npdwpb

Windows Phone 8.1: Kilit Ekranını Kişiselleştirme

Windows Phone kilit ekranınızı modunuza uygun bir resimle ve cevapsız aramalar, yaklaşan randevular, yeni mesajlar, okunmamış e-postalar gibi en çok önem verdiğiniz olayları bir bakışta görmenizi sağlayacak bildirimlerle kişiselleştirin.

Arka plan seçmek için

Kilit ekranınızı seçtiğiniz bir fotoğrafla kişiselleştirebilir , Bing'den düzenli olarak güncellenen görüntüler alabilir veya bir üçüncü taraf uygulamasının sizin için arka planınızda değişiklikler yapmasına izin verebilirsiniz

  1. Uygulama Listesi'nde Ayarlar > Kilit ekranı'na dokunun.
  2. Arka Plan'ın altındaki listeye dokunun ve aşağıdakilerden birini yapın:

    • Telefonunuzda depolanan bir fotoğrafı kullanmak için, Fotoğraf > Fotoğrafı Değiştir'e dokunun, bu fotoğrafın depolandığı albüme doğru çekin ve sonra fotoğrafa dokunun. Yakınlaştırmak veya uzaklaştırmak için parmaklarınızı ekranın üzerinde sıkıştırın ya da genişletin, ardından resim istediğiniz biçimde çerçevelendiğinde Kırp  seçeneğine dokunun.
    • Düzenli olarak güncellenen resimleri Bing'den almak için Bing'e dokunun.
    • Bir uygulamanın sizin yerinize arka planınızı değiştirmesine izin vermek için, uygulamanın adına ve ardından Uygulamayı aç seçeneğine dokunun. (Ayrıca, Uygulama listesinden bir kilit ekranı uygulaması açabilir ve bunu uygulama aracılığıyla arka plan olarak ayarlayabilirsiniz.)


  • Bazı kilit ekranı uygulamaları açık olmadıklarında bile arka planda görevler çalıştırarak pili kullanabilirler. Uygulamaların arka plan görevleri çalıştırmasını önleme hakkında bilgi edinmek için, Pil: uzun ömürlü olmasını sağlama altındaki ipuçlarına bakın.
  • Bazı kilit ekranı uygulamaları arka plan görüntüsünü düzenli olarak günceller. Bu özellik için veri bağlantısı gerekebilir.

Müzik çalarken sanatçıyı görüntülemek için

Telefonunuzun kilitli olduğu sırada müzik dinlerken, telefonunuz normal arka plan görüntünüzün yerine o an dinlemekte olduğunuz sanatçının resmini gösterebilir.

  1. Uygulama Listesi'nde Ayarlar > Kilit ekranı'na dokunun.
  2. Müzik çalarken sanatçıyı göster  seçeneğini açın.

Bildirimleri seçmek için

Bir uygulamayla ilgili daha fazla bilgi almak için (örneğin, takvim randevularınızın konusu, konumu ve saati), ayrıntılı durum bildirimi ayarlayın. Ardından, telefonunuzun kilidini bir sonraki açışınızda sizi bekleyen kaç tane sesli mesaj, kısa mesaj, sosyal ağ güncellemesi ve oyun bildirimi olduğu gibi şeyleri görmek için bir hızlı durum bildirimleri satırı ayarlayın.

  1. Uygulama Listesi'nde Ayarlar > Kilit ekranı'na dokunun.
  2. Bildirimler'in altında, aşağıdakilerden birini yapın:

    • Detaylı durumu görüntülenecek uygulamayı seçin öğesine dokunun ve listeden bir uygulama seçin. Yalnızca bir ayrıntılı durum bildirimi ayarlayabilirsiniz.
    • Detaylı durumu görüntülenecek uygulamayı seçin yuvalarından birine dokunun ve listeden bir uygulama seçin. Bu yuvalardan en fazla beş tanesini doldurabilirsiniz.


  • Hızlı durum yuvalarının ayarlar menüsündeki sırası kilit ekranınızdaki sıralarıyla eşleşir, bu nedenle uygulamaları istediğiniz sırada karıştırıp eşleştirebilirsiniz.
  • Telefonunuzdaki uygulamaların tümünde ayarlayabileceğiniz kilit ekranı bildirimleri yoktur. Görmek istediğiniz bildirimleri seçerken, kilit ekranı ayarlarında kullanılabilir uygulamaların bir listesini görürsünüz.

İlgili konular



©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Hepsi 3810456921255909305

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item