npdwpb

Windows Phone 8.1: Odalar ve Gruplar Nedir? | Sık Sorulan Sorular

Odalar ve Gruplar arasındaki fark nedir?

Oda, kendi notları, takvimi, fotoğraf albümü ve grup sohbeti olan telefonunuzdaki paylaşılan bir yerdir. Odanıza katılmaya davet ettiğiniz kişiler kısa mesaj davetleri alırlar. Başka kişilerin Windows Phone'da oluşturdukları bir odaya da katılabilirsiniz. Oda, her bir üyenin telefonunda daveti kabul ettiklerinde ayarlanır. Bu sayede, odadaki herkes içeriği görebilir ve içerik üzerinde değişiklik yapabilir.

Telefonunuz ve Microsoft hesabı için bir grup sınırlandırılır; böylece bunları eklemeleri için kişileri davet etmenize gerek kalmaz. Grubu, üyelerin sosyal güncellemelerini görmek için kullanabilirsiniz; ayrıca grup mesajı, sohbet veya e-posta gönderebilirsiniz.

Diğer oda üyeleri kişisel bilgilerimi görebilir mi?

Oluşturduğunuz veya katıldığınız odaların diğer üyeleri yalnızca sohbet mesajlarını, takvim öğelerini, fotoğrafları ve odada paylaştığınız notları görür. Kişisel mesajlarınıza, takvimlere, fotoğraflara ve notlara erişmezler.

Diğer oda üyelerinin sosyal güncellemelerini neden odada göremiyorum?

Sosyal güncellemeleri odada görmek için Üyeler'e gidin ve Yenilikler'e dokunun. Bu seçeneği göremezseniz, telefonunuzda ayarladığınız sosyal ağlarda oda üyelerine bağlı olmayabilirsiniz.

Telefonunuzda ayarladığınız bir sosyal ağda bağlı olmanıza rağmen farklı bir oda üyesinin güncellemelerini odada görmüyorsanız, arkadaşınızın sosyal ağ kişi kartını aynı kişiyi odaya davet etmek için kullandığınız kişi kartıyla ilişkilendirmeniz gerekir. Bunu yapmak için Kişiler > Kişiler'e gidin, kişiye dokunun, sonra da İlişkilendir'e  dokunun.

Bir odaya girmeyi denediğimde hata alıyorum.

Bu durum birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Odalar hizmetiyle ilgili geçici bir sorun olabilir veya Internet'e bağlı olmayabilirsiniz. Böyle bir durumda ya da daha iyi bir veri bağlantınız olduğunda odaya daha sonra girebilmeniz gerekir. Sorun devam ederse Microsoft hesabınızla ilgili bir sorun olabilir. Hesapla ilgili bir sorun olup olmadığını görmek için account.live.com oturumunu açın.

Telefonumda kaç tane Oda veya Grup olabilir?

Telefonunuzda beş Oda bulunabilir ve her bir Oda'nın 10 üyesi olabilir. Telefonunuzdaki Grup sayısına yönelik bir sınır yoktur; ancak bir Grup'ta en fazla 25 üye olabilir.

Odama kimi davet ettiğimi nasıl görebilirim?

Başlangıç ekranında, Mesajlaşma'ya dokunun. Mesajlaşma yazışmaları listesinde, göndermiş olduğunuz davet kısa mesajlarını bulabilirsiniz.

Cep telefonu numarasını bilmediğim bir kişiyi odama davet edebilir miyim?

Hayır. Oda davetleri kısa mesaj aracılığıyla gönderilir; bu nedenle davet ettiğiniz kişilerin listelenmiş cep telefonu numarası olması gerekir.

Bir odayı silersem veya bir üyeyi çıkarırsam odanın içeriğine ne olur?

Odayı silerseniz, oda tüm üyelerin telefonlarından silinir. Odanın fotoğraf albümü, notlar ve takvim herkesin telefonundan ve OneDrive'dan (önceki adıyla SkyDrive) silinir.

Bir üyeyi odanızdan çıkarırsanız, oda bu kişinin telefonundan silinir ve bu kişi paylaşılan içeriğe erişemez.

Windows Phone 8'i veya Windows Phone 8.1'i olmayan kişileri odama davet edebilir miyim?

Windows Phone 7 veya iPhone'a sahip kişiler odanıza katılabilir ancak deneyimleri biraz farklı olur. Telefonlarına paylaşılan takvimi kurup kullanabilirler, ancak grup sohbeti yalnızca Windows Phone 8'de veya üstünde kullanılabilir (ve diğer özellikler en iyi Windows Phone 8'de veya üstünde çalışır). (Not: Windows Phone 7 ve iPhone için Odalar tüm ülke ve bölgelerde kullanılamaz.)

Oda kullanmanın herhangi bir maliyeti var mı?

Oda davetleri kısa mesaj ile gönderilir, bu nedenle mobil operatörünüz bu hizmet için sizden ücret alacaktır. Herkes odada olduğunda, yalnızca veri bağlantısını kullanarak sohbet edebilir ve paylaşım yapabilirsiniz. Hücresel veri bağlantınız varsa, kullandığınız veri için ne kadar ödediğiniz, mobil operatörünüzle olan veri planınız tarafından belirlenir. Wi-Fi ağına bağlanma, hücresel veri kullanımınızı azaltmanıza yardımcı olabilir.

Microsoft hesabımda zaten bir takvim var. Bunu odaya ekleyebilir miyim?

Var olan bir takvimi odanıza ekleyemezsiniz. Yine de, tekrarlanan randevular da dahil olmak üzere, randevuları eski takvimden yenisine kopyalamak için bilgisayarınızdaki Outlook'u kullanarak yeni oda takviminize geçişi biraz daha kolaylaştırabilirsiniz.

Bunu yapmak için, Microsoft hesabınızı Outlook 2013'e eklemeniz gerekir. (Eğer takvimler iki ayrı Microsoft hesabında ise, her ikisini de ekleyebilir ve randevuları aralarında kopyalayabilirsiniz). Bu işlem bittiğinde, Outlook'un Takvim görünümüne gidin ve çalışmak istediğiniz iki takvimi görüntülemek için onay kutularını işaretleyin. Daha sonra, var olan takviminizden istediğiniz randevuları oda takviminize sürükleyip bırakın.

Bazı üyeler için oda sohbetleri yok ve/veya odadaki tüm üyeler birbirilerini göremiyor.

Sorun yaşayan üyeleri kaldırıp odaya tekrar davet etmeniz gerekebilir. Nasıl yapılacağını öğrenmek için bkz. Odalar ve Grupları kullanma Sorun dikkat gerektiren bir Microsoft hesabından kaynaklanabilir. Sorun yaşayan hesapla ilgili bir sorun olup olmadığını görmek için account.live.com oturumunu açın.

©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Kişiler 5465612901274311024

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item