npdwpb

Windows Phone 8.1: Telefonunuzun Güvenliğini Sağlamak



Windows Phone tasarımı gereği güvenlidir. Birçok güvenlik özelliği varsayılan olarak açıktır. Örneğin, Windows Phone Mağazası'ndan indirdiğiniz uygulamalar Microsoft tarafından test edilir ve telefonunuza yanlışlıkla kötü amaçlı yazılım yüklemediğinizden emin olmak için şifrelenir. İşvereniniz bir şirket ilkesi kullanarak cihaz şifrelemesi gibi diğer güvenlik özelliklerini açabilir.

Ayrıca, bilgilerinizi güvenli ve telefonunuzu sağlam tutmanıza yardımcı olmanın birçok yolu vardır. İşte yapmayı düşünebileceğiniz bazı kolay işlemler:

Parola ayarlama

Başkalarının telefonunuzu izniniz olmadan kullanmasını (arama yapmasını, e-postalarınızı okumasını vb.) önlemek için, bir parola veya Kişisel Kimlik Numarası (PIN) kullanmak faydalıdır. Ayrıntılar için Kilit ekranı SSS başlığına göz atın.

Buna ek olarak, diğer kişilerin telefonunuzla görüşme yapmasını önlemek üzere SIM kartınız için bir PIN ayarlayabilir, ayrıca istenmeyen NFC ödemelerini ve Windows Phone Mağazası alışverişlerini engellemek üzere Cüzdanınız için bir PIN ayarlayabilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz. SIM kartımı kilitlemek için PIN kullanma ve Cüzdan SSS

Çocuk Odası'nı ayarlama

Akıllı telefonunuzu bir çocuğa verirseniz, girmemeleri gereken tüm uygulama ve ayarlara hemen ulaşabileceklerini biliyorsunuzdur. Çocuk Odası'yla böyle endişeleriniz olmaz, burası çocuklarınızın sizin eklediğiniz oyunlarla, uygulamalarla, müzik ve videolarla oynayabilecekleri, ancak geri kalan bilgilerinize ulaşamayacakları bir alan. Daha fazla bilgi edinmek için bkz. Çocuk Odası'nı ayarlama.

Yedekleme

Windows Phone 8,1 telefon ayarlarınızı, metin mesajlarınızı, fotoğraflarınızı ve videolarınızı buluta otomatik olarak kaydedebilir, böylece telefonunuza bir şey olursa elinizde yedeğiniz olur. Ayrıntılar için bkz. Bilgilerimi yedekleme.

Ücretsiz Telefonumu Bul hizmetini kullanma

Telefonunuz koltuk minderleri arasına sıkışmış ya da takside kalmış da olsa, onu kaybetmek büyük sorundur. Ancak Telefonumu Bul özelliği yardımcı olabilir. Tarayıcınızdan, telefonunuzu çaldırabilir, haritada bulabilir, kilitleyebilir ve hatta silebilirsiniz. İyi birinin telefonunuzu bulmuş olma olasılığına karşı, kilit ekranında göstermek için kişi bilgilerinizi de (ya da başka kısa bir mesaj) gönderebilirsiniz. Bu "ayarla ve unut" adımı kafanızın rahat olması için harika bir çözüm.

Telefonunuzun konumunu eşlemek için, telefonunuzda konum servislerini açmalısınız. Bunu nasıl yapacağınızla ilgili daha fazla bilgi için bkz. Konum tanıma ilkesi ve telefonum. Telefonunuzu haritada bulma seçeneğinin şimdilik Türkiye'de olmadığını unutmayın.

Güncelleştirmelere evet deme

Telefonunuz, Microsoft'un ve telefon üreticinizin son yazılım güncelleştirmelerini çalıştırırken daha iyi işleyecek şekilde tasarlanmıştır. Telefonunuzda bir güncelleştirmenin olduğuna dair bir bildirim gördüğünüzde, indirin ve yükleyin. Daha fazla bilgi için bkz. Telefon yazılımımı nasıl güncelleştiririm?

©
© Yazının hazırlanmasında (Başta windowsphone.com olmak üzere) büyük oranda Microsoft kaynaklarından yararlanılmıştır

Okumaya devam...

Temel Görevler ve Başlangıç 5543891500549096569

Twitter

Facebook

item