npdwpb

Windows Phone 8.1: Telefon Yazılımını Güncelleme

İstediğiniz yeni özellikleri eklemek ve telefonunuzun performansını en üst düzeye çıkarmak için düzenli olarak Windows Phone yazılım güncellemeleri piyasaya sürülür. İndirebileceğiniz bir yazılım güncellemesi olduğunda, size bilgi verilir ve böylece Wi-Fi veya hücresel veri bağlantısı üzerinden güncellemeyi doğrudan telefonunuza indirebilirsiniz. En son güncellemede hangi özelliklerin veya geliştirmelerin eklendiğini görmek için, bkz. Windows Phone 8 güncelleme geçmişi.

Bir güncellemeyi indirip yüklemeden önce:


  • Telefonunuzu şarj edin. Telefonunuzun yeterli gücü yoksa güncellemeyi gerçekleştiremezsiniz.
  • Hücresel veri ücretleri konusunda endişe ediyorsanız, Wi-Fi kullanın ve güncellemeyi elle indirin. Daha fazla bilgi için bkz. Veri kullanımımı en aza nasıl indirgerim?
  • Güncellemeyi gerçekleştirebilmeniz için telefonunuzda yeterli depolama alanı olmalıdır. Güncellemeyi denerseniz ancak yeterli boş alanınız yoksa telefonunuzdan öğeleri taşımak için Akıllı Depolama'ya gitmeniz gerekir. Ne kadar alanınız olduğunu denetlemek için Uygulama Listesi' de, Ayarlar > Akıllı Depolama'ya gidin. Öğeleri telefonunuzdan taşıma hakkında daha fazla bilgi için, bkz. Telefonumu güncellemek için yer açma.

Otomatik olarak güncelleme indirme

  1. Uygulama Listesi'nde Ayarlar > Telefon güncellemesi'ne dokunun.
  2. Veri ayarlarım izin verirse güncelleştirmeleri otomatik olarak indir onay kutusunu işaretleyin.


Telefonunuzdaki veri ayarları engellerse güncellemeler indirilmez. Örneğin, hem Data Sense hem de Pil Tasarrufu telefonunuzun veri kullanımını sınırlandırabilir. Daha fazla bilgi için bkz. Veri kullanımını yönetmek için Data Sense'i kullanma ve Pil: uzun ömürlü olmasını sağlama. 

Güncelleme olup olmadığını elle denetleme

  1. Uygulama Listesi'nde Ayarlar > Telefon güncellemesi'ne dokunun.
  2. Güncellemeleri denetle seçeneğine dokunun.


  • Windows Phone yeni güncellemeler kullanılabilir olduğunda sizi bilgilendirir. Beklenen bir güncellemeyi aradığınızda telefonunuz güncel görünüyorsa; bu güncelleme telefonunuz, cep telefonu operatörünüz veya pazarınız için henüz kullanılabilir olmayabilir.
  • Nokia Lumia telefonunuz mu var? Telefon modelinize yönelik güncellenmiş yazılım olup olmadığını görmek için Nokia web sitesini gözden geçirin.

Güncelleme yükleme

  1. Güncellemeleri otomatik olarak indirmeye ayarlanmadıysanız Ayarlar > Telefon Güncellemesi'ne ve ardından güncelleme olup olmadığını denetledikten ya da güncelleme bildirimi aldıktan sonra istendiğinde İndir'e dokunun.
  2. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • Ayrıntıları Göster'e ve ardından Yükle'ye dokunun. Telefonunuz yeniden başlatılır ve ardından güncelleştirmeyi yükler.
    • Ayrıntıları Göster'e dokunun, ardından güncelleştirmeyi daha sonra yüklemek için Ayarlar > Telefon Güncellemesi'ne ve Şimdi Değil'e dokunun.


    Bir güncellemeyi yüklemek genelde 5 ile 10 dakika sürer, ancak telefonunuza yüklediğiniz uygulama sayısına göre daha uzun sürebilir.

  3. Telefonunuz yeniden başlatıldıktan sonra, ayarlarınızı taşımak için bekleyin, ardından güncellemeyi bitirmek için Bitti'ye dokunun.

İlgili konular


©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Temel Görevler ve Başlangıç 1070536654030383286

Twitter

Facebook

item