npdwpb

Windows Phone 8.1: Telefonu Bir Bluetooth Aksesuarı ile Eşleştirme

Bluetooth, Windows Phone'unuzda telefonu tutmadan kullanmaktan başka kişilerle dosyaları paylaşmaya kadar birçok şey yapabilmenize olanak tanır. Ne yapmak isterseniz isteyin, ilk adım hep aynıdır: Telefonunuzu Bluetooth aksesuarı veya cihazıyla eşleştirirsiniz.


  1. Telefonunuzun aksesuar veya cihaza bağlanabilmesi için, eşleştirmek istediğiniz aksesuarın veya cihazın açık ve eşleştirme modunda olduğundan emin olun.
  2. Uygulama Listesi'nde Ayarlar'a dokunun, Bluetooth'a dokunun ve Durum'u Açık  olarak değiştirin.

  3. Telefonunuz, bulunabilir Bluetooth aksesuarlarını veya cihazlarını arar. Bu ekrandayken, telefonunuz da yakındaki diğer Bluetooth aksesuarları veya cihazları için bulunabilir durumda olur. Eşleştirme sırasında telefonunuzun kilidi açık şekilde kalmasına dikkat edin.

  4. Telefonunuzla eşleştirmek istediğiniz aksesuarın veya cihazın adına dokunun.
  5. PIN (eşleştirme kodu olarak da adlandırılır) gerekiyorsa, aşağıdakilerden birini yapın:

    • Eşleştirilen aksesuar mesaj kutusunda, hem telefonun hem de aksesuar veya cihazın aynı PIN'i gösterdiğinden emin olun, ardından Tamam'a dokunun.
    • İstenirse aksesuarınızın PIN'ini girin ve Bitti'ye dokunun.



Telefonunuz eşleştirildikten sonra, kapsama alanında olduğunda aksesuara veya cihaza otomatik olarak bağlanır ve telefonunuzda Bluetooth açılır.

NFC özellikli aksesuarları eşleştirme

Bazı Bluetooth aksesuarları (bazı hoparlörler de dahil) yakın alan iletişimi (NFC) özelliklerine sahiptir. Telefonunuzu NFC özellikli aksesuarlarla eşleştirmek için, telefonunuzu aksesuardaki dokunma noktasına dokundurun. Bazen, dokunma noktasında nfc veya benzeri bir işaret bulunur.

İlgili konular



©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Hepsi 7450673835559964475

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item