npdwpb

Windows Phone 8.1: Kopyalama ve yapıştırma

Neredeyse her türdeki metni Windows Phone'unuza kopyalayabilir ve yazı yazabildiğiniz hemen hemen her yere yapıştırabilirsiniz. Bu zaman kazanmanızı sağlar. Bir e-posta iletisindeki adresi kopyalayın ve varış yeriniz olarak haritalara yapıştırın. Web'deki yemek tarifini kopyalayın ve arkadaşınıza göndereceğiniz kısa mesaja yapıştırın. Office Mobile'daki bir Word belgesinden paragraf kopyalayın ve patronunuza göndereceğiniz e-postaya yapıştırın.

Metin kopyalamanın iki yolu vardır: metni vurgulama veya menü seçeneğini kullanma. Bir metni kopyaladığınızda, telefonunuzda gezinebilir, hazır olduğunuzda kopyaladığınız metni istediğiniz zaman yapıştırabilirsiniz.


Telefonunuzda Bing görsel ile taradığınız metni de kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. Nasıl yapıldığını öğrenmek için bkz. Kodları ve metni tarama.

Metni vurgulamak ve kopyalamak için

Web tarayıcısındaki metni vurgulamaya ek olarak Office belgelerinde ve aldığınız e-postanın gövdesinde; yazdığınız kısa mesajlar, düzenlediğiniz takvim randevuları, kişi kartı ve Facebook yorumlarınız dahil olmak üzere yazı yazdığınız her yerdeki metinleri de vurgulayabilir ve kopyalayabilirsiniz.

  1. Kopyalamak istediğiniz metindeki bir sözcüğe dokunun.
  2. Vurgulanan metnin her bir ucundaki daireleri, kopyalamak istediğiniz ilk ve son sözcüğü kapsayacak şekilde sürükleyin.
  3. Kopyala'ya  dokunun.


  4. Metni yapıştırmak istediğiniz dosyayı, uygulamayı veya iletiyi açın.
  5. Metni yapıştırmak istediğiniz yere dokunun.
  6. Klavyenin üzerinde bulunan metin önerisi çubuğunda, Yapıştır'a  dokunun.


Metni kopyalamak üzere menüyü kullanmak için

Gönderdiğiniz veya aldığınız kısa mesajlar, e-posta iletilerinin başlıkları, haritalar, tarayıcıdaki bağlantılar, yerel arama sonuçları, kişi kartında zaten bulunan bilgiler ve Kişiler Hub'ı da dahil olmak üzere vurgulayamadığınız hemen hemen her yerdeki metni kopyalamak için menüyü kullanın.

  1. Menü görünene kadar, kopyalamak istediğiniz metne dokunup bekleyin.


  2. Kopyala'ya  dokunun.
  3. Metni yapıştırmak istediğiniz dosyayı, uygulamayı veya iletiyi açın.
  4. Metni yapıştırmak istediğiniz yere dokunun.
  5. Klavyenin üzerinde bulunan metin önerisi çubuğunda, Yapıştır'a  dokunun.


Metni kopyalamak için menüyü kullandığınızda, yalnızca tüm metin bloğunu kopyalayabilirsiniz. Parçaları tek tek seçemezsiniz. Örneğin, kısa mesajdaki metni kopyaladığınızda mesajın parçaları yerine tüm metni kopyalarsınız.

Kopyalanan metni birden çok kez yapıştırmak için

Başka bir şey kopyalamadığınız ya da telefon uyku moduna geçmediği sürece (telefonunuzu bir süre kullanmadığınızda ekran kararmadığı sürece) metni istediğiniz kadar yapıştırabilirsiniz.

  1. Metin kopyalamak ve yapıştırmak için yukarıdaki yönergeleri izleyin.
  2. Metni yapıştırmak istediğiniz yere yeniden dokunun.
  3. Yapıştır'a  dokunun. (Simgeyi öne çıkarmak için metin öneri çubuğunda çekme hareketi yapmanız gerekebilir.)

Klavyenin üzerinde yer alan
metin öneri çubuğundaki yapıştır simgesi


  • Görüntülü veya özel biçimli (kalın, italik, listeler, vb. gibi) metin kopyalarsanız, yapıştırdığınızda görüntüler ya da biçimlendirme değil, yalnızca metin görünür.
  • Bir resim kopyalamak isterseniz (örneğin bir web sayfasından), bu resme dokunup bekleyin. Buradan resmi e-posta veya kısa mesaj aracılığıyla paylaşabilir ya da telefonunuza kaydedebilirsiniz.

©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Temel Görevler ve Başlangıç 8193424962096383220

Twitter

Facebook

item