npdwpb

Windows Phone 8.1: Cortana ile Tanışın


Cortana, Windows Phone cihazınızdaki kişisel yardımcınızdır. Sizin için işleri kolaylaştırmak ve en çok önemsediğiniz şeylerden her zaman haberdar olmanızı sağlamak için vardır.

Başlamaya hazır mısınız?

Cortana ile başlangıç yapmak için, açık olduğundan emin olmak gibi yapmanız gereken birkaç şey vardır. Nasıl olduğunu öğrenmek ve telefonunuzda ona nasıl ulaşacağınızı ve kendinizi nasıl tanıtacağınızı öğrenmek için bkz. Cortana'yı kullanmaya başlayın.
Cortana,
yardım etmeyehazır 

Hangi konuda yardıma ihtiyacınız var?

Her iyi kişisel asistan gibi Cortana da her ihtiyaç duyduğunuzda yardımcı olmaya hazırdır ve yapabilecekleri geniş bir repertuara yayılmıştır. (Ona sorabilecekleriniz hakkında fikirler için Cortana'ya ne söyleyebilirim? bölümüne bakın.) Bunlardan birkaç tanesi aşağıda verilmiştir:

  • İletişim kurma ve yoldan sapmamaCortana telefon aramaları yapmanıza ve kısa mesaj göndermenize, takviminize öğeler eklemenize veya bu hafta sonu neler olduğunu görmenize, alarm ayarlamanıza ve not almanıza imkan tanır.
  • İlgi Alanları – Cortana'ya ne kadar fazla şey söylerseniz size o kadar fazla yardımcı olur. İlgi alanlarınızı ona bildirin; bu konulardaki makaleleri ve gönderileri web'de arar ve Cortana'ya gittiğinizde ya da Kutucuğu işaretlediğinizde sizin için hazır bulundurur. Tuttuğunuz takım kazandı mı, yoksa yenildi mi? Uçağınız rötar yapacak mı? Spor, haberler, eğlence, hava durumu, sağlık ve daha fazlasından haberdar olun. Cortana gün içerisinde göz atabileceğiniz veya bir yolculuğa hazırlanmanıza yardımcı olacak ilgi alanlarına bile sahiptir.
  • Bana anımsat – Birinin size harekete geçirmesi mi gerekiyor? Cortana size bir şeyi belirli bir zamanda, belirli bir yerde ya da belirli bir kişiyle konuşurken yapmayı anımsatabilir.
  • Gitmek istediğiniz yere ulaşın – Size yol tarifinde yardımcı olur ve hatta trafiğin kötü olduğunu, dolayısıyla randevunuza yetişmek için erken çıkmanız gerektiğini söyler.
  • Sessiz saatler ve yakın çevre Cortana rahatsız edilmek istemediğinizde çağrı veya kısa mesaj almamanızı sağlar (izin vermesini söylediğiniz kişiler dışında).
  • Cortana Not Defteri İlgi alanlarınız, anımsatıcılar, sık kullanılan yerler, aradığınız müzikler, sessiz saatler ve yakın çevrenizCortana Not Defteri ona söylediğiniz her şeyin kaydının tutulduğu yerdir. Burada ayrıca ayarları bulabilir ve Cortana'yı kapatabilirsiniz.
  • Şehirde eğlenin Cortana çevrenizdeki etkinlikleri bildirir, bir restoran seçmenize yardımcı olur veya İstanbul'da gelecek ay neler olacağını söyler.
  • Hava durumunu denetleyin – Bugün için hava durumu tahminlerini denetleyin. Ya da yarın için. Ya da bütün hafta için. 
  • Benimle konuş Cortana ile aklınızda ne varsa konuşabilirsiniz. Yeni bir arkadaşa sorabileceğiniz soruları sorun ya da nasıl hissettiğinizi söyleyin; paylaşacak fikirleri ve hikayeleri var. Size şaka bile yapar.

Sesinizi kullanarak Cortana'ya ne yapmak istediğinizi, kimi arayacağınızı, kısa mesaja ne yazacağınızı ve daha fazlasını söyleyebilirsiniz. Ya da sessiz kalmayı tercih edeceğiniz bir yerdeyseniz isteklerinizi yazabilirsiniz. Cortana da bu durumda size sesiyle yanıt vermeyecektir.


  • Cortana yalnızca Windows Phone 8.1 yüklü telefonlarda ve bazı ülkelerde/bölgelerde kullanılabilir.(Şimdilik sadece ABD bölgesinde)
  • Cortana kullanılabilir değilse veya kullanmak istemiyorsanız Telefonunuzdaki konuşma işlevselliğini kullanmaya devam edebilirsiniz.

Cortana hakkında diğer konular

Cortana ve nasıl yardım edebileceği hakkında
daha fazla bilgi için bu konulara göz atın;



©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Mağaza ve Uygulamalar 7760204727880263473

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item