npdwpb

Windows Phone 8.1: Bilgisayarımı Kullanarak Fotoğraf ve Videoları Eşitleme


Windows Phone ve OneDrive (önceki adıyla SkyDrive) ile fotoğraflarınızı buluta otomatik olarak yüklemek kolaydır ancak bazı durumlarda telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayıp fotoğrafları kendiniz taşımayı tercih edebilirsiniz. İster uygulama kullanmak, isterseniz yalnızca bazı dosyaları kopyalamak isteyin, bunu kolayca yapabilirsiniz

Dosyaları Dosya Gezgini (Windows 8 öncesi Windows sürümlerinde Windows Gezgini olarak adlandırılır) ile ekleyerek işlemi kolayca tamamlayabilir veya Windows Phone Uygulamalarından birini kullanabilirsiniz. Masaüstü için Windows Phone uygulaması, Windows 8 ya da Windows 7'de fotoğraf ve videoları eşitlemek için harika bir yoldur. Başlangıç ekranında kullanabileceğiniz kolay anlaşılır ve modern bir arabirimi tercih ederseniz, Windows 8 için Windows Phone uygulamasını deneyin.

-Kullandığınız bilgisayar türüne (PC veya Mac) ya da işletim sistemi türüne bağlı olarak- Size en uygun uygulamanın hangisi olduğundan emin değilseniz, karar vermenize yardımcı olması için buradaki tabloyu kullanın.
[next]

Dosya Gezgini'ni Kullanma (Windows 8, Windows 7, Windows Vista ve Windows XP)

Kısaca fotoğraf veya videolarınızı bir yerden diğerine taşımak istiyorsanız, bunun en kolay yolu Dosya Gezgini'ni (Windows 8 öncesi Windows sürümlerinde Windows Gezgini olarak adlandırılır) kullanmaktır.

Fotoğrafları taşımak için


  1. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • Windows 7, Windows Vista veya Windows XP kullanıyorsanız, görev çubuğundan ya da Bilgisayarım kısayoluna tıklatarak Windows Gezgini'ni açın.
    • Windows 8 veya 8.1 kullanıyorsanız, Masaüstü görünümüne gidin ve görev çubuğundan Dosya Gezgini'ni açın.

  2. Bilgisayar altında (Bazı Windows sürümlerinde Bu Bilgisayar olarak adlandırılır), telefonunuzun adını tıklatın ve ardından Telefon'u tıklatın.
  3. Telefonunuz ve bilgisayarınız arasında dosya taşımak için, kopyalamak istediğiniz dosyayı sağ tıklatın ve Kopyala'yı tıklatın.
  4. Dosyayı taşımak istediğiniz klasörde sağ tıklatıp Yapıştır'ı tıklatın. Fotoğraf veya videoları telefonunuza taşıyorsanız, telefonunuzun daha sonra bulabilmesi ve tanıyabilmesi için dosyayı Resimler ya da Videolar klasörüne yapıştırdığınızdan emin olun.

  • Telefonunuzu Windows XP çalıştıran bir bilgisayara bağlarsanız, bilgisayarınız yanlışlıkla kullanılabilir olmayan bir yazılımı yüklemenizi isteyebilir. Bu sihirbaz karşınıza çıkarsa İptal'i tıklatın; yazılımı yüklemeniz gerekmez. Ardından, dosyaları telefonunuz ve bilgisayarınız arasında taşımak için Windows Gezgini'ni kullanabilirsiniz.
  • Windows XP'de Windows Gezgini'ni kullanmak için, bilgisayarınızda en az Windows XP Service Pack 2 (SP2) yüklü olmalıdır.
[next]

Masaüstü için Windows Phone uygulamasını kullanma (Windows 8 ve Windows 7)

Windows 8 için Windows Phone uygulaması, telefonunuz ile Windows 8 veya Windows 7 bilgisayarınız arasında fotoğraf ve videolarınızı senkronize etmenizi sağlar. Windows Kitaplıkları veya iTunes ile eşitlemeyi seçebilirsiniz. Henüz uygulamaya sahip değilseniz uygulamayı Masaüstü için Windows Phone uygulaması indirme sayfasından edinebilirsiniz.

30 megapiksel'den büyük fotoğrafları telefonunuzdan bilgisayarınıza taşıyabilmeniz için, Dosya Gezgini'ni veya Windows Gezgini'ni kullanmanız gerekir.


Çektiğiniz fotoğraf ve videoları eşitlemek için


  1. Masaüstü için Windows Phone uygulamasında sağ üst köşedeki PC'yi ve ardından Fotoğraflar'ı tıklatın.
  2. Fotoğraf eşitle onay kutusunun işaretli olduğundan emin olun.
  3. Çektiğiniz videoları da eşitlemek istiyorsanız, Videolarınızı ekleyin'i seçin.
  4. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • Fotoğraf ve videolarınızın bir kısmını eşitlemek için, eşitlemek istediğiniz klasörleri seçin.
    • Fotoğraflarınızın ve videolarınızın tümünü eşitlemek için, Tüm fotoğrafları eşitle onay kutusunu işaretleyin.

  5. Eşitle'yi tıklatın.

Videoları eşitlemek için (filmler ve televizyon)


  1. Masaüstü için Windows Phone uygulamasında sağ üst köşedeki PC'yi ve ardından Videolar'ı tıklatın.
  2. Video eşitle onay kutusunun işaretli olduğundan emin olun.
  3. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • Videolarınızın bir kısmını eşitlemek için, eşitlemek istediklerinizi seçin.
    • Videolarınızın tümünü eşitlemek için, Tüm videoları eşitle onay kutusunu işaretleyin.

  4. Eşitle'yi tıklatın.

Öğeleri bilgisayarınıza kaydetmek veya telefonunuzdan silmek için


  1. Masaüstü için Windows Phone uygulaması'nda, sağ üst köşedeki Telefon'u ve ardından Fotoğraflar veya Videolar'ı tıklatın.
  2. Silmek veya taşımak istediğiniz öğeleri ya da klasörleri seçin. (Seçenekler otomatik olarak görünmezse seçenekleri görüntülemek için ekranın en altını tıklatın veya yukarı çekin.)
  3. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • Bilgisayara kaydet'i tıklatın.
    • Sil'i tıklatın.

  • Kaydettiğiniz öğeleri bulmak için bilgisayarınızda Dosya Gezgini'ni açın ve ardından dosyalarınızı görmek için Resimler veya Videolar klasörüne gidin.
  • Eşitlenmesi için seçtiğiniz bazı öğeleri telefonunuzdan sildiyseniz bu öğeler bir sonraki eşitlemede telefonunuza eklenir.
[next]

Windows Phone uygulamasını (Windows 8) kullanın

Windows 8 çalıştıran bir bilgisayarınız varsa, telefonunuz ile bilgisayarınız arasında fotoğraf ve videolarınızı taşımak için farklı bir seçeneğiniz bulunur. Windows Phone uygulaması, resimlerin ve videoların küçük resimlerini görüntüleyen ve bilgisayarınızdaki konumlardan dosya eklemeyi kolaylaştıran modern bir arabirime sahiptir. Windows Phone uygulamasını edinmek için, telefonunuzu bilgisayarınıza takın, uygulama otomatik olarak indirilir. Bunun yerine dilerseniz Windows Mağazası'ndan da edinebilirsiniz.

30 megapiksel'den büyük fotoğrafların telefonunuzdan bilgisayarınıza taşınabilmesi için, Dosya Gezgini'ni veya Windows Gezgini'ni kullanmanız gerekir.

Fotoğraf ve videoları telefonunuza eklemek için


  1. Windows Phone uygulamasında aşağıdakilerden birini yapın:

    • Fotoğraf eklemek için Telefona ekle > Fotoğraf ekle'yi tıklatın.
    • Video eklemek için Telefona ekle > Video ekle'yi tıklatın.

  2. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • Hangi dosyaların ekleneceğini seçmek için bir klasörü tıklatın.
    • Farklı bir klasör seçmek için, Yukarı git'i tıklatın.
    • Eklemek üzere farklı türde bir dosya seçmek için, Dosyalar'ı ve ardından Resimler'i ya da Videolar'ı tıklatın.

  3. Eklemek istediğiniz her bir dosyayı sağ tıklatın. Seçtiğiniz tüm dosyalar uygulamanın en altında görünür.
  4. İstediğiniz tüm dosyaları seçtikten sonra Ekle'yi tıklatın.

Öğeleri bilgisayarınıza kaydetmek veya telefonunuzdan silmek için


  1. Windows Phone uygulamasındaki Telefonunuzda öğesi altında silmek veya taşımak istediğiniz öğe türlerini tıklatın (Fotoğraflar ya da Videolar).

  2. Telefonunuzla çektiğiniz videolar, Fotoğraflar'da görünür. Satın aldığınız filmler ve televizyon dizileri, Videolar'da görünür.
  3. Silmek veya taşımak istediğiniz öğeleri ya da klasörleri sağ tıklatın. (Seçenekler otomatik olarak görünmezse seçenekleri görüntülemek için ekranın en altını tıklatın veya yukarı çekin.)
  4. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • Bilgisayara kaydet'i tıklatın.
    • Sil'i tıklatın.

  • Telefonunuzu kilitlemek için parola kullanıyorsanız, bu uygulamaları ve Dosya Gezgini'ni (ya da Windows Gezgini'ni) kullanabilmeniz için önce telefonunuzun kilidini açmanız gerekebilir.
  • Belgeleri telefonunuzdan başka yerlere taşımak için birkaç seçeneğiniz var. Bunlardan biri, telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayıp (Windows 8 veya Windows 7 kullanmanıza bağlı olarak) Dosya Gezgini veya Windows Gezgini'ni kullanmaktır. İkinci bir yöntem ise OneDrive'ı kullanmaktır. Daha fazla bilgi edinmek için, bkz. Belgeleri OneDrive ile senkronize etme
  • Korunan (DRM) bazı medya dosyaları PC'niz ve Windows Phone'unuz arasında kopyalanamaz ve eşitlenemez.

Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Vitrin 5841709139450176718

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item