.1'de Facebook

Windows Phone 8.1'de Windows Phone için Facebook özelliklerinin tümünü kullanmak için, telefonunuzda uygulamanın en son sürümünü ayarlamanız gerekir.

Windows Phone 8.1'de Facebook uygulamasını ayarlamak için

  1. İlk olarak, telefonunuzda en son Facebook uygulamasının yüklü olduğundan emin olun. Yeni telefon aldıysanız, en son Facebook uygulaması önceden yüklenmiş olabilir. Telefonunuzu Windows Phone 8'den 8.1'e yükselttiyseniz, telefonunuzda zaten Facebook hesabınız ayarlanmış olsa bile, yeni uygulamayı Mağaza'dan indirmeniz gerekir.

  2. Yeni uygulamayı aldıktan sonra, başlamak için uygulamada oturum açmanız yeterlidir. Uygulama Listesi'nde Facebook'a dokunun.

  3. Facebook için kullandığınız e-posta adresini ve parolayı girip Oturum Aç öğesine dokunun. (İsterseniz Facebook'a Kaydol'a dokunarak bir Facebook hesabı oluşturabilirsiniz).

  4. Telefonunuzda Facebook bilgilerini ve güncellemelerini görmek için, Telefonunuzla Facebook'a bağlanmak ister misiniz? ekranında Bağlan'a dokunun. Daha sonra Facebook uygulamasının ayarlarında bunu değiştirebilirsiniz.

  5. Facebook fotoğraflarını kilit ekranınızda kullanın sayfasında Yapılandır veya Şimdi Değil öğesine dokunun.

Windows Phone 8.1'de Facebook kullanma

Facebook uygulamasını ilk kez ayarlarken Telefonunuzla Facebook'a bağlanılsın mı? ekranında Bağlan'a dokunduysanız, Facebook güncellemelerini ve bilgilerini birkaç farklı yerde görürsünüz:


Uygulamayı ilk kez ayarlarken Facebook'a bağlanmadıysanız, bu işlemi Facebook uygulamasının ayarlarında istediğiniz zaman yapabilirsiniz.

  • Arkadaşlarınızın en son gönderilerini görmek için Kişiler > Yeni'ye gidin. Orada gördüklerinizi değiştirmek için Gösterilen'e dokunun ve bir gönderiyi Facebook uygulamasında açmak, ayrıntılarını görmek, yorum eklemek veya beğenmek için, o gönderiye dokunun.

  • Bir kişinin zaman tüneline eklenmiş en yeni öğeleri görmek için, Kişiler > Kişiler'e gidin, bir Facebook arkadaşına dokunun ve Yeni'ye doğru çekin. Facebook uygulamasında onun profiline gitmek için, Bağlan'a doğru çekin ve Facebook Kutucuğuna dokunun.

  • Takviminizde hangi tür Facebook etkinliklerini göreceğinizi seçmek için, Takvim'e gidin ve Daha Fazlası  > Ayarlar'a dokunun.

  • Hızlı işlem merkezinde Facebook bildirimlerinizi görmek için, ekranın en üstünden aşağı doğru çekin.

  • Doğrudan Ben Kartı'ndan güncellemeleri göndermek ve yer bildirmek için, Kişiler > Kişiler'e gidin ve profil resminize dokunun. Daha Fazlası  > Ayarlar'a dokunun ve açılan menülerin birinde veya her ikisinde Facebook'u seçin.

  • Facebook albümlerinizi telefonunuzda görüntülemek için, Fotoğraflar'a Fotoğraflar simgesi gidin ve Albümler > Facebook'a dokunun. Arkadaşlarınızın fotoğraf ve videolarını görmek için, Facebook uygulamasını kullanın.


Windows Phone 8.1'de, Facebook Sohbet artık Windows Phone Mesajlaşma uygulamasında değildir. Facebook'ta sohbet etmek için, Facebook uygulamasındaki Mesajlar'ı kullanın. Daha hızlı ulaşmak için Mesajlar'ı Başlangıç ekranına sabitleyebilirsiniz. Yeni mesaj geldiğinde, Live Tile'da ve hızlı işlem merkezinde bir uyarı alırsınız.

İlgili konular


©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Vitrin 8395099955835431104

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item