npdwpb

Windows Phone 8.1: Çocuklar İçin Ayarlama

Çocuklar akıllı telefonları her zamankinden daha çok kullanıyor. Alttaki öneriler Windows Phone'u çocuklarınız için ayarlamanıza yardımcı olacaktır.






Çocuğun telefonunuzu kullanmasına izin veriyorsanız, Çocuk Odası çocukların diğer bilgilerinize erişmeden çocuk olarak kalmaları için mükemmel bir yerdir. Deneyin!

Microsoft hesaplarınızı hazır hale getirme

Yapmanız gereken ilk şey, hem kendiniz hem de çocuğunuz için birer Microsoft hesabı oluşturmaktır. Bu, herkesin Ailem ve Odalar da dahil olmak üzere Windows Phone'un özelliklerinden tamamen yararlanmasını sağlar. Mağaza'dan uygulama almak için de Microsoft hesabına ihtiyacınız olur.

Çocukların uygulama indirmesine izin vermek için Ailem'i ayarlama

Çocuğunuzun Windows Phone 8'i varsa ve uygulama indirebilmesini istiyorsanız, Microsoft hesaplarınızla Ailem'de oturum açmalısınız. Ailem'e geldiğinizde, çocuğun Windows Phone Mağazası'ndan uygulama indirip indiremeyeceğini ve oyun derecelendirmesine göre hangi oyunları görüntüleyip indirebileceğini ayarlayabilirsiniz.

Bağlantıda kalmak için Odalar'ı kullanma

Çocuğunuzun yoğun temposunu takip etmek için bir yer mi istiyorsunuz? Odalar aradığınız yer olabilir. Odanızda takvimleri paylaşabilirsiniz, böylece herkes belirli bir saatte olması gerektiği yeri görebilir. Ayrıca Odadaki herkese grup mesajları gönderebilirsiniz.

Telefonu güvenlik altına alma

Başkasının çocuğunuzun telefonunu izinsiz kullanmasını (telefon görüşmesi yapma, kısa mesajları okuma vb.) önlemek için, kilit ekranı parolası ve bir SIM PIN'i kullanmak akıllıca olacaktır.

Kayıp telefonu bulma

Hepimiz telefon kaybetmişizdir. Telefonumu Bul, İnternet'e bağlı bir bilgisayardan telefonunuzu çaldırmanıza, kilitlemenize veya haritada göstermenize olanak tanıyan, windowsphone.com'un Telefonum bölümündeki ücretsiz bir hizmettir. Gizli verilerin yanlış ellere geçmesini önlemek için telefonunuzdaki verileri uzaktan silebilirsiniz. Daha fazla bilgi için, bkz. Kayıp bir telefonu bulma.


Telefonunuzun konumunu eşlemek için, telefonunuzda konum servislerini açmalısınız. Bunu nasıl yapacağınızla ilgili daha fazla bilgi için bkz. Konum tanıma ilkesi ve telefonum. Telefonunuzu haritada bulma seçeneğinin şimdilik Türkiye'de olmadığını unutmayın.

İlgili konular



©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Temel Görevler ve Başlangıç 826884102310148091

Twitter

Facebook

item