npdwpb

Windows Phone 8.1: Microsoft Hesabıyla Oturum Açmak | Neden Önemli?

Windows Phone'unuzdan en iyi şekilde faydalanmak için bir Microsoft hesabıyla oturum açmanız gerekir. Ancak bir Microsoft hesabı kullanarak Windows Phone Mağazası'ndaki uygulamaları, Xbox oyun puanlarınızı ve avatarınızı alabilir, Xbox Music veya Xbox Video'yu kullanabilir, Kişiler Hub'ınızda Twitter ve LinkedIn akışlarını alabilir, Facebook sohbetini kullanabilir veya telefonunuzun uygulamalarını ve ayarlarını yedekleyebilirsiniz.


Bu hesabın başka avantajları da vardır. Çeşitli Microsoft hizmetlerine oturum açarken aynı hesabı kullandığınızda bu hizmetleri birbirlerine bağlayan tüm yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Örneğin, Xbox'ınızı kullanırken otomatik olarak OneDrive'a yüklediğiniz resimleri televizyonunuzda görebilirsiniz. Telefonunuzda bir Wi-Fi parolası kaydedebilir ve aynı ağa bağlanırsanız bu parolayı otomatik olarak bilgisayarınıza alabilirsiniz. Telefonda yaptığınız Skype görüşmesini, bilgisayarınızın başına geçtiğinizde de sürdürebilirsiniz. Bilgisayarınızda alışveriş listesi hazırlayabilir ve ardından markette telefonunuzdan bu listeye otomatik olarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca, doğal olarak telefonunuzdan e-postalarınıza, kişilerinize ve çevrimiçi takviminize erişebilirsiniz. Microsoft hesabınız sayesinde nerede olursanız olun bağlantınızı sürdürürsünüz.

"Microsoft hesabı" eskiden "Windows Live ID" olarak adlandırdığımız uygulamanın yeni adıdır. Microsoft hesabınız, Outlook.com, OneDrive, Windows Phone veya Xbox LIVE gibi hizmetlerde oturum açmak için kullandığınız e-posta adresi ve parolanın birleşimidir. Bu veya diğer hizmetlerde oturum açmak için bir e-posta adresi kullanıyorsanız zaten bir Microsoft hesabınız olduğu anlamına gelir ancak dilediğiniz her an yeni bir hesap için kaydolabilirsiniz.

Notlar...


Microsoft hesabıyla, telefonunuzu ayarlarken veya daha sonra oturum açabilirsiniz. Ancak ilk kez oturum açmadan önce aşağıdaki listeyi gözden geçirin ve telefonunuzda kullanmak istediğiniz Microsoft hesabıyla oturum açtığınızdan emin olun. Daha sonra başka bir Microsoft hesabıyla oturum açmaya karar verirseniz, telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamanız gerekir ve yedeklemiş olduğunuz tüm uygulama ve dosyaları kaybedersiniz. Daha fazla bilgi için Bkz. Microsoft Hesabı'nı Değiştirme

  • Microsoft hesabınızın olup olmadığından emin değil misiniz?

    Xbox, Windows 8, Outlook.com veya başka bir Microsoft hizmetinde oturum açtıysanız, zaten bir Microsoft hesabınız var demektir.

  • Birden çok Microsoft hesabınız mı var?

    Birden çok Microsoft hesabınız varsa, yeni Windows Phone'unuzda oturum açarken hangisini kullanacağınızı seçmeniz gerekir. Oturum açtıktan sonra bu konudaki fikrinizi kolayca (en azından bilgileri veya satın aldığınız şeyleri kaybetme riski olmadan) değiştiremezsiniz. Bu yüzden hesaplarınızı nasıl kullanacağınız hakkında önceden dikkatle düşünmek isteyebilirsiniz.

    -Hangi hesabınız değiştirmesi en zor bilgilere sahip?
    -Bazı harcamalar yaptığınız ve bu nedenle kaybetmek istemediğiniz şeyler var mı?
    -Arkadaşlarınızın yeni adresi kullanmasını sağlamak zor mu olacak?
    -Ayrıca (en iyi ihtimalle) hesaplarınızdan herhangi birini yeni e-posta adresini kullanacak şekilde değiştirmeniz mümkün mü?

Daha önceden bir Windows Phone'unuz varsa...

Büyük olasılıkla önceki Windows Phone'unuzda kullandığınız Microsoft hesabını kullanmak istersiniz. Bu sayede bu hesabı kullanarak satın aldığınız tüm uygulamaları, video ve müzikleri kullanabilir, üstelik eski telefonunuzda kullandıysanız oyun puanlarınızı ve avatarınızı koruyabilirsiniz.

Bunun yanı sıra, önceki telefonunuz Windows Phone 8 veya Windows Phone 8.1 ise ve telefon kurulumu sırasında eski telefonunuzda kullandığınız Microsoft hesabıyla oturum açtıysanız, eski telefonunuzdan bir yedek de yükleyebilirsiniz. Bu şekilde eski telefonunuzdaki uygulamaları yeniden yüklemeniz veya hesapları ayarlamanız gerekmez. Yedeği geri yükleme hakkında daha fazla bilgi için bkz. Yedeği telefonuma geri yükleme.


Microsoft hesabıyla oturum açmak





Yazının hazırlanmasında (Başta microsoft.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Temel Görevler ve Başlangıç 2694449435895422917

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item