npdwpb

Üç düğme: Geri, Başlat ve Ara


Tüm Windows Phone'ların alt bölümlerinde üç düğme vardır: Geri, Başlat ve Ara


Geri

Geri   düğmesinin gerçekleştirdiği ilk işlem, beklediğiniz gibi siz olduğunuz yerden bir ekran geri taşımaktır. Telefonunuz ekranınızın en son kilitlenişine kadar ziyaret ettiğiniz tüm uygulamaları ve web sitelerini hatırlar, Başlangıç ekranına gelene kadar her Geri düğmesine basışınızda sizi bir sayfa geri taşır.

O anda telefonunuzda açık tüm uygulamaları gösteren Uygulama değiştirici'yi açmak için de Geri düğmesini basılı tutabilirsiniz. Doğrudan açmak için herhangi bir uygulamaya dokunabilirsiniz.

Başlat

Başlat  düğmesi ile, başka bir ikisi bir arada özellik edinirsiniz.

Başlat'a her basışınızda, telefonunuzda nerede olursanız olun veya ne yapıyorsanız yapın (kilitli olmadığı sürece) Başlangıç ekranına geri dönersiniz.

Ara

Web'de neye ihtiyacınız olursa olsun Ara  düğmesini kullanabilirsiniz; sadece basın ve aradığınız şeyi yazın. Ara düğmesini basılı tutarsanız yazma yerine sesinizi kullanabilirsiniz.

Kodları (QR) ve Metinleri Tarayabilir veya
yakınızıdaki ilginç yerleri bulabilirsiniz.


Windows Phone 8.1 çalıştırıyorsanız ve bölgenizde Cortana kullanılabiliyorsa Ara düğmesine bastığınızda Cortana açılır. Cortana sizin için web aramaları ve daha birçok şey yapabilir. (Türkiye'de kullanabilmeniz için Bölge ve Dil seçiminizin ABD ve İngilizce olması gerekiyor)

İlgili konular



©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Temel Görevler ve Başlangıç 1073601431402280333

Twitter

Facebook

item