npdwpb

Android'den Windows Phone'a Geçiş

Windows Phone'a Hoş Geldiniz!

Android'inizden Windows Phone'unuza mümkün olduğunca hızlı ve kolay geçmenize yardımcı olmak için, bu bilgileri bir araya getirdik. Bilgilerinizi taşıma ve hesaplarınızı ayarlama hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Yeni telefonunuz Nokia marka ise, yeni telefonunuza geçişi tamamlamanıza yardımcı olabilecek birkaç uygulama vardır: Verilerimi Aktar uygulaması kişilerinizi kopyalamak için Bluetooth kullanır ve Windows Phone'a Hoş Geldiniz uygulaması kişileri, fotoğrafları ve daha fazlasını aktarabilir.


Kişilerinizin nereye gittiğini merak mı ediyorsunuz? Google'ın kişi alanları Windows Phone'unuzda bulacaklarınızdan biraz farklıdır; dolayısıyla özel bir alana bir kişinin telefon numarasını girerseniz, o kişi Kişiler Hub'ı kişi listesinde varsayılan olarak gösterilmez. Bu kişilerin gösterilmesi için, Uygulama Listesi'nde Kişiler'e gidin, Daha Fazlası  > Ayarlar'a dokunun ardından Kişi listesini filtrele'ye dokunun ve Telefon numarası olmayan kişileri gizle'yi kapatın 
Kişiler Hub'ını kullanma hakkında daha fazla bilgi edinin.

  • E-posta


İster Google, ister Outlook.com, ister Exchange, ister başka bir servis kullanıyor olun, Windows Phone'unuzda e-postalarınızı ayarlamak genelde oldukça basittir: Telefonunuza hesabı ekleyin ve devam edin.

  • Kişiler ve takvimler


Kişilerinizi ve takvimlerinizi yeni telefonunuza taşımanın birkaç yolu vardır;

Bilgileriniz şuradaysaBunu yapın
Çevrimiçi bir hesapta
Windows Phone'unuzda hesabı ayarlayın ve bilgileriniz otomatik olarak senkronize edilsin. Bu işlem GoogleOutlook.com, Facebook ve diğer yaygın hesap türleri için kullanılabilir.
SIM karttaEski ve yeni telefonunuzun ikisinde de SIM kart kullanılıyorsa, çoğu zaman kişilerinizi aktarmak için SIM kartı yeni telefonunuza taşıyabilirsiniz. Nasıl yapıldığını öğrenin
Bilgisayarınızda

  • Belgeler


Belgelerinizi zaten OneDrive'da (önceden SkyDrive) depoluyorsanız bu çok iyi, çünkü Microsoft hesabınızla telefonunuzda oturum açtığınızda bunlar Office Hub'ında gösterilir. Google Drive ya da iCloud gibi çevrimiçi başka bir yerde saklıyorsanız, istediğiniz belgeleri Office dosyaları olarak bilgisayarınıza indirebilir ve sonra bunları telefonunuza kopyalayabilirsiniz (isterseniz her yerden ulaşmak için OneDrive'a yükleyebilirsiniz).

  • Müzik


Müziklerinizi Windows Phone'a nasıl taşıyacağınız, bunların şimdi bulunduğu yere bağlıdır.

Ayrıca, bulut tabanlı Xbox Music servisinden şarkı satın alabilir, akışını yapabilir ve indirebilirsiniz. (Not: Korumalı MPEG-4 dosyaları gibi müzik koleksiyonunuzda bulunan korumalı medya dosyaları, bunları Xbox Music servisi aracılığıyla satın almadığınız sürece telefonunuza kopyalanamaz.)

Müziğiniz şuradaysaBunu yapın
Google Play'de
Müziği bilgisayarınıza indirmek için Google Play Music Manager'ı kullanın, sonra da telefonunuza senkronize edin.
Amazon Cloud Player'da
Müziği bilgisayarınıza indirmek için Amazon MP3 Downloader'ı kullanın ve sonra telefonunuza senkronize edin.
Başka bir uygulamada
Windows Phone Mağazası'nı gözden geçirin; orada PandoraSpotify,Slacker Radio ve daha birçok yaygın kullanılan uygulamamız var.

  • Fotoğraflar ve videolar


İstediğiniz fotoğrafları ve videoları Android'inizden bilgisayarınıza aktarın, sonra da telefonunuza senkronize edin. (Telefonunuzda Facebook hesabınızı ayarlar ayarlamaz, Facebook'ta paylaştığınız tüm fotoğraflar Fotoğraflar Hub'ında çevrimiçi albümler olarak gösterilir.)

Resimlerinize her yerden ulaşabilmek için onları buluta koymak isterseniz OneDrive uygulamasına göz atın; fotoğrafları saklıyor olabileceğiniz pek çok yerden karşıya yüklemek için bu uygulama kullanılabilir.

Flickr meraklısı mısınız? İyi haber: Windows Phone'da kullanabilirsiniz. Edinin

  • Daha fazla yardım



©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Temel Görevler ve Başlangıç 6194636678756806909

Twitter

Facebook

item