npdwpb

Windows 8.1: Microsoft Hesabını Değiştirme

Windows Phone'unuzda kullandığınız Microsoft hesabını değiştirmek isteyebilirsiniz. Ancak bu çoğu durumda sancılı bir süreç olacaktır.

Bu yazıda bunu nasıl yapacağınızı ve yaparken neleri kaybedeceğinizi anlatacağım...




Microsoft hesabımı değiştirirsem neleri kaybederim?

Telefonunuzda kullandığınız Microsoft hesabını değiştirmek için, öncelikle telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamanız gerekir. Bu işlem, telefonunuza eklediğiniz müzik, video, resim, uygulama, oyun, belge ve hesaplar gibi tüm içeriği ve ayarları siler.

Telefonunuzu sıfırlamaya karar verirseniz, önce tüm içeriğinizi bilgisayarınızda veya OneDrive'da (önceki adıyla SkyDrive) yedeklemelisiniz. Bununla birlikte, Dijital Hak Yönetimi (DRM) kullanan herhangi bir öğe satın aldıysanız, yeni hesabınızla oturum açtıktan sonra bu öğeyi kullanamayabilirsiniz ve yeniden satın almanız gerekebilir. Ayrıca, yeni hesapla oturum açtıktan sonra, eski hesabınızla satın aldığınız tüm uygulama ve oyunları da yeniden satın almanız gerekir.

İçeriği bilgisayarınıza yedekleme hakkında daha fazla bilgi edinmek için bkz. Bilgisayarımla eşitlemek için hangi uygulamaları kullanabilirim? ve Bilgilerimi yedekleme

Telefonumda kullandığım Microsoft hesabını nasıl değiştiririm?

Telefonunuzda kullandığınız Microsoft hesabını değiştirmek istiyorsanız, öncelikle telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamanız gerekir ve bu işlem telefonunuza eklemiş olduğunuz her şeyi siler. Bu nedenle, önce her şeyi yedeklediğinizden emin olun. Uygulamalar, oyunlar ve müzik gibi satın aldığınız ve Microsoft hesabı gerektiren her şeyi yeniden satın almanız gerekeceğini unutmayın.

  1. Telefonunuzu USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın, sonra da resim, müzik ve videolarınızı yedekleyin.
  2. Uygulama listesinde Ayarlar/Hakkında'ya dokunun.
  3. Telefonunuzu Sıfırlayın seçeneğine dokunun. SD kartınızın içeriğini de silmek istiyorsanız, SD kartı da sil'e dokunun.
  4. Uyarı mesajı görüntülendiğinde, gerçekten hazır olduğunuzdan emin olun ve ondan sonra onaylamak için Evet /Evet'e dokunun. Telefonunuzda fabrika ayarları geri yüklenir.
  5. Telefonunuz yeniden başlatıldığında, kurulum işlemi için size yol gösterir. Yaşamınıza Düzen Katın ekranına geldiğinizde, Oturum Aç'a dokunun ve kullanmak istediğiniz hesapla oturum açmak için yönergeleri izleyin.

Yazının hazırlanmasında (Başta microsoft.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Hesaplar ve Ödemeler 8922249111343395963

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item