npdwpb

Windows Phone 8.1: Sürüş Modu


Yolda giderken arkadaşlarınızın gönderdiği komik resimleri açmak mı istiyorsunuz? Windows Phone'da Sürüş Modu direksiyon başındayken telefonunuzun dikkatinizi dağıtmasını önlemeye yardımcı olur. Güvenli bir şekilde park edene kadar kilit ekranındaki mesaj, arama ve hızlı durum uyarısı gibi bildirimlerin sınırlandırılması için bu özelliği açın. Hatta sizinle bağlantı kurmaya çalışanlara otomatik yanıtlar gönderebilir, böylece onları geri arayamadığınızda kaygılanmalarını önleyebilirsiniz.


Sürüş Modu'nu ayarlamak için

Sürüş Modu'nu ayarlamak için, telefonunuzla eşleştirilmiş bir Bluetooth cihazınızın (telefonu tutmadan kullanmayı sağlayan bir araç kiti veya kulaklık gibi) olması gerekir. Bir cihazı ayarladıktan sonra Sürüş Modu telefonunuz o cihaza her bağlandığında otomatik olarak açılır.

  1. Henüz hiçbir Bluetooth cihazını telefonunuzla eşleştirmediyseniz, Uygulama Listesi'nde Ayarlar öğesine, sonra da Bluetooth'a dokunun ve bir cihazı telefonunuzla eşleştirin.
  2. Cihaz eşleştirildikten sonra Uygulama listesine geri dönün ve Ayarlar > Sürüş Modu öğesine dokunun.
  3. İleri'ye dokunun ve aşağıdakilerden birini veya her ikisini de yapın:

    • Gelen aramaları telesekretere göndermek için Aramaları Yoksay  seçeneğini açın.
    • Mesaj bildirimlerini kapatmak için Mesajları Yoksay  seçeneğini açın.

  4. İleri'ye dokunun ve aşağıdakilerden birini veya birden çoğunu yapın:

    • Aramalara otomatik olarak kısa mesajla yanıt göndermek için, Aramalara Yanıt Mesajları    seçeneğini açın.
    • Kısa mesajlara otomatik olarak kısa mesajla yanıt göndermek için, Mesajlara Yanıt Mesajları  seçeneğini açın.
    • Yanıtı özelleştirmek için, yanıtınızda bulunmasını istediğiniz mesajı yazın ve İleri'ye dokunun.

  5. Bluetooth cihazınızı Sürüş Modu'na ayarlamak için, listede cihazın adına dokunun. Cihazı ayarladıktan sonra, telefonunuz bu cihaza her bağlandığında Sürüş Modu otomatik olarak başlatılır.
  6. İleri'ye dokunun ve Sürüş Modu ayarlarını tamamlamak için Son'a dokunun.

Sürüş Modu'nu kullanmak için

Sürüş Modu'nu başlatmak için, bu özelliğe yönelik olarak ayarladığınız herhangi bir Bluetooth cihazını bağlayın. Ekran kapalıysa hiçbir şey yapmanız gerekmez; telefonunuz Sürüş Modu'nu otomatik olarak açar.

Ekranınız açıksa, Sürüş modu başlatılsın mı? ekranı görüntülendiğinde Evet'e dokunun. Sürüş Modu'nu açmak istemiyorsanız Hayır'a dokunun.


  • İstediğiniz zaman Sürüş Modu'na başka Bluetooth cihazları eklemek, ayarlamış olduğunuz cihazları kaldırmak veya otomatik yanıt ayarlarınızı değiştirmek için, Ayarlar > Sürüş Modu > Cihaz Ekleyin seçeneğine gidebilirsiniz.
  • Sürüş Modu açıldığında bazı acil durum aramaları ve mesajları da gelmeyebilir.
  • Sürüş Modu açık durumdayken, kilit ekranınızda hızlı durum bildirimleri gösterecek şekilde ayarlamış olsanız bile, tüm uygulama bildirimleri kapatılır.

Sürüş Modu'nu kapatmak için

Sürüş Modu'nu yalnızca bir kereliğine, belirli bir Bluetooth cihazı için veya tümüyle kapatabilirsiniz.

  1. Uygulama Listesi'nde Ayarlar > Sürüş Modu'na dokunun.
  2. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • Sürüş Modu'nu bir kereliğine kapatmak için, Durum seçeneğini kapatın  Sürüş Modu'nun ayarlanmış olduğu bir Bluetooth cihazına bir sonraki bağlanışına kadar kapalı kalır.
    • Belirli bir Bluetooth cihazında Sürüş Modu'nu kapatmak için, Cihaz Ekleyin seçeneğine ve sonra da Bluetooth cihazının adına dokunun. Cihaz listede görünmeye devam eder ve telefonunuza bağlanabilir ancak cihaz adının altındaki Sürüş Modu için Hazır ifadesi kaldırılır. Daha sonra yeniden açmak isterseniz, söz konusu Bluetooth cihazına tekrar dokunun.
    • Sürüş Modu için Hazır ifadesi listedeki hiçbir Bluetooth cihazının altında gösterilmediğinde, Sürüş Modu tümüyle devre dışı bırakılmış olur.


©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Temel Görevler ve Başlangıç 705186173274029365

Twitter

Facebook

item