npdwpb

Windows Phone 8.1: Wi-Fi Ağınızı için Wi-Fi Sense'i Devre Dışı Bırakma

Microsoft, Wi-Fi Sense'i (Akıllı Wi-Fi) sağlayarak, Windows Phone kullanıcılarının aşağıdaki işlemler sayesinde Wi-Fi ağlarına hızla bağlanmasına olanak tanır:

  • Onları Wi-Fi Sense'in kitle kaynak kullanımı yoluyla tanıdığı açık Wi-Fi ağlarına otomatik olarak bağlar.
  • Kullanıcının adına Wi-Fi ağının kullanım koşullarını kabul eder ve isteyen ağlara ek bilgileri sağlar.
  • Kişileriyle, birbirlerinin parolalarını görmeden karşılıklı İnternet erişimi vermek ve almak için, parola korumalı Wi-Fi ağ erişimi alışverişinde bulunmalarını sağlar.

Bununla birlikte, Wi-Fi Sense'in Wi-Fi ağınızda bu işlemleri yapabilmesini istemediğinize karar verebilirsiniz. Ağınızı Wi-Fi Sense'in dışında tutmak için, ağ adınızı değiştirip ada _optout bölümünü ekleyebilirsiniz; örneğin, ağım_optout. (Ağ adı çoğunlukla SSID olarak adlandırılır.)

Ağ adınızı değiştirmek ve Wi-Fi Sense'in dışında tutmak için


  1. Tercihen bir Ethernet kablosu (RJ45) kullanarak bilgisayarınızı yönlendiricinize veya diğer Wi-Fi erişim noktasına bağlayın.
  2. Web tarayıcınızı açın ve Wi-Fi yönlendiricinizin veya diğer erişim noktanızın yapılandırma web sayfasının adresini girin. Adres genellikle http://192.168.0.1 veya http://192.168.1.1'dir.

  3. Bu adreslerden biri değilse, deneyebileceğiniz birkaç şey daha vardır. İlk olarak, yönlendiricinizin veya erişim noktanızın altını kontrol edin ve üzerinde adresin listelendiği bir çıkartma olup olmadığına bakın. Çıkartma yoksa, Windows kullanıyorsanız bir komut istemi penceresinde ipconfig yazarak (veya Mac OS veya Linux'ta ifconfig yazarak) ve ardından Varsayılan Ağ Geçidi'ne bakarak da adresi bulabilirsiniz.
  4. İstenirse, yönlendiricinizin veya erişim noktasının yönetici kullanıcı adını ve parolasını girin.
  5. Bunları bilmiyorsanız, kullanılan varsayılan değerleri bulmak için yönlendiricinizin veya erişim noktanızın belgelerine bakın.
  6. Yönlendirici yapılandırma web sayfasında Ad, SSID veya benzeri bir etiketi olan metin kutusunu bulun ve bu kutuya _optout bölümünü de içeren yeni ağ adını yazın.


  7. Değişikliklerinizi kaydedin, oturumu kapatın ve bilgisayarınızı yönlendiricinize bağlayan Ethernet kablosunu çıkarın.
  8. Bitirdiğinizde, Wi-Fi ağınıza yeniden bağlanmak için yeni ağ adını seçin ve sonra istendiğinde ağ parolanızı tekrar girin.


  • Yönlendirici yapılandırma web sayfasında Ad veya SSID kutusunu bulamıyorsanız Kablosuz ayarları veya ona benzer bir etiket taşıyan bölümü arayın. 
  • Ağınızın Wi-Fi Sense dışarıda bırakılanlar listesine eklenmesi birkaç gün sürebilir. Ağınızın paylaşımının bundan daha kısa bir süre içinde durdurulmasını istiyorsanız, Wi-Fi ağ parolanızı değiştirebilirsiniz. Bunun nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgi için, yönlendiricinizin veya erişim noktanızın belgelerine bakın.

İlgili konular



©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Hepsi 5156649900295345635

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item