npdwpb

Windows Phone 8.1: Uygulama ve Oyun İndirme Hakkında Sık Sorulan Sorular

En son uygulamaları ve oyunları nasıl edinirim?

Windows Phone Mağazası'nda eski veya yeni, ücretli veya ücretsiz, indirebileceğiniz binlerce uygulama ve oyun vardır. Mağaza'da Hızlı Bağlantılar'a kaydırın, en son ve en iyileri görmek için bir kategoriye dokunun.



Bir uygulama veya oyun indirdikten sonra bunu Uygulama Listesi nde bulabilirsiniz. Başlangıç ekranından telefonunuzda her uygulamayı veya oyunu görmek için çekin.

Mağaza'dan indirdiğim bir uygulamayı neden görmüyorum?

Yakın zamanda indirdiğiniz uygulamayı Uygulama Listesi nde görmüyorsanız uygulamanın indirme işlemi tamamlanmamış olabilir. Bir uygulamanın indirme durumunu indirmeler kuyruğundan her zaman kontrol edebilirsiniz.

Bir uygulamanın indirme durumunu kontrol etme

  1. Uygulama Listesi'nde Mağaza'ya dokunun.
  2. Daha Fazlası'na  dokunun ve ardından İndirmeler'e dokunun.
  3. İndirmeler altında, şu anda indirilen veya indirilmeyi bekleyen uygulamaların bir listesini göreceksiniz. İndirme durumuyla ilgili daha fazla bilgi için listede herhangi bir uygulamaya dokunun.

50 megabayttan (MB) büyük bir uygulamayı indirmeyi deniyorsanız (çoğu oyun için geçerlidir), indirmeyi tamamlamak için Wi-Fi ağına bağlanmanız gerekir.

Sahip olduğum bir uygulamayı nasıl güncellerim?

Windows Phone için uygulama ve oyun oluşturan kişiler hataları düzelterek veya yeni özellikler ekleyerek sürekli olarak ayarlamalar ve geliştirmeler yapar. İndirdiğiniz uygulamanın daha yeni bir sürümü olduğunda, güncelleme otomatik olarak indirilir ve yüklenir.

Varsayılan olarak, uygulama güncellemeleri yalnızca Wi-Fi üzerinden yüklenir. Bir güncelleme kullanılabilir hale geldiğinde Wi-Fi bağlantısında değilseniz, güncelleme indirmeler kuyruğunuza eklenir ve telefonunuzun Wi-Fi ağına bir sonraki bağlanışında otomatik olarak indirilir.

İndirmeler kuyruğunuzda bir uygulama güncellemesi varsa ve 50 MB'den azsa, hücresel veri ağınız üzerinden hemen indirmeyi seçebilirsiniz:

  1. Uygulama Listesi'nde Mağaza'ya dokunun.
  2. Daha Fazlası'na  dokunun ve ardından İndirmeler'e dokunun.
  3. İndirmeler altında, güncellemek istediğiniz uygulamaya ve ardından Güncelle'ye dokunun.

Uygulama güncelleme ayarlarınızı aşağıdaki şekillerde değiştirebilirsiniz:

  1. Uygulama Listesi'nde Ayarlar'a dokunun.
  2. Uygulamalar'a doğru sola kaydırın ve Mağaza'ya dokunun.
  3. Uygulama Güncellemeleri altında, aşağıdakilerden birini yapın:

    • Siz indirmeler kuyruğunda eylem gerçekleştirene kadar güncellemelerin yüklenmesini önlemek için Uygulamaları Otomatik Olarak Güncelle'yi  kapatın.
    • 50 MB'den daha küçük güncellemelerin hücresel bağlantınız üzerinden otomatik olarak indirilmesine izin vermek için Yalnızca Güncellemeleri Wi-Fi Üzerinden Al'ı  kapatın.

Sahip olduğum uygulamaları nasıl yeniden yüklerim?

Bir uygulamayı silerseniz veya yeni bir telefon alırsanız uygulamayı her zaman yeniden edinebilirsiniz. Bir veya birden fazla uygulamayı yeniden yüklemek için, aşağıdakilerden birini yapın:

  1. Uygulama Listesi'nde Mağaza'ya  dokunun.
  2. Daha Fazlası'na  ve ardından bu (veya başka bir) Windows Phone'a indirdiğiniz her bir uygulamanın listesini görmek için Uygulamalarım'a dokunun.
  3. Seç'e  dokunun, bir veya birden fazla uygulama seçin ve İndir'e  dokunun.

50 MB'den büyük uygulamaları indirmek için Wi-Fi bağlantınız olmalıdır.

Web'deki Windows Phone Mağazası'ndan telefonuma nasıl uygulama gönderebilirim?

Web'deki Windows Phone Mağazası'ndan bir uygulama veya oyun aldığınızda, bunu telefonunuza otomatik olarak gönderebilirsiniz. Tek yapmanız gereken telefonunuzdaki bir ayarı değiştirmektir.

Web'den edindiğiniz uygulamaları otomatik olarak yüklemek için


  1. Uygulama Listesi'nde Ayarlar'a ve ardından Telefonumu Bul'a dokunun.
  2. Telefonumu Bul'u kullan anahtarını  Açık konuma getirin.

Uygulamalar genellikle, siz bilgisayarınızda Satın Al veya Dene seçeneğini tıklattıktan birkaç dakika sonra telefonunuza indirilmeye başlar. Telefonunuzun Uygulama Listesi'nde yüklemenin ilerleme durumunu görebilirsiniz.

  • 50 MB'den büyük uygulamalar ve oyunlar yalnızca Wi-Fi bağlantınız varsa indirilir.
  • Bir uygulamayı veya oyunu otomatik olarak indirmede sorun yaşanıyorsa uygulama ya da oyunun bağlantısını içeren bir e-posta veya kısa mesaj alabilirsiniz. İndirmeye başlamak için telefonunuzdaki mesajda yer alan bağlantıyı tıklatın.

Uygulamanın telefonumda çalışacağını nasıl bilebilirim?

Windows Phone Mağazası'nda uygulama alışverişi yaparken, uygulama ayrıntıları ekranında en aşağıda donanım ve yazılım gereksinimleri listesini görürsünüz. Daha fazla bilgi için bkz. Bir uygulamanın gereksinimlerini nasıl anlarım?

Uygulamalar ve oyunlar indirildikten sonra nerede görünür?

İndirilen uygulamalar ve oyunlar Uygulama Listesi nde gösterilir.

Uygulamalar diğer yerlerde de görünebilir ve hatta ilginç yollarla telefonunuza bağlanabilir. Örneğin, fotoğraflarla ilgili olan indirdiğiniz uygulamaları Fotoğraflar Hub'ında görebilirsiniz. Ya da Cüzdan'da, kredi veya banka kartı eklerken bankanızın uygulamasını yüklemeniz istenebilir. Uygulamaya bağlı olarak, Windows Phone size zaman kazandırmak için ilgili bilgileri uygulamaya gönderebilir veya uygulamayı ilgili bilgilere gönderebilir. Örneğin, bankanızın uygulamasını yüklemek uygulamayı açmaya gerek kalmadan Cüzdanınızdaki hesap bilgilerinize erişmenizi sağlayabilir. Ya da Skype uygulamasını yüklerseniz, Skype kişileriniz Kişiler Hub'ındaki kişiler listenize eklenir.

Live Apps nedir?

Live Apps Başlangıç ekranına Live Tiles olarak sabitlenebilen veya düzenli olarak değişen bilgiler veya resimler gösteren Dinamik Kilit Ekranınızda kullanılabilen uygulamalardır. Örneğin, hava durumu uygulamasının Kutucuğu birkaç dakikada bir güncellenen sıcaklıkları ve hava koşullarını görüntüleyebilir ya da Dinamik Kilit Ekranınızdaki bir sosyal medya uygulaması size en son iletileri gösterebilir.

windowsphone.com'daki bir uygulamanın telefonum için uygun olmaması ne anlama geliyor?

Bazı uygulamalar ve oyunlar yalnızca belirli telefon modelleri için uygundur, bunun nedeni ise genellikle uygulamanın telefon üreticisi tarafından sağlanmasıdır. Web'de Windows Phone Mağazası'nda oturum açtığınızda, telefon modelinizi denetlenir, uygulama telefonunuzda kullanılabiliyorsa uygulamayı edinmenize otomatik olarak izin verilir. Telefonunuzda kullanılamıyorsa, uygulama ayrıntıları sayfasından bilgilendirilirsiniz.


Yazının hazırlanmasında (Başta microsoft.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Mağaza ve Uygulamalar 377439585948008329

Yorumlar

Arşiv

Twitter

Facebook

item