npdwpb

Windows Phone 8.1: Veri Tasarrufu Yapma

Bugünlerde çoğumuzda olmadığı gibi sizin de sınırsız bir mobil İnternet tarifeniz yoksa, ne kadar veri kullandığınızı ve Windows Phone'unuzda veri kullanımını nasıl en aza indirebileceğinizi bilmeniz önemlidir.

Wi-Fi ağına bağlanma

Hücresel veri kullanımınızı azaltmanın büyük olasılıkla en iyi yolu mümkün olan her anda bir Wi-Fi ağına bağlanmaktır. Bu şekilde telefonunuz veri göndermek ve almak için Wi-Fi'ı kullanabilir.

  • Wi-Fi açmak için, Uygulama Listesi'nde Ayarlar > Wi-Fi öğesine dokunun ve ardından Wi-Fi Ağları  seçeneğini açık duruma getirin.


Akıllı Wi-Fi (Wi-Fi Sense) yakındaki Wi-Fi ağlarına otomatik olarak bağlanabilir. Akıllı Wi-Fi'ı bulmak ve isterseniz ayarlarınızı değiştirmek için Ayarlar > Wi-Fi Akıllı Wi-Fi öğesine dokunun. Daha fazla bilgi için bkz. Bağlanmak için Akıllı Wi-Fi (Wi-Fi Sense) kullanma.

Akıllı Veri'yi (Data Sense) kullanma

Akıllı Veri, veri kullanımınızı izlemenize, en çok veriyi hangi uygulamaların kullandığını bulmanıza ve hücresel veri tüketiminizi azaltmanıza yardımcı olur. Daha fazla bilgi için bkz. Akıllı Veri (Data Sense) ile Veri Yönetimi

  • Bunu ayarlamak için Uygulama Listesi'ne doğru çekin ve Akıllı Veri'ye dokunun.

Web taraması sırasında veri tasarrufu yapma

Akıllı Veri, web sayfası resimlerinin boyutunu küçültmek ya da bazı reklamları engellemek gibi işlemler yaparak web'de gezinirken veri tasarrufu yapmanızı sağlar. Bu seçenekten yararlanmak için aşağıdakileri yapın:

  1. Uygulama Listesi'nde Akıllı Veri'ye dokunun.
  2. Ayarlar öğesine dokunun.
  3. Tarayıcı Veri Tasarrufu altında Standart, Yüksek veya Otomatik'i seçin. (Seçeneklerin açıklaması için buraya göz atın)


Arka plan görevlerini kapatma

Bazı uygulamalar açık olmadıklarında da hücresel veri kullanmaya devam edebilir. İhtiyacınız olmayan arka plan görevlerini kapatarak veri kullanımınızı azaltabilirsiniz.

  1. Uygulama Listesi'nde Ayarlar > Pil Tasarrufu öğesine dokunun ve ardından çekerek Kullanım öğesine gidin.
  2. Arka plan görevlerinde çalışan herhangi bir uygulamaya dokunun ve ardından Uygulamanın arka planda çalışmasına izin ver  seçeneğini kapatın.


Pil Tasarrufu'nu açma

Pil Tasarrufu, veri bağlantısı gerektiren özelliklerin tümünü olmasa da bazılarını kapatır. Bu özelliği istediğiniz zaman açabilir veya pil düzeyi azaldığında otomatik olarak açılacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

  1. Uygulama Listesi'nde Ayarlar > Pil Tasarrufu'na dokunun.
  2. Pil Tasarrufu  seçeneğini açın.
  3. Pil Ömrünü Koru altında pili korumak için kullanmak istediğiniz seçeneğe dokunun.

E-posta eşitleme ayarlarını değiştirme

Telefonunuzun ne sıklıkta otomatik olarak e-posta eşitleyeceğini belirleyebilir veya istediğiniz zaman kendiniz eşitleyebilirsiniz.

  1. Uygulama Listesi'nde, ayarlarını değiştirmek istediğiniz e-posta hesabına dokunun.
  2. Diğer  > Ayarlar'a ve ardından Senkronizasyon Ayarları'na dokunun.
  3. Yeni içerik indir (veya bazı hesaplarda Yeni e-posta indir) altında bir seçenek belirleyin. Telefonunuzun bu hesaptan otomatik olarak e-posta eşitlemesini istemiyorsanız İstediğim Zaman'a dokunun (bu seçenek mevcutsa). (Farklı e-posta eşitleme ayarları hakkında daha fazla bilgi için bkz. E-postamı eşitleme.)


Wi-Fi bağlantısı sınırlıyken hücresel veri kullanımını önleme

Telefonunuz Wi-Fi'a bağlıysa ve sınırlı bağlantı nedeniyle uygulama indirmek gibi yoğun veri içeren bir görevi tamamlayamıyorsa telefonunuzun işlemi hücresel veriyi kullanarak tamamlamasını önleyebilirsiniz. (Telefonunuzun üretici veya cep telefonu operatörünüz tarafından nasıl ayarlandığına bağlı olarak bu ayar telefonunuzda görünmeyebilir.) Daha fazla bilgi için bkz. Şebeke ve SIM ayarları.

  1. Uygulama Listesi'nde Ayarlar > Hücresel+SIM'e dokunun.
  2. Sınırlı Wi-Fi bağlantısı için'e ve Hücresel veri kullanma'ya dokunun.

Hücresel veri bağlantınızı kapatma

Hücresel verileri kullanmadığınızdan emin olmanın en sağlam yolu bu özelliği tümüyle kapatmaktır.

  1. Uygulama Listesi'nde Ayarlar > Hücresel+SIM'e dokunun.
  2. Veri Bağlantısı  seçeneğini kapatın.


©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Hepsi 3368171340394845033

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item